Ga naar de inhoud
Oostende bibbert maar stoot door.
Oostende bibbert maar stoot door.

KVO is kwartfinalist na spektakelwedstrijd in Moeskroen

 wo 5 december 2018 23:45
 1. 15' - Doelpunt - Frank Boya (1 - 0)
 2. 36' - Geel - Frank Boya
 3. 45+6' - Doelpunt - Indy Boonen (1 - 1)
 1. 49' - Rood - Christophe Diedhiou
 2. 79' - Verv. Emmanuel Banda door Sander Coopman
 3. 82' - Doelpunt - Sindrit Guri (2 - 2)
  1. 120+1' - Doelpunt - Mbaye Leye (3 - 3)
  Croky Cup - speeldag 1 - 05/12/18 - 20:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  15'
  Frank Boya
  15'
  Frank Boya
  1 - 0
  45+6'
  Indy Boonen
  1 - 1
  Indy Boonen
  45+6'
  82'
  Sindrit Guri
  2 - 2
  Sindrit Guri
  82'
  120+1'
  Mbaye Leye
  120+1'
  Mbaye Leye
  3 - 3

  KV Oostende heeft overuren moeten maken om zijn ticketje voor de kwartfinales te kunnen boeken. Moeskroen ontsnapte tot 2 keer toe, maar moest in de strafschoppenreeks toch het hoofd buigen.

  Moeskroen - KVO in een notendop

  • Sleutelmoment: Na een spektakelwedstrijd moet Moeskroen pas na strafschoppen buigen voor KV Oostende. Chibani miste bij 4-4, Marquet zorgde voor een Oostends delirium.
  • Man van de match:  François Marquet. Al bij al geen opvallende wedstrijd van de jonge Belgische middenvelder, die nog niet veel speelde dit seizoen,  maar hij zorgde wel voor de kwalificatie door de beslissende penalty binnen te trappen.

  Bekijk het verslag van Moeskroen - Oostende (3-3) (4-5 n.p.)

  KVO wist verdiende voorsprong Moeskroen nog voor rust uit

  Moeskroen en KV Oostende konden hun seizoen nog wat kleur geven met een mooie bekercampagne, maar dat bleek niet uit de opstellingen van coaches Storck en Verheyen, die heel wat basisspelers rust gunden.

   

  De spelers die wél tussen de lijnen stonden, maakten er meteen een mooie pot voetbal van. De thuisploeg kon zijn dominantie na een kwartier meteen verzilveren nadat Boya met een bom vanop dertig meter de score geopend had.

   

  Het Oostendse antwoord liet even op zich wachten, maar met de rust in zicht kwam de kustploeg dan toch onder stoom. Na een knappe inswinger van Bataille maakte de jonge Indy Boonen zijn tweede goal in evenveel wedstrijden. Zo was de score opnieuw in evenwicht: 1-1.

  Indy Boonen scoort vlak voor rust.
  Indy Boonen scoort vlak voor rust.

  Twee dolle minuten, met verlengingen als resultaat

  De spelers hadden hun koffiepauze nog niet helemaal verteerd of Moeskroen-verdediger Diedhiou moest al gaan douchen na een charge op de doorgebroken Guri. Uitstel van excecutie, want de Albanees leek tien minuten voor tijd KVO alsnog de kwalificatie te bezorgen: 1-2.

   

  Twee minuten later bezorgde invaller Mbombo de feestvierende mannen van Gert Verheyen alsnog een kater, door geheel onverwachts te profiteren van geklungel in de Oostendse defensie: 2-2 en alles te herdoen voor KVO.

   

  In het slot waren beide ploegen nog dicht bij de winnende treffer, maar Buri en Sakala (KVO), noch Pierrot (Moeskroen) konden hun team de zege schenken. Verlengingen moesten uitmaken wie naar de kwartfinales zou doorstoten.

  Na de goal van Zivkovic kon KVO de kwalificatie al ruiken.
  Na de goal van Zivkovic kon KVO de kwalificatie al ruiken.

  Kranig Moeskroen moet pas na strafschoppen buigen voor KVO

  Verheyen had z'n elftal in de pauze flink de levieten gelezen, want Oostende stoof er meteen na het fluitsignaal vandoor. Guri miste eerst nog onbegrijpelijk, Zivkovic was even later efficiënter en bracht de KVO-supporters opnieuw in een delirium: 2-3.

   

  Een slotoffensief van Moeskroen kon niet uitblijven en de thuisploeg maakte er in de tweede verlenging stevig werk van. Mbaye Leye verzilverde de noeste arbeid van zijn maats door een vrije trap vanop het halve maantje heerlijk binnen te schilderen. Zodoende kregen we strafschoppen op Le Canonnier!

   

  En in die penaltyreeks toonden de bezoekers zich de koelste kikkers. Bij 4-4 miste Chibani voor Moeskroen, Marquet maakte het af en trapte KVO via de onderkant van de lat naar de kwartfinales.

  Oostende moet in de kwartfinales naar Eupen.
  Oostende moet in de kwartfinales naar Eupen.

  Verheyen: "Razend kwaad over tweede Moeskroen-goal"

  "We hadden het nooit zover mogen laten komen", reageerde Oostende-coach Gert Verheyen na de wedstrijd. "Ik ben bijvoorbeeld razend kwaad over die tweede goal van Moeskroen, ik had vooraf voor hun vleugelverdedigers gewaarschuwd, maar ja, dit scoreverloop hoort blijkbaar bij de Beker. Nu goed, we hebben de kwalificatie beet."

   

  "Ook die vrijetrapgoal van Leye was te vermijden. Net daarvoor was er immers een honderd procent fout op Milovic. Die penaltyreeks die volgt is dan natuurlijk een loterij."

   

  "Dat Marquet de winnende treffer binnentrapt? Op zo'n moment moet je de druk van je af kunnen zetten, en dat heeft François uitstekend gedaan. Nu hebben we een kans tegen Eupen in de kwartfinales, maar de competitie primeert."

  Fase per fase

  00:45
  05/12/18
  22:45

  Marquet trapt KVO naar kwartfinales

  De middenvelder schiet zijn strafschop zelfverzekerd via de onderkant van de lat in doel. Oostende stoot door naar de kwartfinales van de Beker van België!
  22:43

  Chibani tegen de paal!

  Zo blijft het 4-4. Oostende kan zich kwalificeren nu, Marquet loopt naar de stip.
  22:43
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  22:42

  4-4

  Spanning troef in deze 1/8e finale, want ook Zivkovic scoort.
  22:42
  Boya maakt er 4-3 van. Oostende met de rug tegen de muur. Zivkovic moet het doen.
  22:41

  Ook Werner doet duit in het zakje!

  Guri aarzelt een fractie te lang en laat een zwakke strafschop optekenen. Werner houdt Moeskroen in de match.
  22:40

  Dutoit pakt!

  KV Oostende juicht, want Benson mist zijn strafschop! Guri kan voor 3-4 zorgen.
  22:39

  Ook Vojvoda en Milovic stellen niet teleur: 3-3.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  22:38
  Moeskroen en Oostende houden elkaar in evenwicht. Alle strafschoppen gaan binnen: 2-2.
  22:37

  Leye en Canesin missen niet

  De strafschoppen zijn van start gegaan. Leye heeft de eer de debatten te openen en ontgoochelt niet, Canesin maakt er even later 1-1 van.
  shootouts
  Yannis Mbombo
  Excel Moeskroen
  00:37