Ga naar de inhoud
" "
3-1: boeken toe, kunnen de Red Flames het in de heenmatch al beslissen?

Het behoud lijkt al binnen: Red Flames blazen Hongarije makkelijk omver in belangrijke barragematch

 vr 23 februari 2024 19:34
Hongarije
einde
1-5
België
Women's Nations League: Hongarije - België

Als er al twijfels waren, zijn die nu helemaal van tafel. De Red Flames hebben zich niet laten verrassen in de heenwedstrijd van hun barrageduel tegen Hongarije. De Belgen slikten eerst nog een vroeg doelpunt, maar liepen daarna losjes over hun onmondige tegenstander heen: 1-5. De Red Flames lijken zich zo al te verzekeren van het behoud in de hoogste divisie van de Nations League.

7' Turanyi 1-0

10' Kees 1-1

21' Wullaert 1-2

65' Vanhaevermaet 1-3

74' Wullaert 1-4

81' Kees 1-5

Lisa Lichtfus was de keuze in doel bij de Flames om de afwezigheid van de geblesseerde Nicky Evrard op te vangen. Maar de doelvrouw van Dijon moest zich al verrassend snel omdraaien. De Flames begonnen slordig aan de match en Turanyi kopte zo te makkelijk de openingsgoal al na zeven minuten binnen: 1-0.

 

Maar een van de wapens van de Belgen zijn de stilstaande fases en op een corner van Wullaert kopte Kees de Belgen na enkele minuten weer langszij. Toen de kapitein nog eens 10 minuten later zelf de 1-2 maakte, schreeuwde ze het uit. De Flames stonden dan wel op voorsprong, het spel moest beter.

 

Maar zelf het spel maken, dat bleek vandaag toch lastig voor de Flames. Ook in het begin van de tweede helft lieten ze Hongarije weer in de match sluipen. Pas na de 1-3 van Vanhaevermaet na het uur was de Hongaarse veer gebroken.
 

De Belgen kregen plots veel tijd en ruimte en profiteerden daarvan om nog twee keer te scoren: een mooie volley van Wullaert en opnieuw een kopbal van Kees.

 

Met een bonus van 4 goals lijkt de terugwedstrijd op dinsdag al overbodig, maar de ruime zege mag de werkpuntjes niet verbloemen. In Leuven mogen de Flames voetballend toch wat dominanter voor de dag komen.

Reacties na Hongarije - België:

Tessa Wullaert: "We konden Ives geen beter cadeau geven voor zijn 150ste wedstrijd. We begonnen de wedstrijd niet goed, maar voor een 1-5 had ik altijd getekend. We hebben de partij nog goed omgedraaid. Ik wist dat de details belangrijk gingen zijn, en dan zie je dat we op stilstaande fase die tegentreffer slikken. We waren nochtans gewaarschuwd. Dat moeten we dinsdag beter doen. Hongarije heeft wel speelsters met kwaliteit, maar wij stonden positioneel heel goed en we zijn fysiek sterker. We hebben hen laten lopen. Wat ik volgende week verwacht? Het zou leuk zijn als we onze fans opnieuw zo'n uitslag kunnen geven."


Ives Serneels: "Ik voelde dat de groep de ambitie had om hier al te tonen dat we beter zijn. Ze hebben dat eventjes 7 minuten vergeten, maar over wat ze de rest van de match op de mat hebben gebracht, kan ik heel fier zijn. We hebben na die achterstand niet heel veel moeten bijsturen, de speelsters hebben op het veld zelf de wedstrijd terug in handen genomen. We hebben in de tweede helft onze kwaliteiten getoond. Hopelijk kunnen we dat volgende week opnieuw doen. We hebben in Leuven al mooie avonden beleefd."

Hongarije - België

19:38

Einde: 1-5

De match is voorbij. De Flames gaan met een 1-5-overwinning naar huis. Mooie cijfers, maar het spelniveau mocht af en toe wel wat mooier. De Flames hadden bij momenten moeite om het spel zelf te maken.


Voor het behoud in de A-divisie is deze zege uiteraard wel een uitstekende zaak. De terugmatch dinsdag in Leuven lijkt maar een formaliteit te worden.

19:34

We zitten intussen in de toegevoegde tijd met nog eens een Belgische voorzet die voorbij iedereen waait. Het is - vooral voor de Hongaren - aftellen naar het fluitsignaal.

19:30

Nog een Hongaarse misser. Nagy kan een afgeweken bal nog richting doel trappen, maar die poging gaat naast.

19:27

Ook Philtjens krijgt nog haar minuten. Deloose gaat rusten.

19:26

De Hongaren zijn helemaal op. Ze winnen geen duels meer en geven heel veel tijd en ruimte aan de Flames. Zo is het leuk voetballen voor de Belgen natuurlijk.

19:25

1-5: Sari Kees maakt haar tweede van de avond

19:24

Ook Kees maakt een 2e

De terugmatch is overbodig. Kees kopt aan de tweede paal de vrije trap in doel. 1-5, dat tikt intussen lekker aan.

19:22

Wissel

Jill Janssens krijgt nog 10 minuten. Ze komt in de plaats van Tessa Wullaert. Zij kan met twee goals en een assist niet ontevreden zijn.

19:22

Het ziet er niet naaruit dat Hongarije nog veel kansen bij elkaar zal voetballen.

Imke Courtois
19:20

Teulings slaat met haar hand op de grond. Ze had de 1-5 moeten maken, maar de doelvrouw van Hongarije is voor een keer verrassend goed bij de les. 

19:18

Flames komen op 1-4 na heerlijke volley van Tessa Wullaert

19:16

Weer Wullaert: 1-4

Het behoud lijkt al binnen voor de Belgen. Cayman vindt Wullaert met een mooie voorzet en de nummer 9 neemt de bal mooi op de slof. De doelvrouw staat aan de grond genageld. En zo is het 1-4.

19:14

Dubbele wissel

Detruyer mag na een verdienstelijke match gaan rusten, net als harde werker Blom. Teulings en Petry komen erop.

19:09

Hongaarse redding

Duwen de Flames nu toch nog even verder door? Ampoorter dwingt de Hongaarse doelvrouw tot een duik met een goed schot.

19:09

Vanhaevermaet zorgt voor de geruststellende buffer voor de Red Flames

19:08

Vanhaevermaet vergroot bonus: 1-3

Daar is de geruststellende derde Belgische goal. Ampoorter vindt Vanhaevermaet helemaal alleen in de zestien. Ze legt het balletje rustig weg in de benedenhoek. 

19:06

Een indraaiende Hongaarse hoekschop zorgt niet voor gevaar. Het is wachten op grote doelkansen aan beide kanten.

19:04

Een goeie voorzet van Wullaert wordt voor de neus van Blom weggekopt. De bal blijft nog wel hangen rond de Hongaarse zestien. Vanhaevermaet mikt uiteindelijk nog op het dak van het doel.