Bianca Andreescu feliciteert Greet Minnen.
Bianca Andreescu feliciteert Greet Minnen.

Greet Minnen maakt in Osaka brandhout van voormalig US Open-laureate Bianca Andreescu

 di 15 oktober 2024 06:35
Kinoshita Group Japan Open
Bianca Andreescu (163)
Greet Minnen (95)
einde
3
set 1
6
0
set 2
6

Greet Minnen heeft zich in Japan op overtuigende wijze geplaatst voor de 1/8e finales van het WTA-toernooi in Osaka. In de 1e ronde gunde onze landgenote de Canadese Bianca Andreescu amper 3 spelletjes.

Bianca Andreescu won in 2019 nog de US Open, maar is de jongste jaren op de sukkel met blessures. De nog altijd maar 24-jarige Canadese, ooit de nummer 4 van de wereld, is daardoor weggezakt naar de 163e plaats op de WTA-ranking.

 

In Osaka speelde Andreescu haar eerste match sinds de US Open, maar daarin bleek ze niet opgewassen tegen Greet Minnen. Onze landgenote liet prima tennis zien en redde al de 5 breakpunten die Andreescu kon versieren tijdens de wedstrijd.

 

Vooral in set 2 zakte Andreescu door het ijs: Minnen gunde de Canadese geen enkel spelletje meer. Een knappe 6-3 en 6-0-overwinning dus voor de Belgische, die voor de tweede keer in haar carrière tegenover Andreescu stond. In 2021 had de Canadese aan het langste eind getrokken op de US Open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.