Van Kerkhoven kroonde zich tot vrouw van de wedstrijd met een hattrick.
Van Kerkhoven kroonde zich tot vrouw van de wedstrijd met een hattrick.

Red Flames stellen 2e plaats veilig met makkelijke zege en moeten via play-offs naar WK

 di 6 september 2022 20:23
MF armenie belgie kwalificaties wk 2023 red flames

De Red Flames moeten/mogen zich via barrages proberen te plaatsen voor het WK van komende zomer. Ze worden tweede in hun kwalificatiegroep na een eenvoudige zege tegen Armenië: 0-7. Veel reden tot vieren dus voor de Flames, maar ook eentje om te balen. Ze zijn door de resultaten uit andere groepen niet bij de beste tweedes en moeten nu minstens 2 play-offmatchen winnen om een WK-ticket te grijpen.

Doelpunten:

  • 10' Eurlings 0-1
  • 24' Van Kerkhoven 0-2
  • 31' Vanhaevermaet 0-3
  • 41' Wullaert 0-4
  • 51' Van Kerkhoven 0-5
  • 54' Van Kerkhoven 0-6
  • 80' Kees 0-7

Wullaert komt één goal te kort voor record

De laatste WK-kwalificatiewedstrijd van de Red Flames had wel degelijk nog belang, maar was in de praktijk een verplicht nummertje. Het puntenloze Armenië was een hapklare brok voor de Belgische dames die voldoende hadden aan een punt.

 

De 19-0-monsterscore uit de heenwedstrijd konden de Flames niet herhalen, maar in de problemen kwamen ze nooit in Jerevan. Na 10 minuten opende Eurlings de score na goed voorbereidend werk van Dhont. 

 

De Belgen domineerden en zochten openingen via de flanken. Met Van Kerkhoven hadden ze dan ook heel wat fysieke présence in de spits lopen om iets met de vele voorzetten aan te vangen. De OHL-spits kopte de 0-2 tegen de touwen.

 

Ook Vanhaevermaet en Wullaert zetten zichzelf nog voor de rust op het scorebord. Voor Wullaert was dat al haar 16e goal in deze kwalificatiecampagne - daarmee komt ze één doelpunt te kort om het record van de Duitse Celia Sasic te evenaren.

Van Kerkhoven wordt gefeliciteerd met haar eerste van drie doelpunten.
Van Kerkhoven wordt gefeliciteerd met haar eerste van drie doelpunten.

Minstens twee barragematchen

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Terwijl Evrard kou stond te lijden in haar onbedreigde doel, bewees Van Kerkhoven waarom ze haar basisplaats verdiende. Een makkelijke rebound en een goede deviatie op een voorzet maakten haar hattrick compleet.


Het Belgische slotwoord was voor Sari Kees. De jonge verdedigster mocht aan de tweede paal haar allereerste interlandgoal binnenkoppen. Van Kerkhoven was nog een paar keer dicht bij een vierde treffer, maar kende pech in de afwerking.


Dankzij deze ruime zege verzekeren de Belgen zich van de tweede plaats in de poule en het bijbehorende barrageticket. Omdat Ierland in een andere groep de maat nam van Slovakije, behoort België wel niet tot de beste drie tweedes. 


Ze komen daardoor in de eerste barrageronde terecht en moeten minstens twee wedstrijden spelen om zich te plaatsen voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Opdracht volbracht"

  • Ives Serneels: "We hebben enkele goeie goals gemaakt. Soms kon het net iets sneller om nog gevaarlijker te zijn, maar deze ploeg was heel defensief. We hebben onze job gedaan en dat was het belangrijkste. De loting? Bang ben ik niet, nieuwsgierig wel."
  • Ella Van Kerkhoven: "Opdracht volbracht. We moesten winnen en hebben dat gedaan. Je hebt altijd een monsterscore voor ogen, maar dit was een ander veld, een andere sfeer. Dan mis je de fans. Mijn hattrick? Ik mis nog een beetje finesse."

Armenië - België

20:22

Einde

De Armeense lijdensweg is ten einde. De Belgen speelden niet hun beste partij, maar deden wel hun plicht. 0-7 is al bij al geen overdreven uitslag.

20:20

Van Kerkhoven blijft zoeken naar een vierde goal, maar ook nu kan ze het niet afmaken. Een op een met de Armeense keeper trapt ze de bal naast.

20:19

Drie verdedigers

Serneels experimenteert een beetje met zijn elftal in het slot van deze wedstrijd. Sinds de inbreng van Vande Velde spelen de Flames met drie vanachter. Janssens en Vande Velde worden gebruikt als wingbacks.

20:16

De laatste minuten tikken weg. De Flames blijven zoeken, maar de kwaliteit van het spel gaat toch alsmaar bergaf. Armenië komt de laatste minuten zelfs af en toe op de helft van de Belgen.

20:10

Gaan ze er nog een paar bijdoen? Harukyunyan voorkomt een owngoal. De laatste minuten toont de Armeense doelvrouw dat ze toch wel wat kwaliteiten heeft. Al doet ze bij haar reddingen wel altijd graag een extra schepje spektakel erbij.

20:08

GOAL: Sari Kees met haar eerste interlandgoal

Kees opent haar rekening in het shirt van de Flames. De jonge verdedigster zorgt voor de 0-7. Ze kopt aan de tweede paal staalhard tegen de onderkant van de lat. De lijnrechter signaleert dat de bal over de lijn is geweest.

20:06

Vande Velde en Minnaert zorgen voor vers bloed

Serneels gebruikt op 12 minuten van het einde ook zijn laatste twee wissels. Vande Velde en Minnaert komen Deloose en Missipo aflossen.

20:04

20 doelpuntloze minuten

Armenië houdt sinds de wissels van de Belgen goed stand. We hebben al meer dan 20 minuten geen doelpunt meer moeten noteren.

20:00

We zitten al in de laatste 20 minuten van deze partij. Voorlopig mag Wullaert blijven staan. Het lijkt erop dat Serneels haar graag het topschuttersrecord wil gunnen. Daarvoor moet ze nog minstens 1 keer scoren.

19:58

De Flames zijn een paar keer op rij dicht bij de 0-7. Een nieuwe poging van Vankerkhoven wordt van de lijn gekeerd. Ook Delacauw kan het niet afmaken. Haar schot is te zwak om de Armeense doelvrouw te verontrusten.

19:55

Paal houdt Van Kerkhoven van een vierde

Van Kerkhoven blijft wegen op de Armeense verdediging. Enkel de paal staat in de weg op haar kopbal.

19:53

Invallers nog niet in de match

Het is even zoeken na de drievoudige wissel van Serneels. Janssens probeert zich in de match te knokken, maar is voorlopig nog ongelukkig in haar acties.

19:49

De Armeniërs blijven er soms stevig ingaan. Julie Biesmans moet een charge verteren, maar de schade lijkt mee te vallen. Deze wedstrijd uitspelen zonder blessures is misschien wel de belangrijkste opdracht.

19:48

Het zijn Vanhaevermaet, Dhont en Eurlings die plaats moeten ruimen voor de drie nieuwe krachten. 

19:47

Serneels wil van de gelegenheid gebruikmaken om andere speelsters aan het werk te zien. Janssens, Delacauw en Vanmechelen staan klaar om in te vallen.

19:45

Evrard met een redding

Evrard mag dan toch eens een bal met haar handen aanraken. De Armeense "sterspeelster" Avesyan mag een vrije trap nemen van aan de linkerkant. Ze probeert het rechtstreeks op doel, maar haar inzending vormt geen probleem voor Evrard.

19:45
19:42

GOAL: Hattrick Van Kerkhoven

De keuze van Serneels voor Van Kerkhoven rendeert. De spits van OHL vervolledigt haar hattrick door een voorzet van Dhont goed binnen te duwen.