Quinten Hermans demonstreert in Amerikaanse slijkstrijd

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Fayetteville, AR
  trophy Quinten Hermans
  einde
  startfinish
  01234567

  Quinten Hermans (Tormans) heeft voor het eerst in zijn carrière een overwinning behaald in een Wereldbekercross. In de zware omloop van Fayetteville, waar over enkele maanden ook het WK wordt gereden, reed hij nog voor halfweg weg. "Hier had ik naar gepiekt", zei hij achteraf. Eli Iserbyt behoudt met een tweede plaats de leiding in de Wereldbeker.

  BEKIJK: Uitgebreide samenvatting WB-cross Fayetteville (VS)

  Onemanshow Quinten Hermans

  Het parcours in Fayetteville was door de regen een speeltuin voor krachtige modderduivels. Een beschrijving die past bij Toon Aerts en de renner van de Telenet-Baloise Lions begon ook uitstekend. Hij kreeg een sterke Quinten Hermans en de ploegmaats Iserbyt en Vanthourenhout mee.

   

  Aan het begin van ronde 3 ging Hermans eens aan de boom schudden en prompt vielen zijn drie kompanen eruit. Hij keek niet meer achterom en verzamelde ronde na ronde meer seconden.

   

  Na een ronde knokken, wisten de achtervolgers hoe laat het was. Hermans reed solo naar zijn grootste zege in het veld tot nu toe, zijn eerste WB-cross.

   

  In de strijd om de podiumplaatsen was er in de voorlaatste ronde slecht nieuws voor Vanthourenhout. Een synthetisch net uit de ondergrond draaide in zijn versnellingsapparaat.

   

  Het podium leek weg, maar hij gaf zich niet gewonnen. Met een nieuwe fiets en een laatste krachtinspanning kreeg hij een moegestreden Aerts nog klein.

   

  Een volledig Belgisch podium dus opnieuw, net als in Waterloo. 

  Vanthourenhout heeft last van een draad

  Hermans: "Ik had hiernaar gepiekt"

  • Quinten Hermans (1e): "Ik voelde me de afgelopen dagen na mijn val niet super, maar vanochtend op de rollen ging het al beter. Niemand nam initiatief dus ik trok door in de derde ronde en dat was genoeg. Dit is mijn eerste WB-zege, dat voelt heel goed. Het doet veel deugd. Ik had hiernaar gepiekt en het is goed gelukt."
  • Eli Iserbyt (2e): "Ik ben tevreden. Het was even zoeken in het begin. Het was net wat te modderig voor mij. Ik heb de druk in mijn banden verlaagd. Vanthourenhout en ik hebben nog een goede achtervolging gereden, maar Quinten was een trapje te sterk vandaag."
  • Michael Vanthourenhout (3e): "Er kwam een stuk touw in mijn fiets en ik voelde meteen dat het niet juist was. Ik besloot snel om naar de post te lopen. Ik voelde dat Toon en Quinten beter waren bergop. De sterkste heeft gewonnen en ik ben blij met mijn podiumplek."

  Reacties na de WB in Fayetteville

  Rituitslag Wereldbeker mannen Fayetteville (VS)Rituitslag Wereldbeker mannen Fayetteville (VS)

  Fase per fase

  1. 21 uur 55. Hartelijk welkom bij de top! Michel Wuyts .
  2. 21 uur 55 match afgelopen
  3. 21 uur 53. Het parcours is breed en selectief genoeg voor een WK. Maar bij vriesweer schrijf je een ander verhaal. Michel Wuyts .
  4. 21 uur 52. Iserbyt laat zijn ploegmaat achter. Het podium ligt hier vast. .
  5. 21 uur 51. De strijd om plek twee tussen Iserbyt en Vanthourenhout is spannend. De ploegmaats zijn even concurrenten. .
  6. 21 uur 50. Quinten Hermans is op weg naar zijn grootste zege in het veld. Het publiek moedigt hem nog eens aan. .
  7. 21 uur 47. Laatste ronde! De mannen zullen vroeg thuis zijn vandaag. Hermans duikt al de laatste ronde in. De cross zal zo afklokken rond 55 minuten. Dat hoort niet voor een Wereldbeker. .
  8. 21 uur 47. Toon Aerts moet nu het wiel van Eli Iserbyt laten schieten. Hij wordt zelfs weer op de hielen gezeten door Vanthourenhout. .
  9. 21 uur 45. Ik heb Hermans dit nog niet zien doen op zo'n ondergrond. . Michel Wuyts .
  10. 21 uur 43. Iserbyt moet op de pittige helling in het parcours toch even lossen bij Toon Aerts. Maar de strijd om plek twee blijft spannend. .
  11. 21 uur 41. De pech kost Vanthourenhout uiteindelijk zo'n 10 seconden. Achter hem heeft hij wel nog marge. De nummer 5 in de race volgt op een minuut en heet Ronhaar. .
  12. Vanthourenhout te voet. Michael Vanthourenhout moet te voet verder. Zijn fiets weigert dienst en zo verliest hij allicht een podiumplek. Slecht nieuws voor zijn plaats in het WB-klassement ook. . 21 uur 39.
  13. 21 uur 38. Hermans kiest een propere fiets. Er zit geen verval op de leider. Hij ruimt een paar achterliggers op. .
  14. 21 uur 35. Er staan wel wat bosjes mensen langs het parcours op een woensdagnamiddag in de regen. Maar het grote succes is het nog niet. Misschien komt dat er wel op het WK. .
  15. 21 uur 34. De eenzame leider ploetert voort in de regen. Achter hem het grote gat.  .
  16. 21 uur 30. Een halve minuut. Dat geeft de chrono nu aan. Quinten Hermans is los. .
  17. 21 uur 29. Er is niets dat verraadt dat er verval gaat komen bij Hermans. Michel Wuyts .
  18. 21 uur 28. Het achtervolgende trio wil zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Aerts en Iserbyt duwen nog eens door.  .
  19. 21 uur 24. 20". Hermans heeft 20 seconden in zijn achterzak zitten. Een demonstratie van de kopman uit de ploeg van Wellens. .