Duitsland imponeert tegen Portugal met overrompelende prestatie

  Duitsland heeft zijn nederlaag tegen Frankrijk op de openingsspeeldag met verve rechtgezet tegen Portugal. De Portugezen kwamen vroeg op voorsprong door Ronaldo, maar werden daarna overspoeld door de Duitsers.

  Portugal - Duitsland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Duitsland doet kort na de pauze de boeken dicht. Kai Havertz tekent voor de 1-3 na een vloeiende Duitse aanval, Portugal hangt in de touwen.

  • Man van de match: De Nederlandse Duitser Robin Gosens leverde een knalprestatie op de linkervleugel en bombardeert zichzelf nu al tot een van de revelaties van het toernooi.

  • Opvallend: Na 2 speeldagen zitten we al aan 5 owngoals op dit Europees Kampioenschap, ongezien. Dat zijn er zelfs meer dan op de 3 vorige EK’s samengeteld (4).

  Bekijk de ruime samenvatting:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ronaldo scoort opnieuw, maar Duitsland knokt terug

  Duitsland moest na de nederlaag tegen Frankrijk vol aan de bak en trok ook vanaf minuut 1 alle registers open. Een vroege afgekeurde goal van Gosens was het startschot voor een kwartier powerplay van de Duitsers, met ook nog kansen voor Havertz en Kroos.

   

  Portugal overleefde de Duitse storm en reageerde na een kwartier met een messcherpe counter. Via Jota kwam de bal bij de vrijlopende Ronaldo, die niet meer kon missen: één kans, één doelpunt voor Portugal.

   

  De Duitsers lieten de kopjes niet hangen en bleven voor de aanval kiezen, met succes. In een paar dolle minuten draaide de Mannschaft de score helemaal om. Eerst dwong Havertz zijn bewaker Dias tot een owngoal, even later werkte Guerreiro de bal ook al in eigen doel bij een harde voorzet van Kimmich.

   

  Portugal kwam intussen niet verder meer dan twee halve kansen voor Dias en Jota. De Duitsers waren wel nog een paar keer echt gevaarlijk voor de pauze: Patricio had de handen vol met pegels van Gosens en Gnabry.

  De openingsgoal van Ronaldo

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Sterke Duitsers dikken score nog wat aan na de pauze

  Duitsland ging na de rust gewoon door op zijn elan en legde de wedstrijd al snel in een beslissende plooi. De ongrijpbare Gosens schotelde Havertz de 1-3 voor na een geweldige collectieve aanval van de Duitsers.

   

  Op het uur telde uitblinker Gosens de Portugezen definitief uit. De winger van Atalanta bekroonde zijn sterke partij met de 1-4 op aangeven van Kimmich. De Portugese verdediging stond erbij en keek ernaar.

   

  Toch was het licht nog niet helemaal uit bij Portugal. Ronaldo bood Jota de 2-4 aan, die zo het Duitse feestgedruis in München toch eventjes deed verstommen. En ei zo na werd het zelfs nog 3-4: een snoeiharde uithaal van Sanches stierf tegen de paal.

   

  Maar het bleef dus bij 2-4. Duitsland maakt na het verlies tegen Frankrijk een flink statement met deze klinkende zege. Alles moet op de slotspeeldag beslist worden in groep F, zelfs Hongarije maakt nog kans op de volgende ronde. Spannend!

  Gosens krijgt loon naar werken

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bondscoach Löw: "Een topprestatie"

  • Robin Gosens (Man van de Match): "Meer kun je niet wensen. Ik denk dat de bondscoach mij daarom heeft opgesteld, voor mijn offensieve kwaliteiten. Ik ben heel blij dat mijn ploeggenoten mij ook opzochten."
   
  • Joachim Löw (bondscoach Duitsland): "Dit was een topprestatie. Onze instelling was fantastisch, de score was niet overdreven. Er zat van in het begin veel tempo in onze acties. Ik was ervan overtuigd dat wat tegen Frankrijk minder was vandaag beter zou zijn."

   

  • Fernando Santos (bondscoach Portugal): "Duitsland heeft een van de beste ploegen ter wereld. Geen enkel land zakt naar Duitsland af en denkt zomaar eens te kunnen winnen. Toch denk ik dat we ertoe in staat waren. Maar de Duitsers hadden het overwicht en hebben terecht gewonnen. We hebben collectief gefaald."