Sterke beer Kristoff wint de Antwerp Port Epic.

Alexander Kristoff gebruikt ervaring om Antwerp Port Epic te winnen, ingesloten Arnaud De Lie baalt

 zo 19 mei 2024 17:02
Antwerp Port Epic
Antwerp Port Epic
Vlak
178 km
12:30 Antwerpen - 17:02 Antwerpen
Alexander Kristoff
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 178

  Alexander Kristoff heeft de Antwerp Port Epic naar zijn hand gezet. Hij hield in de sprint onder meer topfavoriet Arnaud De Lie achter zich, nadat vluchter Juri Hollmann net voor de finish was gegrepen. De Lie ontsnapte aan diskwalificatie.

  Met talloze kassei- en onverharde stroken levert de Antwerp Port Epic altijd spektakel op en dat was ook in deze editie het geval. Arnaud De Lie had er duidelijk veel zin in woekerde onderweg met de krachten.

   

  Op een van de tussenstroken muisden Pier-Andre Coté en Juri Hollmann ervanonder en vooral de Duitser van Alpecin-Deceuninck bleek een lastige klant.

   

  Net wanneer een groepje met De Lie en Biniam Girmay kwam aansluiten, versnelde Hollmann opnieuw. De Duitser stak zijn hand uit naar de zege, maar met vereende krachten in het uitgedunde peloton werd hij toch nog gegrepen.

   

  Julien Vermote probeerde een sprint in Antwerpen nog te ontlopen, maar slaagde daar niet in. In die sprint ging Alexander Kristoff op het juiste moment aan. De sterke Noor reed de ideale lijn en had het geluk dat De Lie ingesloten zat achter hem. 

   

  Onze landgenoot gebruikte nog even zijn hand om de Fransman Jeannière te duwen, maar vond geen doorgang en zo sprintte Kristoff naar de overwinning. Eerder deze maand won hij ook al de Elfstedenronde. De Lie moest nog even vrezen voor diskwalificatie, maar kwam er vanaf met een boete.

  Kristoff: "Zege in een gravelkoers kan ik nu ook afvinken"

  Alexander Kristoff was blij dat hij de Antwerp Port Epic op zijn palmares kon schrijven. "Mijn eerste zege in een gravelrace, dat kan ik nu ook al afvinken", zei de Noor met een glimlach en modder op zijn gezicht."

   

  Begin mei was hij ook al de sterkste in de Elfstedenronde in Brugge. "Dit was mijn eerste wedstrijd sinds Brugge, ik zit dus in een goeie reeks. Het zijn goeie weken."

   

  Toch had Kristoff zijn ervaring en zijn ploeg nodig om te winnen. "Ik kreeg het een beetje moeilijk op de laatste stroken en hing er maar net nog aan, maar Markus (Hoelgaard) deed het super om ons nog terug te brengen zodat ik kon sprinten voor de zege."

  Uitslag Antwerp Port Epic

  naamresultaatploeg
  1
  Alexander Kristoff
  in 4u13'48"
  2
  Emilien Jeannière
  3
  Oded Kogut
  4
  Arnaud De Lie
  5
  Per Strand Hagenes
  6
  Sandy Dujardin
  7
  Francisco Galvan Fernandez
  8
  Lander Loockx
  9
  Biniam Girmay
  10
  Florian Sénéchal

  Fase per fase

  17:02

  Alexander Kristoff is de snelste in de sprint en wint de Antwerp Port Epic

  17:00

  Kristoff wint!

  Alexander Kristoff zet de sprint naar zijn hand. De Noor gaat op het juiste moment aan aan de linkerkant van de weg. Daarachter zit Arnaud De Lie gevangen en zo wint Kristoff.

  16:59

  Julien Vermote probeerde nog een sprint te vermijden, maar hij wordt teruggepakt.

  16:58

  Onder impuls van UNO-X wordt Hollmann anderhalve kilometer voor de finish toch gegrepen. We krijgen een sprint.

  16:57

  Nog 3 kilometer en de voorsprong van Hollmann smelt als sneeuw voor de zon. Strandt de Duitser met de haven in zicht?

  16:55

  Zijn we hier getuige van de doorbraak van Juri Hollmann? De Duitser verzwakt niet en lijkt zijn voorsprong zelfs te vergroten tot 20 seconden.

  16:52

  Het zou wel eens een heel vreemde sprint kunnen zijn.

  José De Cauwer
  16:52

  De Lie en Girmay hebben allebei een mannetje op kop gezet in de hoop om zo het gat nog te dichten met Hollmann.

  16:47

  Juri Hollmann is aan een sterk nummer bezig. De Duitser van Alpecin-Deceuninck won nog nooit een koers als prof. Zijn beste uitslag is een derde plaats in een tijdrit in de Ronde van Portugal. Vorige maand won hij wel het bergklassement in de Ronde van Romandië.

  16:44

  Achter de rug van Hollmann is het allemaal weer samengesmolten. De Duitser van Alpecin-Deceuninck moet nu zijn bonus proberen vast te houden tegen een uitgedund peloton.

  16:41

  Alles ligt nog op een zakdoek voorin: Hollmann wordt op de voet gevolgd door een groepje met De Lie, Girmay, Hagenes en Sénéchal, maar die worden op hun beurt op de hielen gezeten door het peloton.

  16:40

  Net wanneer een klein groepje met De Lie en Girmay op het punt staat om de 2 vluchters bij de lurven te vatten, versnel Hollman nog een keer. Het lijkt vechten tegen de bierkaai.

  16:35

  Gianni Vermeersch heeft na de val de wedstrijd verlaten. Onze landgenoot zou morgen normaal gezien op hoogtestage vertrekken met de ploeg voor de Tour. Afwachten of die voorbereiding niet in het gedrang komt.

  16:32

  2 renners missen bocht en vliegen de gracht in

  16:30

  De twee koplopers weigeren zich zomaar gewonnen te geven. Die Lie en co moeten knokken voor elke seconde.

  16:24

  De Lie geeft gas op zoek naar de koplopers, ook Girmay is mee

  16:23

  Door die valpartij heeft een vijftal zich afgescheurd in de achtervolging op de kopgroep: Arnaud De Lie en zijn ploegmaat Pascal Eenkhoorn hebben het gezelschap gekregen van Biniam Girmay, Sandy Dujardin en Pim Ronhaar.

  16:21

  Flinke valpartij vooraan het peloton, enkele favorieten zijn uitgeschakeld