Spring naar de inhoud
" "
Derde keer, goede keer voor Minnen tegen Stephens. "Mijn agressief spel gaf de doorslag."

Greet Minnen kent geen moeite met ex-US Open-winnares Sloane Stephens in Toronto: "Heel belangrijke zege"

 wo 7 augustus 2024 08:55
National Bank Open
Greet Minnen (90)
Sloane Stephens (75)
einde
6
set 1
2
6
set 2
2

Greet Minnen heeft een knappe zege geboekt in de eerste ronde van het WTA 1.000-toernooi van Toronto (Can/6.795.555 dollar/hardcourt): ze zette de Amerikaanse Sloane Stephens vlot opzij met 6-2, 6-2. Stephens is de voormalige nummer 3 van de wereld en won in 2017 de US Open. 

Greet Minnen is de nummer 74 van de wereld en moest zich in Toronto langs de kwalificaties naar de hoofdtabel knokken. Sloane Stephens staat momenteel op een 47e plaats op de wereldranking.

Onze 26-jarige landgenote kende evenwel geen enkele moeite met de 5 jaar oudere Amerikaanse. In 1 uur en 15 minuten was ze klaar.

De opslag van Minnen draaide nochtans niet optimaal met 5 dubbele fouten.

Maar dat was zelfs niet nodig om met veel overtuiging Stephens te kloppen. Minnen dwong liefst 11 breakpunten af.

Opvallend is dat de 2 sets volgens hetzelfde scoreverloop verliepen: het werd telkens 3-0 voor Minnen, waarna Stephens er 3-2 van maakte. Een rebreak later had Minnen haar break voorsprong (4-2) weer beet om het op de opslag van Stephens af te maken.

Voor Minnen was Toronto haar eerste toernooi sinds ze in de tweede ronde van Wimbledon eruit ging tegen de latere finaliste Jasmine Paolini.

Minnen: "Agressiviteit gaf doorslag"

Greet Minnen was natuurlijk erg tevreden. Het was haar derde duel tegen Stephens in evenveel jaar, voor het eerst won ze.

"Dit is een heel belangrijke zege voor mij. Het doet enorm veel plezier. In mijn vorige 2 matchen tegen Sloane verloor ik telkens erg nipt. Nu was mijn niveau van het begin tot het einde erg goed."

"Ik speelde erg agressief en dat gaf de doorslag. Mijn opslag en mijn returns gingen goed. Daar had ze geen oplossing voor. Ik heb echt geprobeerd te voorkomen dat zij de rally's zou kunnen dicteren."

In de tweede ronde neemt Minnen het op tegen de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA-19), een voormalig nummer 1 van de wereld en drievoudig grandslamwinnares.

Azarenka haalde het in de eerste ronde eveneens met 2 keer 6-2 van de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova (WTA-29). "Ik heb altijd hoge verwachtingen van het zomerseizoen op hardcourt in Noord-Amerika", ging Minnen verder.

"Deze ondergrond past het best bij mijn spel. In de kwalificaties moest ik nog even zoeken, maar nu heb ik mijn niveau kunnen verhogen. En daar ben ik heel blij mee. Azarenka is een zeer ervaren speelster, een echte vechter. Het zal strijden worden voor elk punt. Het wordt niet evident, maar ik kijk er wel naar uit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.