Denemarken walst over Rusland en bereikt zo de 1/8e finales

  1. 38' - Doelpunt - Mikkel Damsgaard (0 - 1)
  2. 28' - Geel - Fedor Kudryashov
  1. 86' - Verv. Thomas Delaney door Mathias Jensen
  2. 85' - Verv. Martin Braithwaite door Andreas Cornelius
  3. 82' - Doelpunt - Joakim Mæhle (1 - 4)
  4. 79' - Doelpunt - Andreas Christensen (1 - 3)
  5. 75' - Geel - Igor Diveyev
  6. 72' - Verv. Mikkel Damsgaard door Christian Nørgaard
  7. 70' - Doelpunt strafschop - Artem Dzyuba (1 - 2)
  8. 67' - Verv. Fedor Kudryashov door Vyacheslav Karavaev
  9. 67' - Verv. Daler Kuzyaev door Maxim Mukhin
  10. 61' - Verv. Magomed Ozdoev door Rifat Zhemaletdinov
  11. 61' - Verv. Aleksey Miranchuk door Alexander Sobolev
  12. 60' - Verv. Daniel Wass door Jens Stryger Larsen
  13. 60' - Verv. Yussuf Poulsen door Kasper Dolberg
  14. 59' - Doelpunt - Yussuf Poulsen (0 - 2)
  15. 57' - Geel - Thomas Delaney

  Denemarken heeft, ondanks een 0 op 6 uit zijn eerste 2 matchen, toch nog de 1/8e finales bereikt. Dankzij een overtuigende zege tegen Rusland springt het alsnog naar de 2e plaats in de groep van de Belgen. De Russen eindigen laatste en zijn uitgeschakeld.

  Rusland - Denemarken in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het dak van het Parkenstadion ging er pas af toen Christensen zijn voorhamer bovenhaalde. Met de Russen én de Finnen in de touwen barstte het feest helemaal los.

  • Man van de match: Deze titel gaat naar Pierre-Emile Højbjerg. De middenvelder van Tottenham was een breker in de verdediging en een spelmaker in de opbouw. Zijn twee assists spreken boekdelen.

  • Opvallend: De Denen begonnen aan hun laatste duel met 0 punten. Na de hartstilstand van Eriksen en de puntenloze prachtprestatie tegen de Belgen, was de opdracht tegen Rusland allesbehalve simpel. Maar kijk, 90 minuten en 4 Deense doelpunten later scharen ze zich bij de laatste 16.

  Samenvatting van Rusland - Denemarken (1-4)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De Denen moeten zwoegen, maar Damsgaard komt net op tijd bovendrijven

  Na het bevreemdende duel tegen Finland wisten de Denen zich te herpakken in hun duel tegen de Rode Duivels. Toch leverde dat geen punten op en begon het tegen de Russen met de rug tegen de muur. Winnen was een must om nog aanspraak te maken op de volgende ronde.

   

  Een blitzstart zoals tegen de Belgen kregen we niet te zien. De eerste grote kans was zelfs voor de Russen, maar na een knappe dribbel had Golovin geen kracht meer in de benen om de bal voorbij doelman Schmeichel te trappen.

   

  De Denen konden hun wil niet meteen opleggen aan de tijdrekkende Russen, dus moest het op een andere manier gebeuren. Pierre-Emile Hojbjerg had wel een ideetje. De Tottenham-middenvelder laadde zijn kanon en schoot een kruisraket af, die zijn doel met nog geen meter miste.

   

  Zo leek Rusland halfweg goed op weg naar een ticket voor de 1/8e finales, tot een onzichtbare Damsgaard plots uit de schaduw trad. Met één baltoets troefde hij de stugge, maar trage Dzjikija af, met een tweede krulde hij het leer heerlijk over Safonov. Denemarken deed weer helemaal mee.

  Damsgaard scoort uit het niets een prachtig doelpunt: 0-1

  Kopenhagen ontploft na vijf dolle minuten

  Bij die 0-1 kwam heel wat rekenwerk kijken om te bepalen wie zou doorstoten naar de volgende ronde. Daar had Zobnin duidelijk geen zin in, want met een draak van een terugspeelbal zette hij Poulsen op weg naar het makkelijkste doelpunt in zijn carrière. Net op dat moment kwamen ook de Belgen op voorsprong tegen Finland, dus kon het Deense feestje niet meer op.

   

  Het feestgedruis verdween even snel als het kwam, want het Belgische doelpunt werd afgekeurd én in Kopenhagen ging de bal op de stip na een lichte duwfout van Vestergaard. De reusachtige aanvoerder Artjom Dzjoeba nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 1-2 zonder verpinken op het bord.

   

  De Deense emotionele rollercoaster bleef niet stilstaan, want op amper 5 minuten tijd sijpelde het nieuws binnen dat de Belgen opnieuw op voorsprong waren gekomen, brandde Christensen met een fenomenale knal net geen gat in de doelnetten, prikte Maehle de 1-4 tegen de netten én slikten de Finnen ook een tweede treffer in het andere groepsduel. De Russen waren uitgeteld en het Deense geluk kon niet op.

   

  Amper negen dagen voordien verloor Denemarken met Christian Eriksen bijna een van z’n grootste voetbaltalenten ooit aan een hartstilstand. In de laatste groepswedstrijd pakte het dan in datzelfde stadion in Kopenhagen wat iedereen hen gunde en wat ze ook verdienden: een ticket voor de 1/8e finales.

  Blunder van jewelste bij Rusland: Poulsen zet de 0-2 op het bord

  Rusland maakt het opnieuw spannend vanaf de stip: 1-2

  Denemarken slaat opnieuw toe, ondanks knap werk van Russische doelman: 1-3

  Ook Maehle (Ex-Genk) pikt een goaltje mee: 1-4

  Prachtig beeld! Dolle vreugde-explosie bij Deense bondscoach na laat fluitsignaal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Denemarken gaat door naar de volgende ronde! Er waren veel alsen en maren aan verbonden, maar de Denen hebben zich geplaatst voor de volgende ronde! Een Russische strafschop deed de Denen nog even bibberen, maar met 4 treffers namen ze zelf alle twijfels weg. .
  3. tweede helft, minuut 93. Hojbjerg pakt nog uit met een grote brug en zijn strakke voorzet levert een nieuwe hoekschop op. De tijd tikt weg en dat zien de Denen graag gebeuren. .
  4. tweede helft, minuut 91. Kasper Hjulmand vuurt het Deense enthousiasme in de tribunes nog wat aan, al lijkt dat niet meteen nodig te zijn. .
  5. tweede helft, minuut 90. Drie minuten extra. Zoveel tijd hebben de Russen nog om twee keer te scoren. .
  6. tweede helft, minuut 89. Norgaard gaat goed storen op links en vuurt nog een voorzet af richting Dolberg, maar Safonov had dat plannetje doorzien. .
  7. tweede helft, minuut 86. Waarom gaan de Denen door? Omdat er bij een ex aequo eerst gekeken wordt naar het doelsaldo uit de onderlinge duels van de teams in kwestie. Zolang Rusland met meer dan één doelpunt verschil verliest, zijn ze dus sowieso laatst. .
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Denemarken, Mathias Jensen erin, Thomas Delaney eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Denemarken, Andreas Cornelius erin, Martin Braithwaite eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Ook Maehle (Ex-Genk) pikt een goaltje mee: 1-4.

   Ook Maehle (Ex-Genk) pikt een goaltje mee: 1-4

  11. tweede helft, minuut 82. Maehle maakt er een doelpuntenfestijn van! Maehle lijkt de bal met Hojbjerg mee te geven, maar kapt naar binnen en trapt dan laag en strak in de korte hoek. Safonov is kansloos en moet zich weeral omdraaien! .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Joakim Mæhle van Denemarken. 1, 4.
  13. tweede helft, minuut 81. Denemarken slaat opnieuw toe, ondanks knap werk van Russische doelman: 1-3.

   Denemarken slaat opnieuw toe, ondanks knap werk van Russische doelman: 1-3

  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Andreas Christensen van Denemarken. 1, 3.
  15. tweede helft, minuut 79. Christensen telt de Russen uit! Safonov gaat twee keer goed plat om Dolberg en Kjaer het scoren te beletten! Dan komt de bal voor de voeten van Christensen te liggen, die de bal met een verschroeiende knal tegen de touwen ramt! .
  16. tweede helft, minuut 78. De Russen moeten scoren! Door deze tussenstand staat Rusland ook laatst. Dat betekent dat Tsjertsjesov stilaan aan een bestorming mag gaa nwerken. .
  17. tweede helft, minuut 77. De Denen dansen weer. België staat opnieuw op 0-1 en deze keer lijkt die score wel te blijven staan. .
  18. tweede helft, minuut 76. Bondscoach Tsjertsjesov schiet in een Russische colère wanneer Divejev een domme fout begaat en geel pakt. Nog een kwartier te gaan! .
  19. Gele kaart voor Igor Diveyev van Rusland tijdens tweede helft, minuut 75
  20. tweede helft, minuut 75. Even een vleeshoop voor het Russische doel wanneer de bal blijft hangen na een Deense hoekschop. Uiteindelijk raakt de bal toch weg, maar veel voetbal kwam daar niet bij kijken. .