Isak als uitblinker, Forsberg de matchwinnaar: Zweden klopt Slovakije dankzij late strafschop

  1. 23' - Geel - Kristoffer Olsson
  1. 90+3' - Verv. Emil Forsberg door Emil Krafth
  2. 88' - Verv. Ludwig Augustinsson door Pierre Bengtsson
  3. 88' - Verv. Albin Ekdal door Gustav Svensson
  4. 87' - Geel - Vladimír Weiss
  5. 85' - Verv. Tomáš Hubocan door David Hancko
  6. 84' - Verv. Patrik Hrošovský door Michal Duriš
  7. 80' - Geel - Ondrej Duda
  8. 77' - Doelpunt strafschop - Emil Forsberg (1 - 0)
  9. 77' - Verv. Marek Hamšík door Lászlo Bénes
  10. 76' - Verv. Róbert Mak door Vladimír Weiss
  11. 76' - Geel - Martin Dubravka
  12. 64' - Verv. Peter Pekarík door Lukáš Haraslín
  13. 64' - Verv. Marcus Berg door Robin Quaison
  14. 64' - Verv. Kristoffer Olsson door Viktor Claesson

  Zweden springt naar de leiding in groep E. Na een gelijkspel tegen Spanje boekten de Scandinaviërs nu een zege tegen een stug Slovakije. Een penalty van Emil Forsberg in het slotkwartier maakte het verschil. Al maakte vooral Alexander Isak opnieuw indruk.

  Zweden - Slovakije in een notendop:

  • Sleutelmoment: De wedstrijd dreigt op een scoreloos gelijkspel te eindigen tot Quaison plots alleen voor Dubravka opduikt. De doelman haalt de invaller onhandig onderuit en Forsberg schenkt Zweden de verdiende overwinning vanaf de penaltystip.

  • Man van de match: Alexander Isak speelde zich tegen Spanje al in de kijker en deed dat vandaag opnieuw, in de tweede helft dan toch. De aanvaller van Real Sociedad pakte uit met knappe dribbels en lag met een slimme pass naar Quaison mee aan de basis van de penalty. De 21-jarige Zweed deed zowat alles goed, enkel zelf scoren lukte weer niet.

  • Opvallend: Het is van de 2-0-overwinning tegen Frankrijk in 2012 geleden dat Zweden nog eens de volle buit pakt op een EK. Forsberg zorgde ook eindelijk nog eens voor een Zweedse goal op een EK. Dat was al 365 minuten geleden, sinds de openingswedstrijd tegen Ierland op het vorige EK. En dat was dan nog een owngoal van doelman Clark.

  Samenvatting van Zweden - Slowakije (1-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Eerste helft om snel te vergeten

  “Ik hoop dat ze straks wat wodka brengen, want we kunnen wel een opkikker gebruiken.” Stef Wijnants zei het met een kwinkslag, het was niet bepaald genieten voor onze commentator in Sint-Petersburg. Zweden en Slovakije
  serveerden een eerste helft die het aanschouwen niet waard was.

   

  De Zweden eisten het balbezit op en na amper 4 minuten kwam Dubravka al even in de problemen op een afgeweken schot van Larsson. Daarmee hadden we meteen ook de enige kans van de eerste helft gehad.

   

  Zweden vond geen gaatjes in de Slovaakse muur en gaandeweg kwamen de Slovaken beter in de wedstrijd. Maar kansen konden zij niet afdwingen. Enkel Hamsik leek even voor gevaar te zorgen op een slimme pass van Koscelnik, maar zijn balcontrole was niet op niveau. Zoals de 1e helft dus.

  VIDEO: Isak met een geniale solo, zijn schot gered door Dubravka

  Isak wervelt, Forsberg maakt het af

  Ook in de tweede helft was het meeste balbezit voor de Zweden, maar het waren wel de Slovaken die voor het eerste gevaar zorgden. Een schot van Duda ging nipt over en Olsen had een schitterende reflex nodig op een kopbal van Kucka, al werd die wel afgevlagd voor buitenspel.

   

  Op het uur kwam Zweden plots bijzonder dicht bij de 1-0. Dubravka kon met een erg knappe redding een kopbal van Augustinsson maar net uit zijn doel houden. Tien minuten later ontbond Isak zijn duivels. Eerst kopte hij rakelings over, daarna zette hij de Slovaakse defensie voor schut met een knappe dribbel, maar Dubravka ging goed plat op zijn lage schuiver.

   

  De 1-0 hing in de lucht en met nog een kwartier te gaan was het ook zover. Isak, weer hij, bracht Quaison alleen voor Dubravka en de doelman vond er niet beter op dan de invaller onderuit te halen. Penalty voor Zweden en Forsberg zette die feilloos om.

   

  Isak bleef ook nadien over het veld wervelen, maar vergat zijn acties af te ronden. Toch werd het ondanks de krappe 1-0-voorsprong niet meer spannend voor Zweden. Met 4 op 6 nemen ze een optie op de 1/8e finales, maar ook Slovakije is nog niet uitgeteld.

  VIDEO: Penalty! Forsberg zet zijn strafschop feilloos om

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Zweden pakt de volle buit tegen Slovakije en gaat zo aan de leiding in Groep E met 4 op 6. Een penaltydoelpunt van Forsberg was genoeg om een slap Slovakije opzij te zetten in een erg zwakke wedstrijd. .
  3. tweede helft, minuut 95. Kucka pakt nog uit met een prima afstandsschot. Zijn poging zeilt niet zo gek ver over doel. .
  4. tweede helft, minuut 95. Het is toch nog even bibberen voor de Zweden op een hoekschop voor de Slovaken. Dubravka rukt mee op, maar tot een kans komen de Slovaken niet. .
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Zweden, Emil Krafth erin, Emil Forsberg eruit
  6. tweede helft, minuut 91. 5 minuten extra. De Slovaken krijgen nog wat extra tijd om de nederlaag af te wenden. Maar Olsen op de proef stellen lukt voorlopig niet. .
  7. tweede helft, minuut 89. De tijd begint te dringen voor Slovakije, terwijl Zweden nog wat frisse krachten in de strijd gooit. Geven de Zweden dit nog uit handen? .
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zweden, Pierre Bengtsson erin, Ludwig Augustinsson eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Zweden, Gustav Svensson erin, Albin Ekdal eruit
  10. Gele kaart voor Vladimír Weiss van Slowakije tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Slowakije, David Hancko erin, Tomáš Hubocan eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Slowakije, Michal Duriš erin, Patrik Hrošovský eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Opnieuw Isak met knappe solo, maar vergeet het af te maken.

   Opnieuw Isak met knappe solo, maar vergeet het af te maken

  14. tweede helft, minuut 82. Isak rondt fraaie actie niet af. Isak wervelt nog eens over het veld met een prima dribbel. Eenmaal in de zestien aarzelt hij net te lang. De bal gaat naar Claesson, maar het schot van de invaller wordt afgeblokt. .
  15. Gele kaart voor Ondrej Duda van Slowakije tijdens tweede helft, minuut 80
  16. tweede helft, minuut 78.
  17. tweede helft, minuut 77.
  18. tweede helft, minuut 77. 1-0 Zweden! Forsberg zet de strafschop om.

   1-0 Zweden! Forsberg zet de strafschop om

  19. tweede helft, minuut 77. Forsberg zet strafschop feilloos om! Zweden klimt op voorsprong. Forsberg volgt het voorbeeld van Ronaldo en Depay en zet een penalty om op dit EK. Dubravka koos de juiste hoek, maar de strafschop van Forsberg was onhoudbaar. .