Ga naar de inhoud
Grote vreugde in het Deense kamp.

Denemarken walst over Rusland en bereikt zo de 1/8e finales

 ma 21 juni 2021 22:49
  1. 28' - Geel - Fedor Kudryashov
  1. 60' - Verv. Daniel Wass door Jens Stryger Larsen
  2. 61' - Verv. Aleksey Miranchuk door Aleksandr Sobolev
  3. 61' - Verv. Magomed Ozdoev door Rifat Zhemaletdinov
  4. 67' - Verv. Daler Kuzyaev door Maxim Mukhin
  5. 70' - Doelpunt strafschop - Artem Dzyuba (1 - 2)
Europees Kampioenschap - speeldag 3 - 21/06/21 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
70'
Artem Dzyuba
70'
Artem Dzyuba
1 - 2

Denemarken heeft, ondanks een 0 op 6 uit zijn eerste 2 matchen, toch nog de 1/8e finales bereikt. Dankzij een overtuigende zege tegen Rusland springt het alsnog naar de 2e plaats in de groep van de Belgen. De Russen eindigen laatste en zijn uitgeschakeld.

Rusland - Denemarken in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het dak van het Parkenstadion ging er pas af toen Christensen zijn voorhamer bovenhaalde. Met de Russen én de Finnen in de touwen barstte het feest helemaal los.

  • Man van de match: Deze titel gaat naar Pierre-Emile Højbjerg. De middenvelder van Tottenham was een breker in de verdediging en een spelmaker in de opbouw. Zijn twee assists spreken boekdelen.

  • Opvallend: De Denen begonnen aan hun laatste duel met 0 punten. Na de hartstilstand van Eriksen en de puntenloze prachtprestatie tegen de Belgen, was de opdracht tegen Rusland allesbehalve simpel. Maar kijk, 90 minuten en 4 Deense doelpunten later scharen ze zich bij de laatste 16.

Samenvatting van Rusland - Denemarken (1-4)

De Denen moeten zwoegen, maar Damsgaard komt net op tijd bovendrijven

Na het bevreemdende duel tegen Finland wisten de Denen zich te herpakken in hun duel tegen de Rode Duivels. Toch leverde dat geen punten op en begon het tegen de Russen met de rug tegen de muur. Winnen was een must om nog aanspraak te maken op de volgende ronde.

 

Een blitzstart zoals tegen de Belgen kregen we niet te zien. De eerste grote kans was zelfs voor de Russen, maar na een knappe dribbel had Golovin geen kracht meer in de benen om de bal voorbij doelman Schmeichel te trappen.

 

De Denen konden hun wil niet meteen opleggen aan de tijdrekkende Russen, dus moest het op een andere manier gebeuren. Pierre-Emile Hojbjerg had wel een ideetje. De Tottenham-middenvelder laadde zijn kanon en schoot een kruisraket af, die zijn doel met nog geen meter miste.

 

Zo leek Rusland halfweg goed op weg naar een ticket voor de 1/8e finales, tot een onzichtbare Damsgaard plots uit de schaduw trad. Met één baltoets troefde hij de stugge, maar trage Dzjikija af, met een tweede krulde hij het leer heerlijk over Safonov. Denemarken deed weer helemaal mee.

Damsgaard scoort uit het niets een prachtig doelpunt: 0-1

Kopenhagen ontploft na vijf dolle minuten

Bij die 0-1 kwam heel wat rekenwerk kijken om te bepalen wie zou doorstoten naar de volgende ronde. Daar had Zobnin duidelijk geen zin in, want met een draak van een terugspeelbal zette hij Poulsen op weg naar het makkelijkste doelpunt in zijn carrière. Net op dat moment kwamen ook de Belgen op voorsprong tegen Finland, dus kon het Deense feestje niet meer op.

 

Het feestgedruis verdween even snel als het kwam, want het Belgische doelpunt werd afgekeurd én in Kopenhagen ging de bal op de stip na een lichte duwfout van Vestergaard. De reusachtige aanvoerder Artjom Dzjoeba nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-2 zonder verpinken op het bord.

 

De Deense emotionele rollercoaster bleef niet stilstaan, want op amper 5 minuten tijd sijpelde het nieuws binnen dat de Belgen opnieuw op voorsprong waren gekomen, brandde Christensen met een fenomenale knal net geen gat in de doelnetten, prikte Maehle de 1-4 tegen de netten én slikten de Finnen ook een tweede treffer in het andere groepsduel. De Russen waren uitgeteld en het Deense geluk kon niet op.

 

Amper negen dagen voordien verloor Denemarken met Christian Eriksen bijna een van z’n grootste voetbaltalenten ooit aan een hartstilstand. In de laatste groepswedstrijd pakte het dan in datzelfde stadion in Kopenhagen wat iedereen hen gunde en wat ze ook verdienden: een ticket voor de 1/8e finales.

Blunder van jewelste bij Rusland: Poulsen zet de 0-2 op het bord

Rusland maakt het opnieuw spannend vanaf de stip: 1-2

Denemarken slaat opnieuw toe, ondanks knap werk van Russische doelman: 1-3

Ook Maehle (Ex-Genk) pikt een goaltje mee: 1-4

Prachtig beeld! Dolle vreugde-explosie bij Deense bondscoach na laat fluitsignaal

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+3'

Denemarken gaat door naar de volgende ronde!

Er waren veel alsen en maren aan verbonden, maar de Denen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde! Een Russische strafschop deed de Denen nog even bibberen, maar met 4 treffers namen ze zelf alle twijfels weg.

90+3'

Hojbjerg pakt nog uit met een grote brug en zijn strakke voorzet levert een nieuwe hoekschop op. De tijd tikt weg en dat zien de Denen graag gebeuren.

90+1'

Kasper Hjulmand vuurt het Deense enthousiasme in de tribunes nog wat aan, al lijkt dat niet meteen nodig te zijn.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Drie minuten extra

Zoveel tijd hebben de Russen nog om twee keer te scoren.

89'

Norgaard gaat goed storen op links en vuurt nog een voorzet af richting Dolberg, maar Safonov had dat plannetje doorzien.

86'

Waarom gaan de Denen door?

Omdat er bij een ex aequo eerst gekeken wordt naar het doelsaldo uit de onderlinge duels van de teams in kwestie. Zolang Rusland met meer dan één doelpunt verschil verliest, zijn ze dus sowieso laatst.

84'

Ook Maehle (Ex-Genk) pikt een goaltje mee: 1-4

82'

Maehle maakt er een doelpuntenfestijn van!

Maehle lijkt de bal met Hojbjerg mee te geven, maar kapt naar binnen en trapt dan laag en strak in de korte hoek. Safonov is kansloos en moet zich weeral omdraaien!

81'

Denemarken slaat opnieuw toe, ondanks knap werk van Russische doelman: 1-3

79'

Christensen telt de Russen uit!

Safonov gaat twee keer goed plat om Dolberg en Kjaer het scoren te beletten! Dan komt de bal voor de voeten van Christensen te liggen, die de bal met een verschroeiende knal tegen de touwen ramt!

78'

De Russen moeten scoren!

Door deze tussenstand staat Rusland ook laatst. Dat betekent dat Tsjertsjesov stilaan aan een bestorming mag gaa nwerken.

77'

De Denen dansen weer

België staat opnieuw op 0-1 en deze keer lijkt die score wel te blijven staan.

76'

Bondscoach Tsjertsjesov schiet in een Russische colère wanneer Divejev een domme fout begaat en geel pakt. Nog een kwartier te gaan!

75'

Even een vleeshoop voor het Russische doel wanneer de bal blijft hangen na een Deense hoekschop. Uiteindelijk raakt de bal toch weg, maar veel voetbal kwam daar niet bij kijken.

73'

Hoe groot is de energietank van Maehle? Opnieuw steekt hij het hele veld over in het zog van Braithwaite. Uiteindelijk krijgt hij de bal ook mee, maar meer dan een hoekschop zit er niet in.

70'

Belgische treffer afgekeurd

En tot overmaat van ramp is de Belgische treffer uitgewist door de VAR. Denemarken staat dus nog steeds derde.