Ga naar de inhoud
Club Brugge
Club Brugge pakt voor de 17e keer de Supercup.

Carl Hoefkens debuteert met Supercup-winst als T1 van Club Brugge

 zo 17 juli 2022 19:57
 1. 39' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (1 - 0)
 1. 58' - Geel - Ferran Jutglà
 2. 60' - Verv. Andreas Skov Olsen door Antonio Nusa
 3. 72' - Geel - Bjorn Meijer
 4. 76' - Geel - Andreas Hanche-Olsen
 5. 84' - Verv. Andrew Hjulsager door Darko Lemajic
Belgische Super Cup - speeldag 1 - 17/07/22 - 18:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
39'
Andreas Skov Olsen
39'
Andreas Skov Olsen
1 - 0

Een week voor de start van de nieuwe competitie heeft Club Brugge de Supercup gewonnen in eigen huis. Het klopte in de eerste officiële wedstrijd van Carl Hoefkens als trainer van Club rivaal AA Gent met 1-0. Skov Olsen maakte op het einde van de eerste helft het enige doelpunt met wat geluk.

Club Brugge - Gent in een notendop:

 • Sleutelmoment: Op het einde van de eerste helft tikt Tissoudali een fraaie voorzet van Hjulsager binnen. De Marokkaanse international stond echter buitenspel. Een minuut later gaat een Brugs feestje wel door wanneer Skov Olsen de 1-0 op het scorebord zet.
 
 • Man van de Match: Niemand die er echt met kop en schouders bovenuit stak. Clinton Mata speelde dan weer zoals altijd zijn wedstrijd. In het defensief compartiment onverzettelijk en in aanvallend opzicht nuttig om de tegenprikken op gang te brengen.
 
 • Opvallend: Club Brugge mocht in de Supercup 12 keer voor eigen volk spelen. 12 keer hield blauw-zwart de beker ook thuis.

Aangename 1e helft

"Het is een vriendenmatch", wist Vanhaezebrouck voor de partij te vertellen. Woorden die Carl Hoefkens niet in de mond wilde nemen. De nieuwe trainer van Club Brugge zag hoe zijn team - met nieuwkomers Meijer en Jutgla in de basis - het best uit de startblokken kwam.

 
Vormer was al snel dicht bij de openingstreffer, maar Roef kwam met een prima redding op de proppen. Gent zette daar een scherpe voorzet van Cuypers en een schicht van Nurio tegenover.


Hjulsager pikte er dan Tissoudali uit en die deed de netten trillen. Het feestje ging niet door, want de dribbelkont stond buitenspel. Aan de overzijde kende Skov Olsen meer geluk. Via de voet van Ngadeu belandde het leer in doel.


Door de vele fouten, slordigheden en wissels was de tweede helft een mager beestje. Gent deelde wel nog enkele prikken uit, maar Club Brugge hield stand. Zo pakt Club voor de 17e keer de Supercup. Vriendenmatch of niet.

Vanhaezebrouck: "Het was een goede oefenwedstrijd"

 • Simon Mignolet: "We zijn nog niet 100% klaar voor de competitiestart tegen Genk. Dit was een voorbereidingswedstrijd. We hebben nog een aantal weken om echt op kruissnelheid te komen. Ik heb wel het gevoel dat we de juiste richting uitgaan. Je moet ons nog een paar weken geven. Je mag niet vergeten dat de internationals nog maar een paar weken getraind hebben."
 
 • Tarik Tissoudali: "Er zat zeker meer in, vooral in de tweede helft. In de eerste helft domineerde Club Brugge in het begin. Ik denk dat we vandaag te vaak iets te slordig waren. Vooral bij de omschakelingsmomenten. Daar moeten we nog stappen in zetten. Ik ga wel met een positief gevoel naar huis."
 
 • Hein Vanhaezebrouck: "Het was een goede vriendenmatch. Zoals ik gezegd had. Een goede tegenstander, veel publiek en veel ambiance. Dan is het ideaal om je laatste oefenmatch te spelen voordat de competitie begint. Ik denk dat we zeker even goed waren, behalve het eerste kwartier. In de laatste zestig minuten waren wij de betere ploeg. Alleen missen we hier en daar nog die laatste beslissing en laatste pass."
 
 • Carl Hoefkens: "Ik denk dat we de eerste 30 à 35 minuten echt goed waren. In balbezit en in balverlies konden we perfect doen wat we hadden afgesproken. Dan waren er een aantal spelers met lichte vermoeidheid. We waren niet agressief genoeg. We konden nog wel in blok blijven en verdedigend ons werk doen. De 2e helft was nog moeilijker."

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

Einde

Club Brugge wint voor de 17e keer de Supercup. De tweede helft had nauwelijks of zelfs niets om het lijf. Blauw-zwart heeft dan ook genoeg aan de treffer van Skov Olsen om de eerste prijs van het seizoen te pakken. 

90+2'

Bijna de 2-0

Lang stuurt Larin het straatje in en hij kan ook schieten, maar Roef staat pal. De spits stond ook wel buitenspel. 

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

We krijgen nog 5 minuten extra tijd. Valt er nog een appel uit de kast?

89'

We naderen zo stilaan het einde van de wedstrijd in een tweede helft die een muis heeft gebaard. Met nog enkele minuten op de klok ziet het er dus goed uit voor Club. Of kan Gent nog voor een slotoffensief zorgen?

84'

Het spel ligt nu vaak stil omdat er veel gewisseld wordt. Vanhaezebrouck trekt de kaart Lemajic nu. Kan hij de bakens verzetten voor Gent?

76'

Mata gaat met het leer aan de haal in een poging om een tegenaanval op gang te brengen. Dat is echter buiten Hanche-Olsen gerekend. De Noor loopt zo tegen een gele kaart aan.

72'
Club Brugge
69'

De bal rolt weer en Gent doet er iets mee. Tot 3 keer toe proberen de Buffalo's te schieten. Het is uiteindelijk Hjulsager de naast trapt. 

66'

Drankpauze

De 22 protagonisten gaan op zoek naar verfrissing. Heel even bijtanken voordat het slot van de wedstrijd wordt aangesneden. 

65'

Carl Hoefkens voert nog maar eens twee wissels door. Mbamba en Jutgla gaan eruit voor de 18-jarige Audoor en nieuwkomer Larin.

62'
62'

Kopbal Mechele

Club Brugge dreigt nog een keer op een hoekschop. Vormer snijdt die goed aan en ziet dat Mechele kan koppen. Die laatste kan zijn kopbal niet kadreren. 

61'

Applaus voor De Ketelaere

Charles De Ketelaere begint aan zijn opwarming en dat hebben de fans ook in de gaten. De chouchou van Jan Breydel krijgt een open doekje van de supporters. Trekt De Ketelaere straks naar AC Milan?

60'