Club Brugge klopt Racing Genk en mag 16e Supercup in prijzenkast zetten

 1. 45+3' - Doelpunt - Matej Mitrovic (1 - 1)
 2. 44' - Doelpunt - Théo Bongonda (0 - 1)
 1. 90+3' - Doelpunt - Jere Uronen (3 - 2)
 2. 88' - Verv. Clinton Mata door Ignace Van der Brempt
 3. 85' - Verv. Noa Lang door Cisse Sandra
 4. 77' - Verv. Noah Mbamba door Éder Balanta
 5. 77' - Verv. Bas Dost door Daniel Perez
 6. 75' - Verv. Théo Bongonda door Joseph Paintsil
 7. 66' - Geel - Charles De Ketelaere
 8. 64' - Verv. Ángelo Preciado door Jere Uronen
 9. 59' - Verv. Junya Ito door Carel Eiting
 10. 59' - Verv. Bryan Heynen door Patrik Hrošovský
 11. 50' - Doelpunt - Clinton Mata (3 - 1)
 12. 49' - Geel - Noa Lang
 13. 48' - Doelpunt strafschop - Noa Lang (2 - 1)
44'goalThéo Bongonda0 - 1
45+3'goalMatej Mitrovic1 - 1
48'penalty goalNoa Lang2 - 1
50'goalClinton Mata3 - 1
90+3'goalJere Uronen3 - 2

Club Brugge heeft met de Supercup de traditionele opwarmer voor het nieuwe seizoen gewonnen. De regerende kampioen versloeg bekerhouder Racing Genk met 3-2. Voor blauw-zwart is het de 16e Supercup in de prijzenkast.

Club Brugge - Racing Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Club Brugge scoort in de blessuretijd van de eerste  helft de belangrijke gelijkmaker en plaveit zo de weg voor een indrukwekkende start na de pauze.
 • Man van de match: Clinton Mata lijkt nu al in topvorm te verkeren en liet vooral Juklerod sterretjes zien op de flank. Hij bekroonde zijn sterke wedstrijd met de 3-1.
 • Opvallend: Club Brugge heeft wat met deze beker. Blauw-zwart mocht al 19 keer strijden om de Supercup en verloor amper 3 keer. Club is met 16 stuks ook recordhouder.

Bekijk de goals uit de Supercup tussen Club Brugge - Racing Genk (3-2)

Venijn zit in de staart in de eerste helft

Beide ploegen misten een handvol basispionnen en dus was het wat experimenteren voor de twee coaches. Club Brugge, met Kossounou en de 16-jarige Mbamba op het middenveld, zat wel meteen goed in de wedstrijd en zette Genk vast op de eigen helft.

 

Op een echte doelkans was evenwel wachten tot Genk eens een aanval in elkaar knutselde. Onuachu dook knap naar een voorzet van Preciado, maar zag zijn kopbal nipt over vliegen. Club bleef intussen controle houden over de partij, al bleef het aantal doelpogingen beperkt om Genk-doelman Vandevoordt in de problemen te brengen.

 

Kort voor de pauze was het opnieuw Genk dat uitpakte met een dreigende aanval. Na een actie van nieuwkomer Trésor verstuurde Heynen een splijtende pass in de loop van Bongonda, die de jonge Club-doelman Lammens het nakijken gaf: 0-1.

 

Daarmee was het verhaal van de eerste helft echter nog niet geschreven. In de blessuretijd forceerde de thuisploeg nog een hoekschop en die werd door Mitrovic via Vandevoordt over de doellijn gekopt. De interventie van Trésor kwam te laat, de bal was wel degelijk over de lijn en dus gingen beide ploegen rusten bij een 1-1-stand.

VIDEO: Mata pakt uit met aparte aanname

Club Brugge spurt na de rust weg van Genk

Club Brugge begon in overdrive aan de tweede helft en sloeg Genk in enkele minuten tijd knock-out. Noa Lang werd door Preciado tegen de grond gewerkt in de zestien meter en nam bij afwezigheid van Vormer en Vanaken de penalty zelf voor zijn rekening. De Nederlander faalde niet.

 

Genk was amper bekomen van het doelpunt of het kreeg een nieuwe draai om de oren. Clinton Mata haalde verschroeiend hard uit en zag de bal via Vandevoordt en de onderkant van de lat tegen de touwen gaan: 3-1.

 

John van den Brom probeerde met enkele wissels het tij nog te keren, maar kon enkel toekijken hoe een snediger Club Brugge de match bleef domineren. Mats Rits kwam twintig minuten voor tijd zelfs dicht bij een vierde treffer, maar zijn listige vrije trap strandde tegen de buitenkant van de paal.

 

Pas in de slotfase kon Racing Genk nog eens een vuist maken. Club-doelman Lammens onderscheidde zich met enkele geweldige reddingen, maar lag door een misverstandje met Mitrovic toch nog mee aan de basis van de 3-2 van Uronen. Die veranderde niets meer aan het resultaat: Club pakt de Supercup en kan met vertrouwen aan het seizoen beginnen.

VIDEO: Vrijwel meteen na het laatste fluitsignaal steekt Club Brugge de Supercup in de lucht

Clement: "Genieten van de supporters"

"De Supercup winnen is leuk, maar ook niet meer dan dat", zegt Club Brugge-coach Philippe Clement. "Het is spijtig dat het zo vroeg in de voorbereiding valt. Ik zou het liever eind augustus zien."

 

"Maar het was wel een leuke avond voor ons met een positief resultaat. Ik ben ook tevreden met het werk dat de jongens geleverd hebben. Het is al zwaar geweest en niet iedereen was fris. Ik ben blij dat we geen enkele blessure hebben op dit moment."

 

"Het was ook genieten van de supporters. Daarvoor doe je het ook om na de wedstrijd die blije gezichten weer te zien. Je voelt die energie van de fans van de tribunes rollen en dat geeft heel veel aan de spelers. Zo wordt het spelletje opnieuw plezanter voor iedereen."

Van den Brom: "We werken toe richting de Champions League-kwalificatie"

John van den Brom (trainer Racing Genk): 

"De Supercup speel je om te winnen, maar de 1e helft was moeizaam van onze kant. We speelden wel ook met veel nieuwe namen vanavond", reageerde Van den Brom na afloop van de wedstrijd.

 

"Aan de andere kant denk ik dat naarmate de 1e helft vorderde we steeds meer

controle over de wedstrijd kregen. We maken ook een geweldige goal via Bongonda. Alleen was het jammer dat we de voorsprong niet konden vasthouden tot aan de rust."

 

"De jongens waren zeer teleurgesteld,  want in plaats van met 0-1 trek je met 1-1 de kleedkamer in. Na de rust probeerden we ook wat zaken te verbeteren, maar dat lukte niet want na 4 minuten stonden we al meteen 3-1 achter. En zo glipte de wedstrijd uit onze handen", ging de Genk-trainer verder.

 

"Ik heb een paar goede dingen gezien, maar ook wat verbeterpunten. De penaltyovertreding is wel heel licht. We weten dat Lang heel snel gaat liggen. Hij doet dat altijd, maar de scheidsrechter trapt er toch in. Maar nog erger vind ik dat we 2 minuten later nog een doelpunt slikken."

 

"We werken toe richting de 1e week van augustus, wanneer de kwalificatie voor de Champions League wordt gespeeld. Daar worden dit soort fouten ook meteen afgestraft. Dat moet dus nog veel beter."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Landskampioen Club Brugge verovert zijn 16e Supercup na een 3-2-overwinning tegen bekerwinnaar Racing Genk. .
 3. Statistiek. Het schot van Uronen ging nog harder dan dat van Mata: 141 kilometer per uur! . tweede helft, minuut 95.
 4. tweede helft, minuut 94. Toch nog 3-2! In de blessuretijd mildert Genk nog tot 3-2. Uronen profiteert van een misverstand achterin bij Club om de bal snoeihard in het lege doel te rammen. Een afscheidscadeautje van de Fin? .
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Jere Uronen van KRC Genk. 3, 2.
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. tweede helft, minuut 90.
 8. tweede helft, minuut 89. De Genkse opflakkering was van korte duur. Club Brugge neemt de slotminuten weer voor zijn rekening en gaat nog op zoek naar een vierde doelpunt. Op de tribunes is het feestje al ingezet. .
 9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Clinton Mata eruit
 10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Noa Lang eruit
 11. tweede helft, minuut 85. Clement laat nog een jonkie debuteren op het hoogste niveau: Cisse Sandra (17) mag de laatste vijf minuten volmaken, voor Lang zit de wedstrijd erop. .
 12. tweede helft, minuut 81. Bijna Paintsil. Club zakt wat in en dat biedt kansen voor Genk. Nu is het Paintsil die Lammens tot alweer een uitstekende redding dwingt. De jonge doelman roept zijn defensie tot de orde. .
 13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Noah Mbamba eruit
 14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Daniel Perez erin, Bas Dost eruit
 15. tweede helft, minuut 77. Redding van Lammens. Nog eens een aardige doelpoging van Racing Genk: Toma probeert het met een plaatsbal richting de benedenhoek, Lammens moet zich helemaal strekken. .
 16. tweede helft, minuut 76. Qua wissels staat het intussen 5-0 voor Racing Genk. Nog een kwartier op de klok! .
 17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Théo Bongonda eruit
 18. tweede helft, minuut 74. Het Brugse publiek vermaakt zich kostelijk. Er rolt zowaar een wave door het stadion. .