Ga naar de inhoud
Merlier
Tim Merlier mag al voor de 3e keer juichen dit voorjaar.

VIDEO: Tim Merlier wint onweerstaanbaar na heerlijke Bredene Koksijde Classic

 vr 19 maart 2021 16:55
Bredene Koksijde Classic
Bredene Koksijde Classic
Vlak
200 km
12:30 Bredene - 17:20 Koksijde
Tim Merlier
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 200

  Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft voor de 3e keer dit seizoen raak geschoten. Na Le Samyn en de GP Monseré was de voormalige Belgische kampioen ook heer en meester in de sprint van de Bredene Koksijde Classic. Ex-wereldkampioen Mads Pedersen raakte er niet meer over.

  De Bredene Koksijde Classic eindigde in het verleden steevast op een massasprint, maar dit jaar viel de wedstrijd van start tot finish geen seconde stil.

   

  Hoofdstuk 1 was een thriller, met een peloton dat door de felle wind voortdurend in waaiers uit elkaar viel. Het was een hevig gevecht dat meer dan een uur zou duren. Maar met de bergzone in zicht werden de moordwapens toch weer opgeborgen.

   

  Hoofdstuk 2 was een avonturenroman, waarbij een groep van 13 renners na de eerste passage van de Kemmelberg op expeditie trok. Hierbij heel wat grote namen, zoals Mads Pedersen, Nils Politt en Florian Sénéchal.

   

  Bij de tweede beklimming van de Kemmelberg vormde zich een achtervolgende groep, met daarbij snelle jongens als Merlier en ex-winnaar Halvorsen. Het was het begin van het 3e hoofdstuk, een western met een dolle achtervolging tussen beide bendes.

   

  Kilometerslang bleef het verschil tussen de twee groepen 30 à 40 seconden. Ook het befaamde windstuk van de Moeren veranderde daar weinig aan.

   

  In de lokale rondes rond Koksijde konden we het laatste hoofdstuk van ons boek beginnen te schrijven, voor Merlier een sprookje. Maar eerst was er nog Lukas Pöstlberger die er bijna science fiction van maakte door met een eindeloze ontsnappingspoging bijna het onmogelijke wist waar te maken door uit de greep van de achtervolgers te blijven, die inmiddels al waren samengekomen.

   

  De sprint werd perfect ingeleid door Merliers ploegmaat Rickaert, die nochtans al heel wat werk had verzet in de achtervolging. Merlier ging ver aan, met Pedersen likkebaardend in zijn wiel. Maar de ex-wereldkampioen kwam er nooit meer uit.

  VIDEO: De lange sprint van Tim Merlier

  VIDEO: Bredene Koksijde Classic in Het journaal

  Lees ook:

  Rituitslag Bredene Koksijde Classic

  naamresultaatploeg
  1
  Tim Merlier
  200 km in 4u12'43"
  2
  Mads Pedersen
  zelfde tijd
  3
  Florian Sénéchal
  4
  Tom Van Asbroeck
  5
  Eduard Michael Grosu
  6
  Stanislaw Aniolkowski
  7
  Max Walscheid
  8
  Bram Welten
  9
  Nils Politt
  10
  Cyril Lemoine

  Fase per fase

  16:55

  Merlier maakt het af!

  Merlier maakte er een lange sprint van. Pedersen geraakt niet meer uit zijn wiel. Sénéchal en Van Asbroeck vervolledigen de top 4.

  16:55

  Pedersen zit in het wiel van Merlier, daarachter zit Sénéchal.

  16:55

  Rickaert trekt de sprint aan, Merlier in 3e positie.

  16:54

  Rode vod

  Onder de rode vod wordt Pöstlberger gegrepen. We gaan sprinten!

  16:52

  Het lijkt Cerny te worden die de kastanjes uit het vuur zal halen voor de rest. Pöstlberger heeft op 2 kilometer nog altijd een vijftal seconden. Maar nu krijgt hij het heel zwaar.

  16:51

  Voor Pöstlberger zou het de 5e zege uit zijn carrière zijn. Zijn grootste overwinning behaalde hij 4 jaar geleden in de Giro.

  16:51

  Krijgen we na woensdag opnieuw een misrekening van de sprinters, waar een eenzame vluchter van kan profiteren?

  16:50

  12 seconden? Het kan blijkbaar lang duren, het vechten tegen de bierkaai.

  Renaat Schotte
  16:49

  Politt zit al de hele tijd te loeren om zijn ploegmaat af te lossen wanneer hij wordt ingelopen. Maar zal dat wel gebeuren?

  16:48

  Als Pöstlberger dit nog tot een goed einde brengt, eten we onze schoen op.

  Renaat Schotte
  16:47

  Het valt plots toch weer stil bij de achtervolgers, heel vreemd. Bij Deceuninck-Quick Step moeten ze toch ook nog iets van plan zijn, want Sénéchal en Cerny zijn in een sprint vermoedelijk kansloos.

  16:47

  Pöstlberger houdt verbazend lang stand. Het is natuurlijk geen pannenkoer. Of hoe zeg je dat in het Duits?

  Renaat Schotte
  16:45

  Wie zijn de snelle mannen?

  Het lijkt er steeds meer op dat we zullen sprinten met een groepje van ongeveer 25 renners. De sneller mannen die we in de gaten moeten houden: Pedersen, Merlier, Halvorsen, Walscheid, Grosu, Aniolkowski, Van Asbroeck en misschien Rajovic of Golas.

  16:44

  Alexander Kamp heeft zich in de groep van Merlier de hele tijd kunnen sparen, maar nu kan hij zijn kas helemaal leegrijden om Pöstlberger weer in te rekenen, in dienst van Pedersen.

  16:43

  Het ziet er weer goed uit voor Tim Merlier.

  Renaat Schotte
  16:42

  De 2 achtervolgende groepen zijn wel bij elkaar gekomen. Dus het is nu Pöstlberger tegen de rest.

  16:41

  Laatste ronde

  We komen er weer in voor de laatste ronde. Pöstlberger is nog altijd de haas waarop de andere jagen, maar achter hem is het verbrokkeld of toch minstens uitgedund.

  16:40

  We krijgen zelf helaas ook geen informatie uit de wedstrijd door, dus we weten niet hoe de koerssituatie op dit moment is.