Ga naar de inhoud

Arnar Vidarsson en IJsland smelten snel voor Duitse aanvalslust

 wo 8 september 2021 22:39
  1. 5' - Doelpunt - Serge Gnabry (0 - 1)
  1. 57' - Doelpunt - Leroy Sané (0 - 3)
  2. 81' - Verv. Albert Gudmundsson door Andri Gudjohnsen
  3. 90' - Verv. Victor Pálsson door Andri Baldursson
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 6 - 08/09/21 - 20:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
5'
Serge Gnabry
0 - 1
Serge Gnabry
5'
57'
Leroy Sané
0 - 3
Leroy Sané
57'

Arnar Vidarsson heeft met zijn IJsland niets kunnen rapen tegen Duitsland in groep J. De thuisploeg moest al snel achtervolgen na een goal van Gnabry. En daar kwamen nog drie Duitse goals bij. De Mannschaft blijft zo netjes aan de leiding in de poule.

Na 5 minuten lag het duel in IJsland al een hele tijd stil. De reden? Een interventie van de VAR. Gnabry had al snel de score geopend voor de bezoekers, maar het duurde zijn tijd voor er beslist werd dat er geen buitenspelgeur aan de openingstreffer zat.

 

Een goed begin voor Duitsland en de ploeg van Hansi Flick ging door op dat elan. Rüdiger werd vrijgelaten bij een vrijschop en kon raak koppen: 0-2 aan de pauze.

 

IJsland stak na de pauze even de neus aan het venster. Johann Berg Gudmundsson trof met zijn vrije trap de paal en de andere Gudmundsson tikte de rebound binnen, maar hij stond wel buitenspel. 

 

Leroy Sane legde de partij daarna in een definitieve plooi. Timo Werner, die eerder ook een grote kans liet liggen, zette de eindstand op het bord. De Duitsers staan met 15 punten stevig aan de leiding van hun groep en zijn hun aarzelende start van de campagne vergeten.

Een beetje dollen van de Duitse ploeg

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+5' tweede helft
58'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
57'
46' tweede helft
45+2' eerste helft
1' eerste helft