Zwitserland bijt zijn tanden stuk op stug Wales

 1. 30' - Geel - Fabian Schär
 1. 90+3' - Verv. Aaron Ramsey door Ethan Ampadu
 2. 84' - Verv. Haris Seferovic door Mario Gavranovic
 3. 75' - Verv. Daniel James door David Brooks
 4. 74' - Doelpunt - Kieffer Moore (1 - 1)
 5. 66' - Verv. Xherdan Shaqiri door Denis Zakaria
 6. 63' - Geel - Kevin Mbabu
 7. 49' - Doelpunt - Breel Embolo (0 - 1)
 8. 47' - Geel - Kieffer Moore
49'goalBreel Embolo0 - 1
74'goalKieffer Moore1 - 1

Wales en Zwitserland hebben elkaar in evenwicht gehouden in hun eerste match op dit EK. De Zwitsers waren de meest dominante ploeg, maar ze konden dat niet uitdrukken in de score. De late 1-2 van Zwitserland werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Wales-Zwitserland kort samengevat

 • Sleutelmoment: De 1-1 van Moore schudt de Zwitsers en vooral invaller Gavranovic wakker. De goal van de aanvaller van Dinamo Zagreb had voor een verdiende zege gezorgd, maar de VAR had buitenspel opgemerkt.
 
 • Man van de Match: De achterlijn van Wales heeft aardig afgezien met de kracht en de snelheid van Breel Embolo. De afwerking liet soms nog een beetje te wensen over, maar aan zijn inzet zal het vanmiddag absoluut niet gelegen hebben.
 
 • Opvallend: Bijzondere gelijkenissen tussen beide doelpunten: allebei op een standaardsituatie, allebei een kopbal en voor zowel Embolo als Moore de zesde interlandgoal en de allereerste op een eindtoernooi.

Ruim verslag van Wales - Zwitserland (1-1)

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Zwitsers kunnen overwicht niet direct verzilveren

Na de demonstratie van de Italianen tegen Turkije mochten Wales en Zwitserland de wei op in groep A. In de hitte van Baku waren het de Zwitsers die het vaakst de bal hadden en de organisatie van Wales probeerden te ontmantelen. Veel meer dan een voorzichtige kopbal van Mbabu leverde dat niet op.

 

Wales, dat in zijn twee vriendschappelijke wedstrijden vlak voor het toernooi niet wist te scoren, loerde op de counter. De Welshe radertjes grepen voor de rust slechts één keer in elkaar. James sprak zijn snelle beentjes aan, zwiepte de bal op het hoofd van de lange Moore en daar was een geweldige redding van Sommer nodig.

 

Daarna blokkeerde de wedstrijd bijna helemaal. Zwitserland maakte te weinig vaart om Wales te verontrusten. Seferovic probeerde het op z'n eentje, maar telkens wanneer de spits zich losrukte uit de dekking, vuurde hij mis. Ook in de slotseconde van de eerste helft kon hij puik voorbereidend werk van Embolo niet verzilveren.

Veerkrachtig Wales sleept puntje uit de brand

De oersterke Embolo had daarmee wel het recept ontdekt om de Welshe defensie pijn te doen. Op kracht en snelheid boorde hij zich tussen Rodon en Mepham om dan op Ward te botsen. Niet getreurd, want Embolo knikte de hoekschop die volgde netjes binnen. Na een nieuwe rush bediende hij Mbabu, die te flauw trapte.

 

Zwitserland had de regie in handen en rekende zich al rijk. De voet ging van het gaspedaal bij die Nati en dat bleek niet de juiste beslissing. Bij Wales beseften ze immers dat ze moesten komen en dat gebeurde ook. Op z'n Brits, met beukwerk, dwong het een paar hoekschoppen af. Eentje landde met een omweg op de ingepakte kruin van Moore. De boomlange spits mocht helemaal vrij raak koppen.

 

Het doelpunt gaf de Welshmen vleugels, maar Zwitserland herpakte zich en knipte ze vastbesloten af. De bijzonder verbeten invaller Gavranovic leek orde op zaken te stellen toen hij de netten bol zette met zijn eerste baltoets, maar de VAR besliste er anders over. Gavranovic stond nipt buitenspel. In de toegevoegde tijd tikte Ward nog een kopstoot van Embolo uit de winkelhaak, dus bleef het bij een puntendeling.

Embolo zet Zwitserland op voorsprong tegen Wales: 0-1

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Moore kopt een kwartier voor tijd Wales op gelijke hoogte: 1-1

Embolo: "Twee verloren punten"

 • Kieffer Moore (doelpuntenmaker Wales): "Dit is een goeie start voor ons en voor mij persoonlijk is dit een fantastische binnenkomer. Uiteraard hadden we liever gewonnen, maar een gelijkspel zet ons wel in een goeie uitgangspositie voor het vervolg."
 
 • Robert Page (bondscoach Wales): "We wilden op een positieve manier aan dit toernooi beginnen. Het voelt alsof dat gelukt is. Dit voelt aan als een overwinning."
 
 • Breel Embolo (doelpuntenmaker Zwitserland, Man van de Match): "We speelden een goeie match, maar uiteindelijk waren we niet sterk genoeg om de 3 punten te pakken. Al vind ik wel dat we meer verdienden. Dit zijn eerder 2 verloren punten dan een gewonnen punt."

Messoudi legt het uit aan het scherm: “De Zwitsers kwamen vooral door het centrum”

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 96. Einde! Zwitserland heeft twee punten laten liggen tegen Wales. Na de 0-1 van Embolo leek de zege binnen handbereik, maar daar beslisten Moore en de VAR uiteindelijk anders over. .
 3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Wales, Ethan Ampadu erin, Aaron Ramsey eruit
 4. tweede helft, minuut 93. Het blijft heet in de rechthoek rond Ward. Trekt Wales het puntje over de streep? .
 5. tweede helft, minuut 91. Doelman van Wales pakt uit met cruciale redding in het slot.

  Doelman van Wales pakt uit met cruciale redding in het slot

 6. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. Embolo op Ward! Allen kan in de lucht niet op tegen de brede Embolo, die net onder de deklat kopt. Ward tikt met zijn vingertoppen over. . tweede helft, minuut 90.
 8. tweede helft, minuut 88. Gedreven door woede baant Gavranovic zich een weg tussen drie Welshmen. Zijn schot schuift naast en wordt gevolgd door een gefrustreerde vloek. .
 9. tweede helft, minuut 88. Schuiver van Gavranovic gaat naast.

  Schuiver van Gavranovic gaat naast

 10. tweede helft, minuut 86. Pech voor de Zwitsers! VAR keurt de 1-2 van Gavranovic af.

  Pech voor de Zwitsers! VAR keurt de 1-2 van Gavranovic af

 11. Geen 1-2. Pech voor Mario Gavranovic, want de videoref keurt zijn goal af. Terecht, dat wel. . tweede helft, minuut 86.
 12. tweede helft, minuut 85. Meteen Gavranovic! Dat noemen ze dan een goeie wissel! Gavranovic ramt de bal met zijn eerste toets staalhard tegen de touwen. De invaller lijkt wel nipt buitenspel te lopen... .
 13. tweede helft, minuut 84. Seferovic is helemaal weggedeemsterd. Gavranovic moet de Zwitsers aan een nieuwe voorsprong helpen. .
 14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zwitserland, Mario Gavranovic erin, Haris Seferovic eruit
 15. tweede helft, minuut 83. Ramsey is dicht bij de 2-1.

  Ramsey is dicht bij de 2-1

 16. tweede helft, minuut 82. Wales maakt het Zwitserland nu knap lastig. Wat zo'n doelpunt kan doen met een elftal... .
 17. tweede helft, minuut 78. Zwitserland trekt ten aanval, Embolo kopt over.

  Zwitserland trekt ten aanval, Embolo kopt over

 18. Ook zes voor Moore. Net als Embolo heeft Moore zijn zesde interlandgoal gemaakt. Voor Cardiff zette hij dit seizoen in de Engelse Championship twintig keer de netten bol. Slechts één seizoen speelde de spits op het hoogste niveau, maar dat was jaren geleden in godbetert Noorwegen. . tweede helft, minuut 78.
 19. tweede helft, minuut 77. Bondscoach Page voert meteen na de 1-1 een wissel door. James is niet tevreden, maar hij moet toch naar de kant voor Brooks. Bale schuift naar de linkerflank. .
 20. tweede helft, minuut 76.