10. 90+3' - Doelpunt strafschop - Leandro Trossard (2 - 0)
90+3'
Leandro Trossard
90+3'
2 - 0

Gelukkig was er nog jubilaris Kevin De Bruyne. In een kleurloze oefenmatch tegen Montenegro zorgde de aanvoerder - vooraf gevierd voor zijn 100e cap - lange tijd voor het enige doelpunt. De beloning voor een eerste helft met veel kansen, al viel er na rust amper nog iets te beleven. Trossard scoorde na een late penalty - en wat discussie met Openda - nog de 2-0.

België - Montenegro in een notendop:
  1. Sleutelmoment
    Kort voor de rust wordt het duidelijke overwicht van de Belgen beloond. Sarkic kan nog net voorkomen dat Openda profiteert van een dramatische terugspeelbal, maar geeft ongewild de perfecte assist voor De Bruyne, die de bal van ruime afstand in het lege doel mikt.
  2. Man van de match
    Voor de wedstrijd werd Kevin De Bruyne uitgebreid in de bloemetjes gezet voor zijn 100e cap en mocht hij vieren met vrouw en kinderen. Die zagen hun held uitblinken in de eerste helft, met zijn 27e interlandgoal als kers op de taart. Een straffe rentree na een afwezigheid van meer dan een jaar bij de nationale ploeg.
  3. Opvallend
    Net voor affluiten zorgde de penalty voor de Rode Duivels voor een klein smetje op de overwinning. Doku, die de strafschop had uitgelokt, eiste hem op, maar ook Openda wou graag nog zijn goaltje meepikken. Na wat morren gaven ze uiteindelijk de bal af aan Trossard, die de 2-0 rustig in doel trapte.

Uitblinker De Bruyne bekroont jubileummatch

Een oefenwedstrijd tegen het bescheiden Montenegro, nummer 70 op de FIFA-ranking, en het EK dat nog niet echt leeft bij de Belgische voetbalfans. Gooi die twee samen en je krijgt een niet eens halfgevuld Koning Boudewijnstadion. Dat zag hoe bondscoach Domenico Tedesco uitpakte met een experimenteel elftal.

Zo zat Lukaku niet eens in de selectie en begon Comeback Kid Witsel verrassend op de bank. Wél in de basis: onder meer debutant De Cuyper, Vermeeren, Openda en jubilaris De Bruyne, die na een jaar afwezigheid bij de Rode Duivels zijn 100e cap vierde.

De Rode Duivels zetten meteen de toon en duwden een onmondig Montenegro achteruit. Vooral Carrasco stapelde de kansen op en kwam tot twee keer toe erg dicht bij de 1-0, maar Sarkic bracht telkens redding voor de bezoekers.

De Belgen bleven morsen met de kansen. De Bruyne strooide met assists en Openda had daar kort voor de rust ééntje van moeten benutten, maar alleen voor Sarkic kreeg hij de bal niet voorbij de uitblinker van Montenegro.

Kort voor de rust was het dan toch raak. Na een ziekenhuisbal van Kuc was Sarkic de aanstormende Openda nog net te snel af, maar hij gleed de bal wel in de voeten van Kevin De Bruyne. Die pakte het cadeau voor zijn 100e cap gretig uit en tikte van ver de bal in het lege doel.

Trossard fleurt zwakke tweede helft op

Maar liefst zes wissels na de rust bij de Rode Duivels, met onder meer Witsel die zijn comeback mocht maken. De vele wijzigingen deden de Duivels geen goed. Montenegro kwam een pak scherper uit de kleedkamer en dwong plots ook kansen af.

Van de aanvallende weelde in de eerste helft bleef in de tweede helft weinig over bij de Belgen. De Cuyper onderstreepte zijn complexloos debuut wel met een knap afstandsschot, maar wéér gooide Sarkic roet in het eten.

Op het uur ontsnapten de Rode Duivels toen Witsel op snelheid afgetroefd werd door Osmajic, maar Casteels kon de gelijkmaker voorkomen met een uitstekende redding. Ook nadien bleven de bezoekers prikjes uitdelen, terwijl het bij de Belgen bijzonder stroef verliep.

Montenegro kwam in de slotfase met z'n tienen te staan na de uitsluiting van Brnovic. In de extra tijd ging de bal nog op de stip voor de Rode Duivels na een duidelijke overtreding op Doku. Leandro Trossard zette de strafschop feilloos om.

Opdracht volbracht dus. Zaterdag kunnen de Belgen nog wat extra vertrouwen tanken voor het EK in de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg.

90+6'

België wint voorlaatste oefengalop

Een overtuigende eerste helft en zwakke tweede helft, zo kunnen we de prestatie van de Rode Duivels het best samenvatten. Het bleek genoeg om een bescheiden Montenegro te verslaan. Jubilaris De Bruyne opende kort voor de rust de score en Trossard zette vlak voor affluiten vanaf de penaltystip de kers op de taart.

90+3'
90+3'

Trossard maakt er 2-0 van

Wat discussie bij de Belgen over wie de strafschop mag nemen. Openda wil heel graag zijn eerste voor de nationale ploeg onder Tedesco maken, maar het is hem niet gegund. Trossard neemt zijn verantwoordelijkheid en stuurt Sarkic de verkeerde kant uit.

90+2'
90+2'
Montenegro
90+1'
90+1'

Penalty!

De dribbelacties van Doku leveren dan toch nog resultaat op! Hij zet een één-twee op met Trossard en wordt zomaar omver gekegeld door Bakic. Ref Karlsson twijfelt niet: penalty!

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'
Montenegro
87'
87'

Montenegro met tien

Brnovic komt te laat met zijn tackle op Vermeeren. Het komt hem op een meer dan terechte tweede gele kaart te staan. Montenegro moet de slotfase met z'n tienen volmaken.

86'
86'
85'

Doku loopt zich vast

De acties van Doku lopen vanavond meestal op een sisser af. Hij snijdt snedig de zestien in, maar botst daar op een prima ingreep van Rubezic.

84'

Castagne dwingt nog eens een hoekschop af voor de Rode Duivels, maar tot eens kans leidt die niet. De wedstrijd sleept zich een beetje naar het einde. Ook Montenegro dringt nu niet meer aan.

77'

Zwakke tweede helft

De weinige toeschouwers die afzakten naar het Koning Boudewijnstadion konden genieten van een sterke eerste helft van de Rode Duivels, maar na de rust hebben de afwezigen toch gelijk. Er zit nog weinig pit in de wedstrijd en aanvallend krijgen de Belgen nauwelijks iets voor mekaar.