Ga naar de inhoud
Duitsland
Duitsland scoort als eerste 4 keer in 1 match op dit EK.

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
5
3
1
0
2
4
3
2
Duitsland
4
3
1
1
1
6
5
3
Portugal
4
3
1
1
1
7
6
4
Hongarije
2
3
0
1
2
3
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
3
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
4
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Duitsland
0
0
0
0
0
0
0
3
Portugal
0
0
0
0
0
0
0
4
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
PortugalDuitsland
wisselspelers
23
Can
coaches
scheidsrechter
Anthony Taylor
stadion
Allianz Arena
toeschouwers
12926

Duitsland imponeert tegen Portugal met overrompelende prestatie

 za 19 juni 2021 19:53
Portugal
einde
2-4
Duitsland
 1. 15' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
 2. 39' - Own goal - Raphaël Guerreiro (1 - 2)
 1. 51' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 3)
 2. 66' - Geel - Kai Havertz
 3. 77' - Geel - Matthias Ginter
Europees Kampioenschap - speeldag 2 - 19/06/21 - 18:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
15'
Cristiano Ronaldo
15'
Cristiano Ronaldo
1 - 0
39'
Raphaël Guerreiro
1 - 2
Raphaël Guerreiro
39'
51'
Kai Havertz
1 - 3
Kai Havertz
51'

Duitsland heeft zijn nederlaag tegen Frankrijk op de openingsspeeldag met verve rechtgezet tegen Portugal. De Portugezen kwamen vroeg op voorsprong door Ronaldo, maar werden daarna overspoeld door de Duitsers.

Portugal - Duitsland in een notendop:

 • Sleutelmoment: Duitsland doet kort na de pauze de boeken dicht. Kai Havertz tekent voor de 1-3 na een vloeiende Duitse aanval, Portugal hangt in de touwen.

 • Man van de match: De Nederlandse Duitser Robin Gosens leverde een knalprestatie op de linkervleugel en bombardeert zichzelf nu al tot een van de revelaties van het toernooi.

 • Opvallend: Na 2 speeldagen zitten we al aan 5 owngoals op dit Europees Kampioenschap, ongezien. Dat zijn er zelfs meer dan op de 3 vorige EK’s samengeteld (4).

Bekijk de ruime samenvatting:

Ronaldo scoort opnieuw, maar Duitsland knokt terug

Duitsland moest na de nederlaag tegen Frankrijk vol aan de bak en trok ook vanaf minuut 1 alle registers open. Een vroege afgekeurde goal van Gosens was het startschot voor een kwartier powerplay van de Duitsers, met ook nog kansen voor Havertz en Kroos.

 

Portugal overleefde de Duitse storm en reageerde na een kwartier met een messcherpe counter. Via Jota kwam de bal bij de vrijlopende Ronaldo, die niet meer kon missen: één kans, één doelpunt voor Portugal.

 

De Duitsers lieten de kopjes niet hangen en bleven voor de aanval kiezen, met succes. In een paar dolle minuten draaide de Mannschaft de score helemaal om. Eerst dwong Havertz zijn bewaker Dias tot een owngoal, even later werkte Guerreiro de bal ook al in eigen doel bij een harde voorzet van Kimmich.

 

Portugal kwam intussen niet verder meer dan twee halve kansen voor Dias en Jota. De Duitsers waren wel nog een paar keer echt gevaarlijk voor de pauze: Patricio had de handen vol met pegels van Gosens en Gnabry.

De openingsgoal van Ronaldo

Sterke Duitsers dikken score nog wat aan na de pauze

Duitsland ging na de rust gewoon door op zijn elan en legde de wedstrijd al snel in een beslissende plooi. De ongrijpbare Gosens schotelde Havertz de 1-3 voor na een geweldige collectieve aanval van de Duitsers.

 

Op het uur telde uitblinker Gosens de Portugezen definitief uit. De winger van Atalanta bekroonde zijn sterke partij met de 1-4 op aangeven van Kimmich. De Portugese verdediging stond erbij en keek ernaar.

 

Toch was het licht nog niet helemaal uit bij Portugal. Ronaldo bood Jota de 2-4 aan, die zo het Duitse feestgedruis in München toch eventjes deed verstommen. En ei zo na werd het zelfs nog 3-4: een snoeiharde uithaal van Sanches stierf tegen de paal.

 

Maar het bleef dus bij 2-4. Duitsland maakt na het verlies tegen Frankrijk een flink statement met deze klinkende zege. Alles moet op de slotspeeldag beslist worden in groep F, zelfs Hongarije maakt nog kans op de volgende ronde. Spannend!

Gosens krijgt loon naar werken

Bondscoach Löw: "Een topprestatie"

 • Robin Gosens (Man van de Match): "Meer kun je niet wensen. Ik denk dat de bondscoach mij daarom heeft opgesteld, voor mijn offensieve kwaliteiten. Ik ben heel blij dat mijn ploeggenoten mij ook opzochten."
 
 • Joachim Löw (bondscoach Duitsland): "Dit was een topprestatie. Onze instelling was fantastisch, de score was niet overdreven. Er zat van in het begin veel tempo in onze acties. Ik was ervan overtuigd dat wat tegen Frankrijk minder was vandaag beter zou zijn."

 

 • Fernando Santos (bondscoach Portugal): "Duitsland heeft een van de beste ploegen ter wereld. Geen enkel land zakt naar Duitsland af en denkt zomaar eens te kunnen winnen. Toch denk ik dat we ertoe in staat waren. Maar de Duitsers hadden het overwicht en hebben terecht gewonnen. We hebben collectief gefaald."

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Het zit erop! Duitsland doet weer helemaal mee in groep F na een overtuigende overwinning tegen Portugal: 2-4, geweldige wedstrijd.

90+3'

Ronaldo trekt nog eens naar voren. Hij speelt in tot bij Silva, die zijn schot geblokt ziet.

90+3'

Silva ziet zijn schot geblokt worden

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

89'

Toch nog wat druk van de Portugezen in de slotminuten. De voorzetten vliegen vanaf beide flanken de zestien meter in, de Duitse verdediging houdt stand.

84'

Schot van Goretzka likt de dwarslat

83'

Goretzka voor eigen succes

Duitsland loert nu op de counter. Goretzka heeft steun van Gnabry en Müller, maar probeert het zelf: het schot likt de dwarslat.

81'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
80'

Sanches knalt van buiten de zestien meter tegen de paal

79'

Vlam van Sanches tegen de paal!

Bijna 3-4, stel je voor! Sanches vuurt een kanonskogel af van buiten de zestien meter, Neuer kan enkel toekijken hoe het schot uiteenspat op de paal.

77'
73'

Löw verstevigt zijn defensie nog wat met de inbreng van Süle. Ook Goretzka komt in de ploeg voor het slotkwartier.

70'

De goal van Jota heeft Portugal weer wakker geschud. Ronaldo zet de aanval op over de rechterflank, maar die krijgt geen vervolg. De zege is toch nog niet binnen voor de Duitsers.

70'

Jota maakt er van heel dichtbij 2-4 van

68'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
67'

Jota mildert voor Portugal

Het Duitse feestgedruis verstomt even als Jota er van heel dichtbij 2-4 van maakt. Ronaldo heeft na een doelpunt nu ook een assist te pakken.