Ga naar de inhoud

Kalender Rectavit Series

datum cross winnaar winnares
06/10/2019 Pelt L. Sweeck Alvarado
11/11/2019 Niel Van der Poel Brand
21/12/2019 Sint-Niklaas Van der Poel Cant
22/02/2020 Leuven To. Aerts Betsema
26/02/2020 Waregem Iserbyt Betsema

Aerts wint razendspannende driestrijd in spektakelrijke cross in Leuven

 za 22 februari 2020 14:58
Rectavit Series: GP Leuven
Rectavit Series
9 rondes
15:00 Leuven
Toon Aerts
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6
 8. 7
 9. 8
 10. 9

  Toon Aerts heeft de GP Leuven op zijn naam geschreven. Na een enorm spannende driestrijd met Vanthourenhout en Van der Haar had hij het meeste kruit in de benen. Een verrassende Niels Vandeputte wist ook te charmeren met plek 4 en een beresterke wedstrijd. Iserbyt viel in de eerste bocht en gaf halverwege op.

  Bekijk de samenvatting:

  Valpartij Iserbyt, spannende driestrijd en een beresterke Vandeputte

  Het seizoenseinde is in zicht en kleppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert richten hun pijlen al volop op het wegseizoen. Toon Aerts ging in Leuven op zoek naar zijn 3e zege, wat hem recordhouder zou maken.

   

  Maar het was zijn broer, Thijs, die de wedstrijd openbrak. Hij ging als eerste de bocht in. Iserbyt als laatste, na een valpartij. Hij zou nog voortrijden, maar haakte halverwege af. Sweeck, die ongelukkig in aanraking kwam met Iserbyt, bleef wel recht, maar mocht de zege al snel vergeten. Hij kwam op meer dan 2 minuten over de meet.

   

  Vooraan kregen we een ultraspannende strijd. Toon Aerts, Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout waren de sterke beren in de cross. Al was er nog een sterke beer: Niels Vandeputte. De 19-jarige ploegmaat van Mathieu van der Poel streed meer dan half koers mee met de toppers en werd knap vierde.

   

  De podiumplaatsen lagen vast, enkel de volgorde moest nog bepaald worden. En daarvoor wachtte het drietal tot het bittere eind. Toon Aerts ging als eerste het asfalt op, Vanthourenhout kwam nog dicht nadat Aerts uit zijn pedaal was geschoten, maar strandde op een fietslengte. Van der Haar mocht de bronzen plak omtrekken, ook hij schoot uit zijn klikpedaal.

  Herbekijk de sprint van Aerts en co

  De tuimelperte van Iserbyt

  Uitslag GP Leuven

  naamresultaat
  1
  Toon Aerts
  2
  Michael Vanthourenhout
  3
  Lars van der Haar
  4
  Niels Vandeputte
  5
  Thijs Aerts
  6
  David van der Poel
  7
  Jim Aernouts
  8
  Vincent Baestaens
  9
  Daan Soete
  10
  Corné van Kessel

  Aerts: "Voelde me vrij zeker in aanloop naar de sprint"

  "Mede doordat we volop aan het sprinten waren, maar ook mede door de nieuwe schoenplaatjes, schoot ik nog ui tmijn klikpedaal in de sprint. Dat was toch even een hatelijk momentje. Het zou zuur zijn geweest, moest ik de koers op die manier verliezen. Ik voelde me wel vrij zeker in aanloop naar de sprint."

   

  "Ik was niet van plan om op kop te beginnen, maar Michael begon heel traag te rijden, wat zijn tactiek waarschijnlijk was. Als ik erlangs kon vliegen, kon ik de bocht al uitkomen met een meter of twee voorsprong. Dan ben ik vol beginnen sprinten."

   

  "In de Grote Prijs Toon Aerts bij ons mama in de tuin, daar ben ik vroeger altijd al gewonnen, tegen Thijs. Voor de rest is er nergens een cross waar ik recordhouder ben. Het is niet de meest prestigieuze cross hier in Leuven, maar ik ben toch nog altijd diegene die hier 3 keer heeft gewonnen."

  Vanthourenhout: "Erover komen in de sprint was moeilijk"

  Van der Haar: "Had het vertrouwen om te winnen vandaag"

  Fase per fase

  15:58

  Niels Vandeputte 4e

  De vierde plek is voor een beresterke Vandeputte.
  15:58
  Vanthourenhout komt nog heel dicht, maar Toon Aerts wint! Van der Haar wordt derde na een knappe race.
  15:57
  Toon Aerts gaat als eerste de weg op! Vanthourenhout snelt erachterna!
  15:57

  Sprint met... 3!

  Daar is ie weer! Lars Van der Haar komt alwéér terug! We gaan sprinten met z'n drieën.
  15:56

  Van der Haar breekt

  Een zoveelste versnelling van Vanthourenhout is er te veel aan voor Van der Haar, die moet lossen. Aerts zit op vinkentouw.
  15:54

  Alles weer samen!

  Hoe spannend kunnen ze het maken! Vanthourenhout geeft de koppositie niet af, maar Van der Haar komt wel weer aansluiten.
  15:54
  Foutje van Van der Haar! Hij moet op het steile klimmetje de voet aan de grond zetten en ziet het duo verder weg snellen.
  15:53
  Vanthourenhout zet zich resoluut op kop, Aerts plakt in zijn wiel. Van der Haar laat net wat meer ruimte toe.
  15:51

  Tingeling: laatste ronde!

  De bel weerklinkt bij het ingaan van de laatste ronde. De zege wordt een hapje voor Vanthourenhout of Aerts... of Van der Haar. De Nederlander is opnieuw komen aansluiten en valt meteen aan!
  15:49
  Vanthourenhout met een eerste prik aan de balkjes. Aerts laat zich een milliseconde verrassen, maar vindt alweer het achterwiel van zijn concurrent.
  15:48

  Het is man tegen man nu.

  Ruben Van Gucht op één
  15:47
  Het lijkt vermoeidheid, want Aerts en Vanthourenhout sneller verder en verder weg.
  15:46
  Van der Haar moet even een meter of 10 toegeven. Een teken van vermoeidheid of een foutje?
  15:43
  Vandeputte heeft gezelschap gekregen van ploegmaat Van der Poel en Thijs Aerts. Hoe dan ook, een knappe prestatie. Een top 10 is sowieso al binnen.
  15:41
  Het is stilte voor de storm vooraan. Aerts heeft zijn recordzege nog in het vizier, maar Vanthourenhout oogt kloek. Ook Van der Haar zal blij zijn eindelijk nog eens te strijden voor de zege.
  15:39
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  15:38
  Het podium lijkt vast te staan. Aerts, Vanthourenhout en Van der Haar bikkelen om de zege. Vandeputte moet intussen toch achterom kijken, want Thijs Aerts en David van der Poel maken jacht.
  15:36
  Breken? Dan toch niet! Vandeputte blijft het volle pond geven en houdt het koptrio (met intussen ook Van der Haar) in het vizier.