Het sprookje blijft duren: Denemarken verpulvert Wales met 4-0 en trekt naar kwartfinales

  1. 40' - Verv. Connor Roberts door Neco Williams
  2. 40' - Geel - Kieffer Moore
  3. 27' - Doelpunt - Kasper Dolberg (0 - 1)
  4. 26' - Geel - Joe Rodon
  1. 90+4' - Doelpunt - Martin Braithwaite (0 - 4)
  2. 90+3' - Geel - Gareth Bale
  3. 90' - Rood - Harry Wilson
  4. 88' - Doelpunt - Joakim Mæhle (0 - 3)
  5. 80' - Geel - David Brooks
  6. 78' - Verv. Daniel James door David Brooks
  7. 78' - Verv. Kieffer Moore door Tyler Roberts
  8. 77' - Verv. Simon Kjær door Joachim Andersen
  9. 77' - Verv. Jens Stryger Larsen door Nicolai Boilesen
  10. 69' - Verv. Kasper Dolberg door Andreas Cornelius
  11. 60' - Verv. Mikkel Damsgaard door Christian Nørgaard
  12. 60' - Verv. Thomas Delaney door Mathias Jensen
  13. 60' - Verv. Joe Morrell door Harry Wilson
  14. 48' - Doelpunt - Kasper Dolberg (0 - 2)

  Een toernooi dat begon als een drama wordt steeds meer een sprookje. Denemarken staat in de kwartfinales van het EK na een 4-0-zege tegen Wales. Kasper Dolberg zorgde in ‘zijn’ Amsterdam voor twee doelpunten, Joakim Maehle (ex-Genk) en Martin Braitwaithe legden de eindstand vast. De Denen treffen straks de winnaar van Nederland - Tsjechië.

  Wales - Denemarken in een notendop

  • Sleutelmoment: Wales wil met een schone lei aan de tweede helft beginnen, maar schiet zichzelf meteen in de voet. Na de 0-2 van Dolberg is alle hoop om Denemarken nog te verslaan vervlogen.
  • Man van de Match: Kasper Dolberg stond enigszins verrassend in de basis. Met slechts een halfuur tegen Rusland in de benen had hij echter genoeg ritme om met twee doelpunten beslissend te zijn.
  • Opvallend: Het was van de finale van 1992 geleden dat de Denen nog eens gescoord hadden in de knock-outfase van een EK. Dag op dag 29 jaar na die historische dag werd Dolberg de opvolger van Kim Vilfort.

  Samenvatting van Wales - Denemarken (0-4)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Denemarken vergeet lastig begin snel

  Waar Wales met zijn typeploeg aantrad, had Deens bondscoach Hjulmand twee verrassingen klaar. Stryger verving Wass op rechts en in de spits koos hij voor Dolberg, die niet zo lang geleden in het shirt van Ajax furore maakte in de Johan Cruiff ArenA. Amsterdam, waar Deense topvoetballers thuis zijn, kleurde trouwens helemaal rood-wit.

   

  Toch kon dat de Denen aanvankelijk niet inspireren. Wales speelde kort op de bal en de man en versierde de eerste kansjes. Niet toevallig Bale tekende voor het beste schot. Zijn fladderende poging zoefde nipt langs de paal. Denemarken had tijd nodig om in het ritme te geraken en pas toen Christensen iets hoger ging spelen, kwam het onder de druk uit.

   

  Net voor het halfuur viel plots de goal. Damsgaard zorgde voor het voorbereidende werk en Dolberg maakte het piekfijn af. Bij Wales sloeg de paniek toe en hetzelfde duo sloeg bijna opnieuw toe. Na een aalvlugge actie van Damsinho devieerde Dolberg achteloos op Ward. De Welshmen sleepten zich naar de rust en overleefden nog een schot van Maehle in het zijnet.

  Dolberg draait uit het niets de 0-1 heerlijk binnen

  Wales opgeblazen door Deens dynamiet

  De Welshe hoop op kwalificatie voor de kwartfinale kreeg vlak na de pauze een flinke knauw. De voorzet van Braithwaite rolde nergens heen, maar invaller Williams duwde hem pardoes in de voeten van Dolberg. Die liet zo'n kans in zijn voormalige thuishaven niet liggen. Hard en droog voorbij Ward en het stond 0-2.

   

  Wales was niet bij machte om terug te slaan. Bale en Ramsey vonden geen uitweg uit hun isolatie en zo kon Denemarken rustig een paar wissels doorvoeren. Deense minpuntjes waren wel de blessures voor Delaney en vooral aanvoerder Kjaer. Tussen de lijnen trokken ze zich daar echter weinig van aan.

   

  In het slot trok Denemarken nog eens vol ten aanval. Ward moest een kopbal van Cornelius redden en keek hulpeloos toe hoe Braithwaite de rebound tegen de paal tikte. Wat later hing de 0-3 toch tegen de touwen na een lekkere kap en loeihard schot van Maehle. Het werd zelfs nog 0-4 dankzij Braithwaite, al had die wel een minutenlange tussenkomst van de VAR nodig.

   

  Bij Wales wisten ze met hun frustratie geen blijf. Bale, in wat misschien zijn laatste wedstrijd was, schold de scheids verrot en Wilson pakte nog rood voor een cynische tackle. De Denen schrijven ondertussen verder aan hun sprookje. In de volgende ronde wacht Nederland of Tsjechië.

  Dolberg neemt geschenkje in dank af en knalt de 0-2 op het bord

  Alles geleerd in Genk! Uitblinker Maehle blijft koel en zorgt voor de 0-3

  VAR gunt Braithwaite nog een goaltje in het slot: 0-4

  Gareth Bale heeft geen zin in vragen over zijn toekomst, en trapt het dan maar af

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Afgelopen! Na een nieuwe indrukwekkende prestatie plaatst Denemarken zich voor de kwartfinale. Dolberg effende het pad, waarna Maehle en Braithwaite de 0-4 op het bord zetten in de slotfase. Wales werd helemaal opgerold. .
  3. Toch 0-4! De VAR heeft heel wat tijd nodig gehad om de lijn te trekken. Het was dus bijzonder nipt, maar Braithwaite stond niet buitenspel. . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 95. VAR gunt Braithwaite nog een goaltje in het slot: 0-4.

   VAR gunt Braithwaite nog een goaltje in het slot: 0-4

  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Martin Braithwaite van Denemarken. 0, 4.
  6. Pech voor Braithwaite. Jammer voor Braithwaite, maar zijn goal wordt afgekeurd. Cornelius zorgde voor de assist en was tijdens zijn invalbeurt erg aanwezig. Wat een luxe bij die Denen! . tweede helft, minuut 93.
  7. Gele kaart voor Gareth Bale van Wales tijdens tweede helft, minuut 93
  8. tweede helft, minuut 92. Gefrustreerde Wilson trapt stevig door op een Deen en mag meteen inpakken.

   Gefrustreerde Wilson trapt stevig door op een Deen en mag meteen inpakken

  9. tweede helft, minuut 92. Gefrustreerde Wilson trapt stevig door op een Deen en mag meteen inpakken.

   Gefrustreerde Wilson trapt stevig door op een Deen en mag meteen inpakken

  10. tweede helft, minuut 91. Frustratie bij Wales. Invaller Wilson gaat als een bezetene door op Maehle en wordt meteen uitgesloten. De onmacht bij Wales was na de 0-1 bij momenten pijnlijk. .
  11. tweede helft, minuut 91. Alles geleerd in Genk? Uitblinker Maehle blijft koel en zorgt voor de 0-3.

   Alles geleerd in Genk? Uitblinker Maehle blijft koel en zorgt voor de 0-3

  12. Rode kaart voor Harry Wilson van Wales tijdens tweede helft, minuut 90
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Joakim Mæhle van Denemarken. 0, 3.
  14. tweede helft, minuut 88. Maehle met de 0-3! Maehle onttrekt zich aan de Welshe aandacht op de rechterflank. Hij kapt handig naar binnen en fusilleert Ward met zijn linker. Net als tegen de Russen pikt hij zijn doelpuntje mee. .
  15. Geen 0-3! Ward ranselt een kopstoot geweldig uit zijn doel, maar heeft hulp nodig van de paal op de rebound van Braithwaite. Ook de derde Deense poging gaat er niet in. . tweede helft, minuut 87.
  16. tweede helft, minuut 86. Wat een kans! Wales-doelman en de paal voorkomen de 0-3.

   Wat een kans! Wales-doelman en de paal voorkomen de 0-3

  17. tweede helft, minuut 85. Een moedeloze Bale haalt Maehle onderuit. Bij Wales beseffen ze dat hun toernooi afgelopen is. .
  18. tweede helft, minuut 84. Maehle duikt opnieuw gevaarlijk op voor doel.

   Maehle duikt opnieuw gevaarlijk op voor doel

  19. tweede helft, minuut 83. Maehle heeft nog zin om de score op te drijven. Hij combineert met Braithwaite, maar kan niet afwerken. .
  20. tweede helft, minuut 81. Braithwaite mikt de vrije trap een dikke meter over de lat. .