Iserbyt zegeviert in Overijse.
eindstand Wereldbeker veldrijden mannen 
1. Eli Iserbyt 485
2. Michael Vanthourenhout 357
3. Toon Aerts 348
4. Quinten Hermans 299
5. Lars van der Haar (Ned) 281
6. Laurens Sweeck 223
7. Corné van Kessel (Ned) 220
8. Toon Vandebosch 219
9. Daan Soete 212
10. Vincent Baestaens 201

kalender Wereldbeker

datum cross winnaar winnares
10/10 Waterloo (VS) Eli Iserbyt Marianne Vos (Ned)
13/10 Fayetteville (VS) Quinten Hermans Lucinda Brand (Ned)
17/10 Iowa (VS) Eli Iserbyt Marianne Vos (Ned)
24/10 Zonhoven Toon Aerts Denise Betsema (Ned)
31/10 Overijse Eli Iserbyt Kata Blanka Vas (Hon)
14/11 Tabor (Tsj) Lars van der Haar (Ned) Lucinda Brand (Ned)
21/11 Koksijde Eli Iserbyt Annemarie Worst (Ned)
28/11 Besançon (Fra) Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
5/12 Antwerpen afgelast afgelast
12/12 Val di Sole (Ita) Wout van Aert Fem van Empel (Ned)
18/12 Rucphen (Ned) Tom Pidcock (GBr) Marianne Vos (Ned)
19/12 Namen Michael Vanthourenhout Lucinda Brand (Ned)
26/12 Dendermonde Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
02/01 Hulst (Ned) Tom Pidcock (GBr) Lucinda Brand (Ned)
16/01 Flamanville (Fra) Eli Iserbyt Fem Van Empel (Ned)
23/01 Hoogerheide (Ned) Eli Iserbyt Marianne Vos (Ned)

Iserbyt ploetert in Overijse naar zijn 3e WB-zege van het seizoen

 zo 31 oktober 2021 16:06
Wereldbeker mannen Overijse
Wereldbeker veldrijden
7 rondes
15:05 Overijse
Eli Iserbyt
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7

  Groot succes voor de jongens van Pauwels Sauzen-Bingoal in Overijse. Het trio Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout nam in de Druivencross Toon Aerts in de tang. Die eindigde in de slotronde moegestreden 3e, terwijl Iserbyt en Vanthourenhout de mooiste prijzen onder elkaar verdeelden. Iserbyt wordt ook steviger leider in de Wereldbeker.

  Bekijk de samenvatting:

  Hoewel de hemelsluizen zich helemaal openden boven Overijse begonnen de mannen furieus aan hun wedstrijd. De snelste van het hele pak was Daan Soete, die na een kanonstart de openingsronde voor zijn rekening nam.

  Toch was het verhaal van Soete niet van lange duur, want na een snedige versnelling van Quinten Hermans ontstond er een kopgroep van 3 renners met ook nog Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Toon Aerts zat niet op die trein.

  De leiders bouwden hun voorsprong gestaag uit, maar na een slipper van Hermans trokken ploeggenoten Iserbyt en Vanthourenhout er alleen op uit. Een definitieve kloof was het niet, want in de 4e ronde kwam een ijzersterke Aerts plots opnieuw aansluiten.

  Het ploegenspel kon beginnen bij Pauwels Sauzen, maar keer op keer slaagde Aerts erin om de verwoede aanvallen van Iserbyt en Vanthourenhout te pareren. Meer zelfs, de pupil van Sven Nys trok in de voorlaatste ronde ook zelf nog eens door, maar geraakte niet weg.

   

  De toeschouwers in Overijse leken zich te mogen opmaken voor een sprint, maar in de laatste ronde kraakte Aerts dan toch. Iserbyt draaide nog een laatste keer de gashendel helemaal open en liet alles en iedereen achter zich.

  Opnieuw een overwinning voor Pauwels Sauzen, dat Iserbyt ook zijn koppositie in de Wereldbeker ziet verstevigen. Vanthourenhout maakte het feestje compleet.

  Iserbyt springt op het goeie moment weg in de slotronde en wint in Overijse

  Hermans mag het helemaal vergeten in Overijse, na probleem met de schoen

  Iserbyt: "We wisten perfect hoelang deze wedstrijd was"

  Eli Iserbyt (1e): "“Het was zeker niet gemakkelijk vandaag. We wisten perfect
  hoelang deze wedstrijd was en dachten ook aan de finale. Bergaf kon je vandaag niet echt iets winnen, maar wel verliezen."

  "De laatste ronde speelde ik eigenlijk alles of niets. De aanval van Toon (Aerts) was eigenlijk perfect voor mij, want ik wist dat ik erover moest gaan toen hij ging neerzitten."

  "De regen was ook een onzekere factor in de wedstrijd en dat was wel leuk. Ik had precies niet veel over, maar ik zag dat iedereen wat verval had op het einde en ik niet."

   

  Michael Vanthourenhout (2e): "“Het was een cross zoals vanouds. Dit zijn de wedstrijden die ik heel graag rijd. Ik voelde me heel goed, alleen jammer dat ik het niet kan afmaken. Maar op het einde was Eli (Iserbyt) misschien wel iets sterker."

  Toon Aerts (3e): "“Voor een deel kan ik wel leven met deze 3e plaats. Een podium is nooit slecht en in het verleden heb ik geleerd dat je ook met podiumplaatsen positief moet omgaan. Maar als je in de finale komt zoals vandaag en toch pas 3e wordt, dan piekt dat wel een beetje. Het was een spannende strijd vandaag en ook de sfeer was zeker aanwezig."

  Reacties bij de mannen na de WB in Overijse

  Rituitslag Wereldbeker mannen Overijse

  naamresultaat
  1
  Eli Iserbyt
  1u00'28"
  2
  Michael Vanthourenhout
  op 9"
  3
  Toon Aerts
  26"
  4
  Laurens Sweeck
  46"
  5
  Quinten Hermans
  1'02"
  6
  Lars van der Haar
  1'11"
  7
  Corné van Kessel
  1'23"
  8
  Niels Vandeputte
  1'53"
  9
  Cameron Mason
  1'58"
  10
  Ryan Kamp
  2'26"

  Fase per fase

  16:06

  Iserbyt springt op het goeie moment weg in de slotronde en wint in Overijse

  16:05

  Iserbyt verstevigt zijn leiderspositie!

  Na een fenomenaal titanenduel met Michael Vanthourenhout (2e) en Toon Aerts (3e) trekt Eli Iserbyt aan het langste eind in Overijse. Laurens Sweeck eindigt als 4, terwijl Hermans de top 5 vervolledigt.

  16:04

  Bij Toon Aerts is het vet nu helemaal van de soep. Niet verwonderlijk, na het pareren van onnoemlijke aanvallen. Ondertussen komt Vanthourenhout niet meer dichter bij zijn ploegmaat Iserbyt. Trekt de WB-leider opnieuw aan het langste eind?

  16:02

  Is Iserbyt riebedebie?

  Toon Aerts heeft een probleem, want Vanthourenhout fungeert nu als de ideale afstopper. Valt hier de beslissing in deze fantastische cross?

  16:00

  Nu is het Iserbyt die de kop nog eens voor zijn rekening neemt. De WB-leider pusht Aerts opnieuw tot het uiterste en zet de renner van Telenet - Baloise Trek op een lengte. 

  15:58

  LAATSTE RONDE

  Bij het ingaan van de laatste ronde gaat Aerts nog eens op de trappers staan. Vanthourenhout en Iserbyt willen voorlopig van geen wijken weten.

  15:56

  Ondertussen heeft Sweeck de rol opnieuw moeten lossen voorin, waardoor Vanthourenhout, Aerts en Iserbyt opnieuw de kopgroep vormen. We naderen de laatste ronde hier in Overijse!

  15:53

  Aerts schakelt tandje hoger

  Toon Aerts heeft er genoeg van en schakelt opnieuw een tandje over. Slaagt de nummer 3 in de stand erin een gaatje te slaan?

  15:52
  15:52

  Aerts knalt stevig door in de voorlaatste ronde

  15:48

  Daar is Sweeck plots!

  Voorin duikt plots Laurens Sweeck op. Vanthourenhout en Iserbyt houden de trappers meteen stil voor hun ploegmaat. Aerts kijkt tegen een loodzware opdacht van 3 tegen 1 aan.

  15:47

  Bij de 3 leiders is het zowaar Iserbyt die nu een gaatje moet laten. Trekt ploegmaat Vanthourenhout door of houdt hij in? We beginnen straks aan de voorlaatste ronde.

  15:45

  Ploegenspel Pauwels Sauzen-Bingoal

  Na Iserbyt is het nu de beurt aan Vanthourenhout om Aerts onder druk te zetten. Hoelang kan de renner van Baloise - Trek Lions dit volhouden?

  15:44

  Vanthourenhout plaatst versnelling in de 5e ronde, Hermans gaat nog maar eens tegen de grond

  15:42

  Ploeggenoten Vanthourenhout en Iserbyt maken dankbaar gebruik van een fietswissel bij Aerts en trekken de gashendel helemaal open. Lang kunnen ze echter niet genieten van hun kleine bonus, want Aerts komt ijzersterk terug.

  15:40
  15:40

  Tijdsverschil

  Na het einde van de 4e ronde hebben de 3 leiders een voorsprong van 16 seconden op Van Kessel en Hermans. Sweeck volgt op 19 seconden.

  15:38

  Na zijn knappe inhaalrace lijkt Aerts wel vleugels gekregen te hebben. Het nummer 13 neemt de wedstrijd nu helemaal in handen en probeert de forcing te voeren.