" "
Greet Minnen (archief).

Greet Minnen neemt de eerste horde tegen Erika Andrejeva op toptoernooi in China: "Agressief gespeeld"

 wo 25 september 2024 09:26
China Open
Greet Minnen (94)
Erika Andreeva (67)
einde
7
set 1
5
6
set 2
2

Greet Minnen (WTA-94) is goed aan het WTA 1.000-toernooi in Peking, gedoteerd met 9 miljoen dollar, begonnen. De 27-jarige Belgische zette de 30 plaatsen hoger gerangschikte Russin Erika Andrejeva (WTA-67) in 2 sets opzij: 7-5, 6-2.

Greet Minnen stond voor het eerst tegenover de 7 jaar jongere Andrejeva en kon niet beter beginnen dan met een break. De partij ging voorts gelijk op, waarbij Minnen op de beslissende momenten - lees breakpunt tegen - iets koeler bleef.

De jonge Russin maakte wel 3-3 gelijk, maar ging nog eens door de knieën op het eind van de set. Minnen maakte het op de eigen opslag af op "love". Na 1 uur stond er 7-5 op het bord.

Andrejeva kreeg een tik en Minnen ging door op haar elan. Na een dubbele break en 3-0 kwam haar triomf niet meer in gevaar. Na 1 uur en 3 kwartier verdiende ze haar ticket voor een volgende partij tegen de Russische Anastasia Potapova (WTA-38), die in de eerste ronde vrij was door haar statuut als 28e reekshoofd.

Elise Mertens (WTA-29) ging als 24e reekshoofd in de trommel. Zij staat in de tweede ronde (1/32e finales) tegenover de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto (WTA-55) of de Australische kwalificatiespeelster Arina Rodionova (WTA-114).

De Poolse Iga Swiatek (WTA-1) zegde als titelverdedigster af. In haar afwezigheid is de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2) het eerste reekshoofd.

"Maximum uit seizoenseinde halen"

"Ik ben heel gelukkig met deze overwinning", trapte Minnen een open deur in. "Het is de eerste keer dat ik deelneem aan het toernooi in Peking, het doet deugd dat ik hier debuteer met een goede match."

"Ik ben erin geslaagd om heel agressief voor de dag te komen en solide vooruit te spelen. Dat stemt me tevreden. Ik retourneerde ook goed, waardoor ik veel druk kon zetten. Ik kon ook mooi constant blijven."

"Ik speelde nog niet tegen Patova. Zij heeft al heel wat jaren op het hoogste niveau op de teller. Ze speelt ook heel agressief, het zal niet makkelijk worden."
 

"Het doel van mijn Aziatische tournee is om vooruitgang te maken in mijn spel. Ik wil het maximale halen uit mijn seizoenseinde. Ik voel me nog fris genoeg om resultaten te boeken."