9. 83' - Doelpunt - Daniel James (1 - 0)
    WK-kwalificatie UEFA - speeldag 3 - 30/03/21 - 20:45
    83'
    Daniel James
    83'
    1 - 0

Tsjechië heeft de koppositie in groep E moeten afstaan aan België na een nederlaag bij Wales. De rode kaart voor Patrick Schick bleek het kantelpunt.

Na het gelijkspel van België in Tsjechië moesten beide landen de koppositie delen na 2 matchen. De Tsjechen lieten ook in Wales mooie dingen zien, maar Leverkusen-aanvaller Patrik Schick kreeg kort na de rust meteen rood na een slag met zijn arm in het gezicht van een tegenstander.

De Tsjechische bondscoach gokte en gooide er met Krmencik een nieuwe spits in. Toen ook Wales in de slotfase met zijn tienen voort moest, na een tweede gele kaart voor Robert, leek die gok nog goed uit te pakken ook.

Maar een heerlijke banaan van Bale vanaf links eindigde op het hoofd van Daniel James, die met een botsende kopbal het enige doelpunt van de match maakte.

Door die zege doet Wales na de nederlaag in de openingsmatch tegen België opnieuw mee in de groep, toch minstens voor de 2e plaats.