Qatar calling! Rode Duivels gekwalificeerd voor WK na zege zonder glans tegen Estland

  1. 14' - Geel - Karol Mets
  2. 11' - Doelpunt - Christian Benteke (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Christian Benteke door Divock Origi
  2. 83' - Verv. Kevin De Bruyne door Charles De Ketelaere
  3. 80' - Verv. Konstantin Vassiljev door Markus Soomets
  4. 79' - Verv. Taijo Teniste door Sander Puri
  5. 74' - Doelpunt - Thorgan Hazard (3 - 1)
  6. 71' - Verv. Yannick Carrasco door Dries Mertens
  7. 70' - Doelpunt - Erik Sorga (2 - 1)
  8. 67' - Verv. Sergei Zenjov door Erik Sorga
  9. 63' - Verv. Thomas Meunier door Alexis Saelemaekers
  10. 62' - Verv. Eden Hazard door Thorgan Hazard
  11. 60' - Verv. Henrik Ojamaa door Vlasiy Sinyavskiy
  12. 59' - Verv. Henri Anier door Rauno Sappinen
  13. 52' - Doelpunt - Yannick Carrasco (2 - 0)

  Een grote feestavond was het niet, maar de hoofdzaak is wel een feit. De Rode Duivels zijn na een fletse prestatie tegen Estland geplaatst voor het WK 2022. België won met 3-1 van de voetbaldwerg. Na goals van Benteke en Carrasco zorgde een aansluitingstreffer nog even voor twijfel, Thorgan Hazard veegde die snel weg. Qatar is calling!

  België - Estland in een notendop

  • Sleutelmoment: De aansluitingstreffer van Sorga zorgde eventjes voor onrust, maar met een tussenversnelling namen de Rode Duivels de laatste twijfel weg. Het surplus aan kwaliteit gaf vanavond de doorslag.
   
  • Man van de Match: Kevin De Bruyne was betrokken bij de 1-0, bereidde de 3-1 voor en was een van de weinige Duivels die de hele tijd geconcentreerd wisten te blijven. De grootmeester is stilaan uit zijn dalletje aan het klauteren.
   
  • Opvallend: Eden Hazard beende met 51 interlands als aanvoerder Jan Ceulemans bij, maar ondanks dat record kon hij de twijfels niet bannen. Hij lijkt zijn acceleratie helemaal kwijt te zijn en blijft in het sukkelstraatje.

  Aanvalsgolf levert slechts één goal op

  Slechts één kleine verrassing in de basiself van bondscoach Martinez: Castagne figureerde aan de rechterkant van de driemansverdediging. Zoals vooraf aangegeven stond Benteke in de spits. In afwezigheid van Lukaku en Batshuayi was de aanvaller van Crystal Palace gebrand op een sterke prestatie.

   

  Benteke tekende voor het eerste gevaarlijke schot, dat afweek op een Ests been. De Rode Duivels tikten de bal geduldig rond, terwijl de Esten hun kamp opsloegen op de rand van de zestien meter. Doelman Igonen moest echter al snel een bal uit zijn tent vissen. Hij liet een voorzet van Carrasco onder zijn lichaam glippen, waardoor Benteke de 1-0 maar hoefde binnen te leggen.

   

  Igonen herpakte zich wel door even later een vurige vrije trap van De Bruyne tegen de paal te tikken. De Belgen kwamen op toerental, maar de voetbalgoden werkten tegen. Benteke kopte krachtig tegen de paal en zag Igonen zijn schuiver net naast tikken. Hazard toonde dan weer dat hij nog roestig was door zich alleen voor de doelman te verslikken. Nadat Vanaken de 2-0 vergat binnen te koppen, verwaterde het Belgische spel tot de pauze.

  Esten doen lakse Belgen even schrikken

  Na de rust zat de druk meteen weer op de Estse ketel. Onze Duivels monopoliseerden de bal en het was gewoonweg wachten op de geruststellende 2-0. Die kwam er al na een dikke vijf minuten in de tweede helft. Carrasco joeg zijn afstandsschot onhoudbaar in de winkelhaak.

   

  Hazard kapte zich nog eens vrij, maar drukte erg slap af. Eden werd na een alweer twijfelachtige avond gewisseld door broertje Thorgan. De Belgen waanden hun schaapjes ondertussen op het droge. De riem kon er af en er sloop meer en meer nonchalance in de ploeg. Sorga drukte de Duivels met de neus op de feiten. Hij reageerde het snelst toen Courtois een poging van Sappinen keerde.

   

  De 2-1 schudde het Koning Boudewijnstadion bruusk wakker, maar veel tijd om te morren was er niet. De Bruyne lepelde de 3-1 op het hoofd van Thorgan en de voorsprong was hersteld. Courtois kon het zich veroorloven om op de rand van zijn rechthoek te gaan klungelen en de lekkere 4-1 van Saelemaekers werd nog afgekeurd, maar de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Qatar kwam niet meer in het gedrang.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Duivels naar Qatar! De kwalificatie is binnen, maar een volledig overtuigende wedstrijd was dit niet. Door enkele missers en nonchalance achterin maakte Estland het nog heel eventjes spannend. .
  3. tweede helft, minuut 91. Courtois moet nog eens plat op een schot van Sorga. .
  4. tweede helft, minuut 89. Er hangt nog een doelpunt in de lucht. Vanaken ziet zijn plaatsbal op het been van De Ketelaere stranden. .
  5. tweede helft, minuut 87.
  6. Jammer voor Saelemaekers! Saelemaekers wordt niet snel genoeg belaagd en steekt de bal met buitenkant voet in de verste hoek. Schitterend gedaan, maar er wordt gefloten voor buitenspel. Spijtig! . tweede helft, minuut 87.
  7. tweede helft, minuut 86.
  8. tweede helft, minuut 86. 3-1, daar kunnen die Esten wel vrede mee nemen. Peter Vandenbempt.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij België, Divock Origi erin, Christian Benteke eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Samen met De Ketelaere mag ook Origi nog eens minuten maken. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij België, Charles De Ketelaere erin, Kevin De Bruyne eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Prachtige aanval. Er wordt geweldig getikt op de linkerflank. Zo komt Vanaken in een aardige positie om voor te zetten. Mets glijdt er nog net tussen, maar gebruikt ook zijn arm. De scheids ziet het niet. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Estland, Markus Soomets erin, Konstantin Vassiljev eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Estland, Sander Puri erin, Taijo Teniste eruit
  15. tweede helft, minuut 79. We zitten inmiddels in het slotkwartier. Terwijl de Esten nog eens dubbel wisselen, maakt ook De Ketelaere zich klaar voor een invalbeurt. .
  16. tweede helft, minuut 76. Courtois gaat aan het knoeien op de rand van de zestien. Hij verspeelt de bal aan Poom en dan moet Denayer redding brengen. .
  17. tweede helft, minuut 74.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Thorgan Hazard van België. 3, 1.
  19. tweede helft, minuut 73. Hazard met de 3-1! Het gemor op de tribunes verstomt snel. De Bruyne wipt de bal naar de tweede paal, waar Hazard ongehinderd simpel raak kan koppen. De dubbele voorsprong staat er weer. .