Ga naar de inhoud
De Red Flames scoorden bij de vleet.

Copy-paste: Red Flames rollen hetzelfde scenario uit tegen Hongarije

 di 27 februari 2024 21:51
Women's Nations League: België - Hongarije

De Red Flames hebben zich zonder problemen verzekerd van het behoud in de hoogste afdeling van de Nations League. Na de 1-5 vorige week in Hongarije werd het vanavond 5-1 in Leuven. Hongarije opende weer de score, maar de Flames blikten hun tegenstander opnieuw genadeloos in. Tessa Wullaert nam een hattrick voor haar rekening. 

Goals

 

26' Kajan: 0-1

44' Wullaert: 1-1

54' Wullaert: 2-1

57' Wullaert: 3-1

74' Janssens: 4-1

80' Janssens: 5-1

Een galamatch, dat moest het worden op Den Dreef.

 

Niet alleen omdat bondscoach Ives Serneels gehuldigd werd voor zijn 150e wedstrijd aan de leiding van de Red Flames. Ook omdat Hongarije een hapklare brok was.

 

Na de 1-5 op verplaatsing moest nog een doelpuntenkermis volgen. Serneels gooide dan ook al zijn wapens in de strijd om het publiek te vermaken.


Maar de vaste waarden begonnen vooral weifelend aan de wedstrijd. Na lichte prikjes nam Hongarije de wedstrijd over met snedige tegenaanvallen. Doelvrouw Lichtfus moest een knal uit haar kooi zweven om België overeind te houden.


Luttele seconden later was het wel prijs. Halfweg de eerste helft vloog een hoekschop pardoes in doel. De frustraties bij kapitein Tessa Wullaert - die haar ploeg onzorgvuldig zag combineren - borrelden op.


Gelukkig voor de sterspeelster van de Flames kon ze die nog voor rust loslaten. Na een flitsende individuele actie - de kap naar rechts en krul naar de verste paal - schreeuwde ze het uit. 

Ook de bondscoach zal tijdens de rust zijn ploeg op scherp hebben gezet, want in de tweede periode toonden de Flames een ander gelaat.


Nu ja, Wullaert niet. Zij bleef doorgaan op haar elan. Ze verstuurde een penalty met eindbestemming zijnet en trapte met links een hattrick op het bord. Goed voor haar 82e interlandgoal.

 

De druk helemaal van de ketel, waardoor de galamatch er alsnog kwam. De volgende generatie Flames kreeg minuten genoeg om te delen in de vreugde, want die was niet ten einde.

 

Invalster Jill Janssens toonde zich enorm gretig. Hongarije had geen antwoord op de solo en knal van de 20-jarige speelster van Hoffenheim. Ook een geurtje van buitenspel kon het feestje niet vergallen op weg naar haar tweede van de avond.

 

Opnieuw 5-1, dus. Het Hongaarse varkentje over twee wedstrijden gewassen met 10 goals. De Red Flames mogen met vertrouwen uitkijken naar de loting voor hun EK-kwalificatiecampagne van komende dinsdag.

België - Hongarije

21:52

EINDE: Red Flames feesten na 10-2 over twee wedstrijden

Het werd dan toch een galamatch! Tessa Wullaert en Jill Janssens draaiden de doelpuntenkraan wagenwijd open in een veel betere tweede helft van de Flames. Hongarije moest zijn hoofd buigen voor de sterkere ploeg, die het behoud in de A-groep van de Nations League beet hebben.

21:48

De muziek en gezangen rollen van de tribunes tijdens de 4 minuten extra tijd. De bijna 4.000 supporters in Leuven genieten van de avond.

21:45

Is het welletjes? De Flames dringen - na een poging van Wullart - minder nadrukkelijk aan. Het publiek is verwend met 5 goede goals.

21:43

Wullaert laat de 6-1 liggen

21:38

De Flames hebben de puntjes op de i gezet in de tweede helft.

Eddy Demarez
21:37

Randje buitenspel, maar Janssen tekent voor 5-1

21:36

Jill Janssens maakt er toch 5-1 van

Ctrl + c, ctrl + v. Net als in de heenmatch wordt het in Leuven 5-1. Jill Janssens, opnieuw zij, maakt dan toch de vijfde Belgische goal. Er is twijfel over al dan niet buitenspel, maar er is geen VAR om een lijn te trekken.

21:34

Geblunder bij de Hongaren, maar nieuwe Belgische goal wordt afgekeurd

21:33

5-1 wordt afgekeurd

De Red Flames willen meer. Viltjens wil een voorzet binnenkoppen, maar botst vol op de doelvrouw van de tegenstander. In de herneming scoren de Flames wel, maar de scheidsrechter laat het feestje terecht niet doorgaan.

21:32

Jill Janssens doet het op haar eentje: 4-1

21:31

Invaller Jill Janssens deelt in vreugde: 4-1

Het vorige bericht stond nog niet goed en wel op de website, of Jill Janssens ontbindt haar duivels. Ze begint aan een solo op de rechterflank en trapt hard overhoeks binnen. Een duidelijk signaal van de invalster.

21:30

Hongarije begrijpt dat er nog weinig te rapen valt in Leuven, op een beetje eer na. Het tempo zakt wat in de partij, de Red Flames bepalen of er nog iets gebeurt vanavond.

21:28

Kopkansje voor Philtjens

21:26

Moet er nog jeugd zijn? Jarne Teulings - 22 jaar - vervangt Justine Vanhaevermaet. Het is duidelijk dat Serneels iedereen kansen wil geven in deze galamatch.

21:23

Davina Philtjens komt Laura Deloose aflossen. Ze laat zich meteen opmerken met een poging dicht bij het Hongaarse doel. Krijgen we nog een vierde (en vijfde)?

21:19

Voor mocht je het telraam niet bij de hand hebben: de tussenstand over de beide barragematchen bedraagt intussen 8-2 in het voordeel van de Belgen. Dan durven we wel schrijven dat het behoud binnen is.

21:18

Kassandra Missipo mag gaan rusten. De 19-jarige Valesca Ampoorter (OHL) mag nog een halfuurtje meegenieten bij de Flames.

21:15

Wullaert heeft haar hattrick te pakken: 3-1