David Goffin
David Goffin (archieffoto)

Rolex Shanghai Masters

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11010
21
Carlos Alcaraz
7010
31
Alexander Zverev
6705
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5375
6
Andrey Rublev
4700
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
3965
10
Grigor Dimitrov
3840

David Goffin probleemloos naar 2e ronde in Shanghai: "Eerste zege als vader"

 do 3 oktober 2024 15:35
Rolex Shanghai Masters
David Goffin (66)
James Duckworth (75)
einde
6
set 1
4
6
set 2
2

David Goffin heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde op het ATP-toernooi in Shanghai. Onze landgenoot rekende donderdag in 2 sets af met de Australiër James Duckworth.

David Goffin en James Duckworth stonden al één keer eerder tegenover elkaar op het ATP-circuit. In hun eerste confrontatie, 3 jaar geleden in Miami, trok de Australiër overtuigend aan het langste eind.

 

Maar dit keer was het dus voor Goffin, die in minder dan 1,5 uur klaar was met Duckworth.

 

In set 1 had de Belg genoeg aan één break om het laken naar zich toe te trekken. En ook in de 2e set kwam Goffin eigenlijk nauwelijks in de problemen. Met twee breaks op rij stoomde hij al snel naar een 4-1-voorsprong.

 

Even leek onze landgenoot nog te wankelen, toen Duckworth op zijn beurt door de opslag van Goffin ging. Maar de Australiër moest daarna opnieuw zijn eigen service inleveren, waarna Goffin het mocht afmaken. Daarvoor had hij wel nog 3 matchpunten nodig.

 

In de 2e ronde neemt Goffin het op tegen de Italiaan Lorenzo Musetti, de nummer 18 van de wereld. Musetti is in Shanghai het 15e reekshoofd en was vrij in de 1e ronde.

Ik hoop dat ze zal kunnen zien dat ik nog een goede tennisser ben.

David Goffin

"Het was een mooie zege, niet eenvoudig", zei Goffin. "Er stond veel wind en je moest de lijnen vinden. Het was niet gemakkelijk om mijn beste tennis te spelen vandaag. Maar ik leverde een solide wedstrijd af."

 

"Ik bouwde veel zekerheid in en hij maakte meer fouten dan gewoonlijk. Het is ook mijn eerste zege als vader. Dat is leuk. Als je het huis verlaat en je wint, dan ben je niet voor niets vertrokken."   

 

"Het feit dat ik hier ben, is een bewijs dat mijn ranking en mijn tennis verbeteren. Ik ben constanter en heb meer vertrouwen. En de geboorte van mijn dochter Emma is een bijkomende motivatie."

 

"Ik hoop dat ze zal kunnen zien dat ik nog een goede tennisser ben. Hoe dan ook wil ik nog progressie maken. Het zou ongelofelijk zijn het jaar in de top 50 af te sluiten."