Ga naar de inhoud
Rode Duivels
Rode Duivels tonen verschillende gezichten in spektakelstuk tegen Bosnië.

Bosnië-Herzegovina-België

 za 7 oktober 2017 21:50
 1. 4' - Doelpunt - Thomas Meunier (0 - 1)
 2. 16' - Geel - Muhamed Bešic
 3. 21' - Geel - Yannick Carrasco
 4. 29' - Verv. Marouane Fellaini door Leander Dendoncker
 5. 30' - Doelpunt - Haris Medunjanin (1 - 1)
 6. 39' - Doelpunt - Edin Višca (2 - 1)
 1. 54' - Geel - Thomas Vermaelen
 2. 59' - Doelpunt - Michy Batshuayi (2 - 2)
 3. 62' - Verv. Muhamed Bešic door Mato Jajalo
 4. 68' - Doelpunt - Jan Vertonghen (2 - 3)
 5. 71' - Verv. Edin Višca door Izet Hajrovic
 6. 75' - Verv. Haris Medunjanin door Vedad Ibiševic
 7. 82' - Doelpunt - Dario Dumic (3 - 3)
 8. 83' - Doelpunt - Yannick Carrasco (3 - 4)
 9. 86' - Verv. Yannick Carrasco door Nacer Chadli
 10. 89' - Geel - Haris Duljevic
 11. 90+2' - Geel - Michy Batshuayi
 12. 90+2' - Geel - Sead Kolašinac
WK-kwalificatie UEFA - speeldag 9 - 07/10/17 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
4'
Thomas Meunier
0 - 1
Thomas Meunier
4'
30'
Haris Medunjanin
30'
Haris Medunjanin
1 - 1
39'
Edin Višca
39'
Edin Višca
2 - 1
59'
Michy Batshuayi
2 - 2
Michy Batshuayi
59'
68'
Jan Vertonghen
2 - 3
Jan Vertonghen
68'
82'
Dario Dumic
82'
Dario Dumic
3 - 3
83'
Yannick Carrasco
3 - 4
Yannick Carrasco
83'

De Rode Duivels blijven ongeslagen in hun WK-kwalificatiecampagne na een 3-4-overwinning tegen Bosnië-Herzegovina. De Belgen scoorden vlot tegen de weerbare Bosniërs, maar lieten achterin toch steken vallen.

België - Bosnië-Herzegovina in een notendop

 • Sleutelmoment: Na de derde tegentreffer van Bosnië lijkt een gelijkspel het hoogst haalbare voor de Rode Duivels, maar Carrasco beslist er anders over.
 • Man van de match: Yannick Carrasco legde de vechtlust aan de dag die nodig was om de veldslag te winnen. Hij schonk Batshuayi een goal en had ook het laatste woord.
 • Opvallend: De Rode Duivels zetten een belangrijke stap om als reekshoofd in de lotingpotten te komen. Een zege tegen Cyprus volstaat nu.

Blitzstart dankzij Meunier

Het drassige speelveld in Sarajevo hield de Rode Duivels niet tegen om de wedstrijd meteen in handen te nemen. De eerste aanval was al raak: Hazard legde strak voor, Meunier knalde het openingsdoelpunt tegen de touwen.

 

Een opdoffer voor de Bosniërs, die het vooral op hun linkerflank moeilijk hadden om de tandem Meunier-Hazard af te stoppen. Met het openingskwartier leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Rode Duivels.

Bosniërs knokken terug

Toch kantelde het spelbeeld. Er slopen meer slordigheden in het Belgische spel, de Bosniërs kregen de ruimte om te reageren. Tot overmaat van ramp viel Fellaini, de man die voor evenwicht moest zorgen op het middenveld, geblesseerd uit. Dendoncker moest depanneren.

 

Een tweede opdoffer volgde niet veel later voor de Rode Duivels. Een schot van Dzeko dwarrelde via Courtois voor doel, waar Medunjanin eenvoudig mocht binnenduwen. Niet eens onverdiend voor de thuisploeg.

Visca vergroot de Belgische kopzorgen

De gelijkmaker sterkte het Bosnische vertrouwen. Meunier moest steeds meer bijspringen in de driemansdefensie, maar zelfs met vier achterin bleef een tweede treffer niet uit. Vertonghen miskeek zich op de uittrap van Begovic, Visca mocht alleen op Courtois af en strafte de blunder af.

 

Vermaelen kreeg op de valreep nog een dot van een kans, maar vergat af te werken. Aan de overzijde moest Vertonghen dan weer erger verhinderen. De Rode Duivels trokken met kopzorgen richting kleedkamer.

Rode Duivels gaan op en over Bosnië

Op het einde van de eerste helft waren de Rode Duivels de controle over de partij helemaal kwijt. Roberto Martinez greep tijdens de rust in: een onzichtbare Mertens ruimde plaats voor Youri Tielemans.

 

De Belgen konden opnieuw druk ontwikkelen, maar uitgespeelde kansen creëren bleek een pak moeilijker. Enkel een individuele actie kon de Rode Duivels verlossen. Carrasco nam de taak op zich. Hij dribbelde zich goed vrij en loste een schot. Batshuayi profiteerde op de rebound.

 

Er viel meteen een pak van de schouders van de Belgen. De Bruyne en Hazard knutselden een mooie combinatie ineen, Tielemans pakte dan weer uit met een lage schuiver. Uiteindelijk was het Vertonghen die zijn 96e cap bekroonde met een doelpunt.

Carrasco kroont zich tot matchwinnaar

De Bosnische energietank leek zo goed als leeg, maar het verzet was nog niet gebroken dankzij enkele sterke invalbeurten. Ibisevic waarschuwde de Rode Duivels met een nipte kopbal. Ook Dzeko klopt nog op de deur, maar uiteindelijk bleek driemaal scheepsrecht. Dumic hing de bordjes nog maar eens in evenwicht op een corner.

 

Maar het slotakkoord was nog voor de Rode Duivels. Yannick Carrasco dimde de Bosnische feestvreugde met een knal uit een scherpe hoek. Zo wonnen de Belgen de veldslag op een vooroorlogs terrein.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+2'
Bosnië en Herzegovina
90+2'
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
Bosnië en Herzegovina
82'
goal
Dario Dumic
Bosnië en Herzegovina
75'
wissel
71'
wissel
62'
wissel
46' tweede helft
45+2' eerste helft
45+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.