Haaland en Witsel zwaaien Dortmund uit met zege tegen Hertha Berlijn

 1. 18' - Doelpunt strafschop - Ishak Belfodil (0 - 1)
 1. 90+1' - Verv. Erling Haaland door Reinier
 2. 88' - Verv. Fredrik André Bjørkan door Kevin-Prince Boateng
 3. 88' - Verv. Santiago Ascacibar door Stevan Jovetic
 4. 84' - Doelpunt - Youssoufa Moukoko (2 - 1)
 5. 83' - Verv. Axel Witsel door Youssoufa Moukoko
 6. 82' - Verv. Dan-Axel Zagadou door Marin Pongracic
 7. 68' - Doelpunt strafschop - Erling Haaland (1 - 1)
 8. 66' - Geel - Marvin Plattenhardt
 9. 66' - Geel - Santiago Ascacibar
 10. 65' - Verv. Maximilian Mittelstädt door Fredrik André Bjørkan
 11. 56' - Verv. Suat Serdar door Vladimír Darida
18'penalty goalIshak Belfodil0 - 1
68'penalty goalErling Haaland1 - 1
84'goalYoussoufa Moukoko2 - 1

Dortmund heeft zijn seizoen in extremis met een zege kunnen afsluiten. In de afscheidswedstrijd van onder meer Haaland en Witsel draaiden die Borussen tegen Hertha Berlijn een achterstand toch nog om.

Borussia Dortmund staat deze zomer voor een ware heropbouw. Een karrenvracht van spelers trekt de deur van het Signal Iduna Park na dit seizoen namelijk achter zich dicht.

Zo officialiseerde Noors doelpuntenmachine Erling Haaland deze week zijn monstertransfer naar Manchester City en maakte ook Axel Witsel eerder al bekend dat zijn dagen in  Noordrijn-Westfalen geteld zijn.

Het sentimentele afscheid voor de aftrap leek wat in de benen te kruipen van de thuisploeg en oude bekende Ishak Belfodil (ex-Standard) zorgde al redelijk snel voor de openingstreffer vanaf de stip.

Een mak Dortmund had geen gepast antwoord klaar tot ook de thuisploeg een strafschop kreeg. Haaland knalde de gelijkmaker - met een gelukje - binnen en fleurde zijn afscheid op met zijn 22e doelpunt van het seizoen.

Een laatste driepunter leek er echter niet meer in te zitten voor Dortmund tot de 17-jarige invaller Moukoko het feest dan toch nog liet losbarsten met een knappe overhoekse treffer.

Dat Haaland richting de blauwe kant van Manchester trekt, is dus geen geheim meer. Waar de toekomst van Rode Duivel Axel Witsel ligt, valt nog af te wachten.