WK-kwalificatie UEFA - speeldag 7 - 08/10/21 - 20:45
Danny Ward
50'
Danny Ward
2 - 1

In de groep van de Belgen zijn Tsjechië en Wales niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel. Danny Ward eiste een opvallende hoofdrol op met een pijnlijke owngoal. België is de lachende derde, want het heeft nu 8 punten voorsprong.

Bekijk de pijnlijke blunder van Danny Ward

Wales redt nog een puntje na blunder van keeper

Wales leek de enige uitdager te worden voor de Rode Duivels toen Aaron Ramsey de score opende. De middenvelder van Juventus rondde een scherpe tegenaanval af aan de tweede paal.

Maar de thuisploeg zette de scheve situatie meteen recht. Wales-doelman Danny Ward gaf de rebound weg op een schot van Barak en Pesek was er als de kippen bij om die rebound te verzilveren.

En Ward was nog niet klaar met cadeautjes uit te delen. Net na de rust miste hij zijn controle op een onschuldige terugspeelbal van Ramsey en de bal hobbelde in doel. Wat een blunder.

Gelukkig voor Ward kon Wales, zonder de geblesseerde Gareth Bale, nog een punt meenemen uit Tsjechië. Invaller Harry Wilson zette Daniel James op weg naar de 2-2. Door het gelijkspel hebben Tsjechië en Wales (1 match minder) 8 punten achterstand op groepsleider België.