3. 80' - Doelpunt - Callum McGregor (1 - 2)
  4. 90+6' - Doelpunt - Artem Dovbyk (1 - 3)
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 1 - 01/06/22 - 20:47
90+6'
Artem Dovbyk
1 - 3
90+6'

Oekraïne heeft in Hampden Park de oorlogsperikelen een beetje van zich af gevoetbald. Het won met 1-3 van Schotland dankzij onder meer een doelpunt van Roman Jaremtsjoek en komt zo tot op één zege van het WK voetbal. Zondag maken Wales en Oekraïne onder mekaar uit wie het laatste Europese ticket voor Qatar krijgt.

Door de oorlog in Oekraïne kon het land zich allesbehalve in optimale omstandigheden voorbereiden op de cruciale wedstrijd tegen Schotland. Zo speelde Oekraïne geen enkele wedstrijd meer sinds november.

Op het veld was daar amper iets van te merken in Glasgow, waar duizenden Oekraïners hun landgenoten kwamen aanmoedigen.

De bezoekers hadden ook de beste kansen, maar pas tien minuten voor de rust scoorden ze ook. Jarmolenko brak de ban met een mooi lobje.

Ook na de rust bleven de Oekraïners baas. Ex-Gentenaar Jaremtsjoek maakte er meteen 0-2 van met zijn hoofd.

Tien minuten voor tijd bracht McGregor Schotland opnieuw in de wedstrijd, maar verder dan een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet meer. Integendeel: in de toegevoegde tijd besliste Dovbyk de wedstrijd in het voordeel van Oekraïne.

Zondag spelen Wales en Oekraïne een onderling duel om het laatste Europese WK-ticket. De winnaar komt in Qatar terecht in groep B met Engeland, Iran en de Verenigde Staten.

Zintsjenko: "Elke match is voor ons een finale"

Oleksandr Zintsjenko was achteraf fier als een gieter. "Iedereen kent de situatie van mijn land", zei de linksachter. "Elke match is voor ons een finale. We dromen van het WK en er rest ons nu nog één match die we moeten winnen. We moeten deze kans grijpen anders is alles voor niets geweest. We zullen de beste prestatie van onze levens moeten neerzetten en dan zien we wel wie naar het WK gaat."