Duitsland flirt met uitschakeling na 90 minuten afzien tegen Hongarije

  1. 30' - Geel - Ilkay Gündogan
  2. 28' - Geel - Endre Botka
  3. 11' - Doelpunt - Ádám Szalai (0 - 1)
  1. 88' - Verv. László Kleinheisler door Gergo Lovrencsics
  2. 88' - Verv. Attila Fiola door Nemanja Nikolic
  3. 84' - Doelpunt - Leon Goretzka (2 - 2)
  4. 82' - Verv. Matthias Ginter door Kevin Volland
  5. 82' - Verv. Robin Gosens door Jamal Musiala
  6. 82' - Verv. Ádám Szalai door Kevin Varga
  7. 75' - Verv. Roland Sallai door Szabolcs Schön
  8. 68' - Doelpunt - András Schäfer (1 - 2)
  9. 67' - Verv. Kai Havertz door Timo Werner
  10. 67' - Verv. Serge Gnabry door Thomas Müller
  11. 66' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 1)
  12. 66' - Geel - Attila Fiola
  13. 64' - Geel - Ádám Szalai
  14. 62' - Geel - Leroy Sané
  15. 58' - Verv. Ilkay Gündogan door Leon Goretzka
  11'goalÁdám Szalai0 - 1
  66'goalKai Havertz1 - 1
  68'goalAndrás Schäfer1 - 2
  84'goalLeon Goretzka2 - 2

  Duitsland heeft op de rand van de afgrond gebalanceerd op het EK voetbal, maar het is er uiteindelijk niet afgevallen. Hongarije kwam 2 keer op voorsprong en overleefde zo virtueel de Groep des Doods. Maar invaller Goretzka velde uiteindelijk alsnog een doodsvonnis over de Hongaren.

  Duitsland - Hongarije in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het is bibberen en nagelbijten voor de Duitse supporters, want hun ploeg ligt op enkele minuten van het einde uit het toernooi. Hongarije lijkt op weg naar een stuntzege tot invaller Goretzka Duitsland alsnog langszij en naar de 1/8e finales brengt. 

  • Man van de match: De Hongaren mogen het EK met opgeheven hoofd verlaten want na Frankrijk hielden ze ook Duitsland in bedwang. Uitblinker bij het kleine broertje in de groep des doods was vandaag Adam Szalai. Hij opende de score én gaf de assist voor de 1-2.

  • Opvallend: Duitsland kwam na veel zwoegen op 1-1 toen Gulacsi zich verkeek op een hoge bal en Havertz profiteerde. Maar de Hongaren sloegen meteen daarna opnieuw toe. Amper 91 seconden na de gelijkmaker bracht Schäfer Hongarije weer op voorsprong.

  Samenvatting Duitsland - Hongarije (2-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Szalai zorgt voor sensatie in München

  Veel commotie in de aanloop naar deze wedstrijd rond het UEFA-verbod om de Allianz Arena in de regenboogkleuren te verlichten. Ook de hemel huilde mee, de regen gutste naar beneden toen Kimmich al na enkele minuten Gulacsi aan het werk zette.

   

  De toon leek gezet voor een Duitse overrompeling, maar die bleef uit. Meer zelfs, na amper 11 minuten kregen de Duitsers bovenop de regen ook nog eens een koude douche. Hummels en Ginter lieten zich kinderlijk in de luren leggen op een gemeten voorzet van Sallai en Adam Szalai gaf Neuer het nakijken: 0-1.

   

  Sensatie dus in München, de Duitsers moesten plots vol aan de bak. Tien minuten na de openingsgoal zette Hummels zijn foutje bijna recht op een hoekschop, maar zijn kopbal strandde op de lat. Ook Ginter liet het eerherstel liggen toen hij van dichtbij op Gulacsi besloot.

   

  De regen bleef met bakken uit de lucht vallen, de kansen niet. Het ontbrak de Mannschaft aan daadkracht en creativiteit, de Hongaren hielden makkelijk stand. De vertwijfeling sloeg toe bij de Duitse supporters op de tribunes.

  Verrassing! Szalai kopt Hongarije na 11 minuten op 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Goretzka redt het vel van de Duitsers

  Ook na de rust kregen de Duitsers de motor niet aan de praat. Een flauw afstandsschot van Havertz, meer was het niet. Hongarije kon zelfs af en toe tegenprikken op stilstaande fasen. Neuer moest een indraaiende vrije trap van Kleinheisler wegboksen en zag hoe een vrijschop van Sallai de buitenkant van de paal likte.

   

  In Boedapest was Portugal langszij gekomen tegen Frankrijk en dus was Duitsland virtueel uitgeschakeld. Maar net dan stak Gulacsi de Duitsers een handje toe op een vrije trap van Kimmich. De doelman graaide naast de hoge voorzet en zo kon Hummels de bal voor het lege doel koppen, waar Havertz voor de 1-1 zorgde.

   

  Opluchting bij de Duitsers, maar de gelijkmaker stond amper op het scorebord of de Mannschaft liet zich weer ringeloren. Szalai werd niet onder druk gezet en mocht Schäfer lanceren. Die werd ook al niks in de weg gelegd en kopte Hongarije weer op voorsprong.

   

  Duitsland speelde plots weer met het mes op de keel en flirtte met de uitschakeling. Kroos mikte in de slotfase een uitstekende kans op de 2-2 nog rakelings voorlangs, maar enkele minuten later weerklonk er dan toch een zucht van opluchting door de Allianz Arena. Een schot van Werner werd nog afgeblokt, maar in de herneming trof invaller Goretzka wél raak.

   

  De Duitsers gaven het dit keer niet meer uit handen en stoten als tweede in de groep des doods door naar de 1/8e finales. Daarin nemen ze het volgende week dinsdag op tegen Engeland. Voor Hongarije is het EK voorbij.

  Havertz en Goretzka redden het vel van Duitsland

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "We zullen anders voor de dag komen tegen Engeland"

  • Manuel Neuer (doelman Duitsland): “We zijn opgelucht dat we ons nog als nummer 2 kwalificeren. Zeker na zo'n zenuwslopende thriller. Na het vroege tegendoelpunt hebben de Hongaren alles dichtgesmeten. Tegen Engeland wordt een hele andere match. Wembley ligt ons."

  • Leon Goretzka (Duitsland): “Ik ben heel gelukkig. Ik had wat geluk dat die bal voor mijn voeten viel. Na de 1-1 mochten we absoluut niet zo snel de 1-2 slikken. Dat mag niet gebeuren als je iets wil bereiken."

  • Joachim Löw (bondscoach Duitsland): “We hebben fouten gemaakt, maar ook gevochten en karakter getoond. Dit was geen wedstrijd voor tere zielen.    Het is goed dat we deze groep overleefd hebben, dat was ook het doel. Het belangrijkste is dat we ons gekwalificeerd hebben. We kunnen nu vooruitkijken naar de wedstrijd tegen Engeland. Het is een absoluut hoogtepunt om op Wembley tegen hen te spelen. We zullen er anders voor de dag komen dan vanavond, dat kan ik beloven.”

  • Peter Gulacsi (doelman Hongarije): “Ik vind hier geen woorden voor. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Duitsland domineerde de match, maar wij konden toch 2 keer scoren. We hadden pech, dit is bijzonder zuur.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Duitsland flirtte met de uitschakeling tegen Hongarije, maar redt op de valreep zijn vel. Hongarije leek lang op weg naar een stuntzege tot Goretzka Duitsland in de slotfase alsnog langszij en naar de 1/8e finales bracht. Hongarije is uitgeschakeld. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Sané zet zijn barslechte wedstrijd voort door een kansrijke counter helemaal te verknoeien. Volland en Werner wachtten voor het doel, maar de voorzet van Sané lijkt nergens naar. .
  4. tweede helft, minuut 92. Goretzka is de redder van Duitsland in de 84e minuut: 2-2.

   Goretzka is de redder van Duitsland in de 84e minuut: 2-2

  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. De Hongaren krijgen nog 4 minuten om de uitschakeling af te wenden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Duitsers dit nog eens uit handen gaan geven. .
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Hongarije, Gergo Lovrencsics erin, László Kleinheisler eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Hongarije, Nemanja Nikolic erin, Attila Fiola eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Rode Duivels tegen Ronaldo en co. Zowel in München als in Boedapest staat het nu 2-2 en dus blijft alles zoals het was in de groep des doods. Dat betekent dat de Rode Duivels het zondag in Sevilla opnemen tegen Portugal. .
  11. tweede helft, minuut 84. Goretzka haalt Duitsland uit de penarie! Een zucht van opluchting bij de Duitse supporters, want zij zien hun ploeg opnieuw langszij komen. Een schot van Werner wordt nog afgeblokt, maar invaller Goretzka treft wel raak in de herneming. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Leon Goretzka van Duitsland. 2, 2.
  13. tweede helft, minuut 83. Kroos schiet in 1 tijd naast.

   Kroos schiet in 1 tijd naast

  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Duitsland, Kevin Volland erin, Matthias Ginter eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Duitsland, Jamal Musiala erin, Robin Gosens eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Hongarije, Kevin Varga erin, Ádám Szalai eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Kroos mikt rakelings voorlangs! Duitsland komt eindelijk nog eens gevaarlijk opzetten met een knappe één-twee tussen Gosens en Kroos. Die laatste besluit uiteindelijk rakelings voorlangs. De tijd begint nu echt te dringen voor Duitsland. .
  18. tweede helft, minuut 79. Komt er nog wat Duitsland of wordt een tweede afgang op rij na het WK in Rusland? Eddy Demarez.
  19. tweede helft, minuut 76.
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Hongarije, Szabolcs Schön erin, Roland Sallai eruit