KVO is kwartfinalist na spektakelwedstrijd in Moeskroen

  einde (pen.)
  33
  ( 45 )
  1. 45+6' - Doelpunt - Indy Boonen (1 - 1)
  2. 40' - Geel - Noe Dussenne
  3. 36' - Geel - Frank Boya
  4. 24' - Geel - François Marquet
  5. 15' - Doelpunt - Frank Boya (1 - 0)
  6. 3' - Geel - Wout Faes
  1. 90+10' - Geel - Bruno Godeau
  2. 90+6' - Verv. Indy Boonen door Fernando Canesin
  3. 90+2' - Verv. Fashion Sakala door Richairo Zivkovic
  4. 82' - Doelpunt - Sindrit Guri (2 - 2)
  5. 81' - Doelpunt - Yannis Mbombo (2 - 1)
  6. 79' - Verv. Emmanuel Banda door Sander Coopman
  7. 76' - Verv. Andrés Sarmiento door Frantzdy Pierrot
  8. 65' - Verv. Zarko Tomasevic door Laurens De Bock
  9. 49' - Rood - Christophe Diedhiou
   1. 105+4' - Verv. Benjamin Van Durmen door Bilal Chibani
   2. 101' - Doelpunt - Richairo Zivkovic (2 - 3)
    1. 120+1' - Doelpunt - Mbaye Leye (3 - 3)
    2. 115' - Geel - Sindrit Guri
    15'goalFrank Boya1 - 0
    45+6'goalIndy Boonen1 - 1
    81'goalYannis Mbombo2 - 1
    82'goalSindrit Guri2 - 2
    101'goalRichairo Zivkovic2 - 3
    120+1'goalMbaye Leye3 - 3

    KV Oostende heeft overuren moeten maken om zijn ticketje voor de kwartfinales te kunnen boeken. Moeskroen ontsnapte tot 2 keer toe, maar moest in de strafschoppenreeks toch het hoofd buigen.

    Moeskroen - KVO in een notendop

    • Sleutelmoment: Na een spektakelwedstrijd moet Moeskroen pas na strafschoppen buigen voor KV Oostende. Chibani miste bij 4-4, Marquet zorgde voor een Oostends delirium.
    • Man van de match:  François Marquet. Al bij al geen opvallende wedstrijd van de jonge Belgische middenvelder, die nog niet veel speelde dit seizoen,  maar hij zorgde wel voor de kwalificatie door de beslissende penalty binnen te trappen.

    Bekijk het verslag van Moeskroen - Oostende (3-3) (4-5 n.p.)

    KVO wist verdiende voorsprong Moeskroen nog voor rust uit

    Moeskroen en KV Oostende konden hun seizoen nog wat kleur geven met een mooie bekercampagne, maar dat bleek niet uit de opstellingen van coaches Storck en Verheyen, die heel wat basisspelers rust gunden.

     

    De spelers die wél tussen de lijnen stonden, maakten er meteen een mooie pot voetbal van. De thuisploeg kon zijn dominantie na een kwartier meteen verzilveren nadat Boya met een bom vanop dertig meter de score geopend had.

     

    Het Oostendse antwoord liet even op zich wachten, maar met de rust in zicht kwam de kustploeg dan toch onder stoom. Na een knappe inswinger van Bataille maakte de jonge Indy Boonen zijn tweede goal in evenveel wedstrijden. Zo was de score opnieuw in evenwicht: 1-1.

    Indy Boonen scoort vlak voor rust.

    Twee dolle minuten, met verlengingen als resultaat

    De spelers hadden hun koffiepauze nog niet helemaal verteerd of Moeskroen-verdediger Diedhiou moest al gaan douchen na een charge op de doorgebroken Guri. Uitstel van excecutie, want de Albanees leek tien minuten voor tijd KVO alsnog de kwalificatie te bezorgen: 1-2.

     

    Twee minuten later bezorgde invaller Mbombo de feestvierende mannen van Gert Verheyen alsnog een kater, door geheel onverwachts te profiteren van geklungel in de Oostendse defensie: 2-2 en alles te herdoen voor KVO.

     

    In het slot waren beide ploegen nog dicht bij de winnende treffer, maar Buri en Sakala (KVO), noch Pierrot (Moeskroen) konden hun team de zege schenken. Verlengingen moesten uitmaken wie naar de kwartfinales zou doorstoten.

    Na de goal van Zivkovic kon KVO de kwalificatie al ruiken.

    Kranig Moeskroen moet pas na strafschoppen buigen voor KVO

    Verheyen had z'n elftal in de pauze flink de levieten gelezen, want Oostende stoof er meteen na het fluitsignaal vandoor. Guri miste eerst nog onbegrijpelijk, Zivkovic was even later efficiënter en bracht de KVO-supporters opnieuw in een delirium: 2-3.

     

    Een slotoffensief van Moeskroen kon niet uitblijven en de thuisploeg maakte er in de tweede verlenging stevig werk van. Mbaye Leye verzilverde de noeste arbeid van zijn maats door een vrije trap vanop het halve maantje heerlijk binnen te schilderen. Zodoende kregen we strafschoppen op Le Canonnier!

     

    En in die penaltyreeks toonden de bezoekers zich de koelste kikkers. Bij 4-4 miste Chibani voor Moeskroen, Marquet maakte het af en trapte KVO via de onderkant van de lat naar de kwartfinales.

    Oostende moet in de kwartfinales naar Eupen.

    Verheyen: "Razend kwaad over tweede Moeskroen-goal"

    "We hadden het nooit zover mogen laten komen", reageerde Oostende-coach Gert Verheyen na de wedstrijd. "Ik ben bijvoorbeeld razend kwaad over die tweede goal van Moeskroen, ik had vooraf voor hun vleugelverdedigers gewaarschuwd, maar ja, dit scoreverloop hoort blijkbaar bij de Beker. Nu goed, we hebben de kwalificatie beet."

     

    "Ook die vrijetrapgoal van Leye was te vermijden. Net daarvoor was er immers een honderd procent fout op Milovic. Die penaltyreeks die volgt is dan natuurlijk een loterij."

     

    "Dat Marquet de winnende treffer binnentrapt? Op zo'n moment moet je de druk van je af kunnen zetten, en dat heeft François uitstekend gedaan. Nu hebben we een kans tegen Eupen in de kwartfinales, maar de competitie primeert."

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 00 uur 45 match afgelopen
    2. 06-12-2018.
    3. strafschoppen, 22 uur 45. Marquet trapt KVO naar kwartfinales. De middenvelder schiet zijn strafschop zelfverzekerd via de onderkant van de lat in doel. Oostende stoot door naar de kwartfinales van de Beker van België!
    4. strafschoppen, 22 uur 43. Chibani tegen de paal! Zo blijft het 4-4. Oostende kan zich kwalificeren nu, Marquet loopt naar de stip.
    5. strafschoppen, 22 uur 42. 4-4. Spanning troef in deze 1/8e finale, want ook Zivkovic scoort. .
    6. strafschoppen, 22 uur 42. Boya maakt er 4-3 van. Oostende met de rug tegen de muur. Zivkovic moet het doen.
    7. strafschoppen, 22 uur 41. Ook Werner doet duit in het zakje! Guri aarzelt een fractie te lang en laat een zwakke strafschop optekenen. Werner houdt Moeskroen in de match.
    8. strafschoppen, 22 uur 40. Dutoit pakt! KV Oostende juicht, want Benson mist zijn strafschop! Guri kan voor 3-4 zorgen.
    9. strafschoppen, 22 uur 38. Moeskroen en Oostende houden elkaar in evenwicht. Alle strafschoppen gaan binnen: 2-2.
    10. strafschoppen, 22 uur 37. Leye en Canesin missen niet. De strafschoppen zijn van start gegaan. Leye heeft de eer de debatten te openen en ontgoochelt niet, Canesin maakt er even later 1-1 van.
    11. 05-12-2018.
    12. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door François Marquet van KV Oostende. 1, 4.
    13. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Richairo Zivkovic van KV Oostende. 2, 4.
    14. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Goran Milovic van KV Oostende. 3, 3.
    15. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Sander Coopman van KV Oostende. 3, 2.
    16. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Fernando Canesin van KV Oostende. 4, 1.
    17. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Frank Boya van Excel Moeskroen. 4, 0.
    18. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Mërgim Vojvoda van Excel Moeskroen. 3, 0.
    19. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Yannis Mbombo van Excel Moeskroen. 2, 0.
    20. . Strafschop gescoord tijdens strafschoppen door Mbaye Leye van Excel Moeskroen. 1, 0.
    21. strafschoppen, 00 uur 37 match begonnen
    22. 06-12-2018.
    23. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 121 door Mbaye Leye van Excel Moeskroen. 3, 3.
    24. tweede verlenging, minuut 118. Einde wedstrijd. Laforge maakt er een einde aan! Oostende leek opnieuw op weg naar de kwartfinales, maar Mbaye Leye stak er in het slot nog een stokje voor met een heerlijke vrije trap. We krijgen strafschoppen!
    25. tweede verlenging, minuut 116. Gelijkmaker voor Moeskroen! Mbaye Leye maakt het ongelooflijke waar! De spits van Moeskroen streelt een vrije trap vanop het halve maantje heerlijk voorbij Dutoit: 3-3. We zijn op weg naar strafschoppen!
    26. tweede verlenging, minuut 115. Chibani met de trap! Een afzwaaier van de Moeskroense invaller, Dutoit kan de poging rustig naast zijn doel laten hobbelen. Nog drie minuten!
    27. Gele kaart voor Sindrit Guri van KV Oostende tijdens tweede verlenging, minuut 115
    28. tweede verlenging, minuut 113. Moeskroen met slotoffensief. De thuisploeg speelt alles of niets, en loopt daarmee natuurlijk het risico om op een 2-4 te lopen van KV Oostende. Krijgen we nog een adembenemend slot?
    29. tweede verlenging, minuut 111.