" "
De twee troffen elkaar voor de tweede keer deze maand: begin juli was Raducanu de beste in Wimbledon.

VIDEO - Elise Mertens kan net geen revanche nemen tegen Emma Raducanu in Washington

 di 30 juli 2024 08:19
Mubadala Citi DC Open
Elise Mertens (35, 8)
Emma Raducanu (72)
einde
2
set 1
6
6
set 2
3
4
set 3
6

Elise Mertens heeft voor de tweede keer deze maand het onderspit moeten delven tegen Emma Raducanu. Nadat ze op Wimbledon slechts 3 games kon winnen, was het verschil afgelopen nacht veel kleiner. De Britse won pas na 2,5 uur en 6-2, 3-6, 6-4 na middernacht. Ze vertelde achteraf last te hebben van de jetlag.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd

Mertens is de nummer 35 van de wereld en het achtste reekshoofd in de Amerikaanse hoofdstad, Raducanu is de nummer 89 van de wereld. De Britse  2 jaar geleden 10e van de wereld, keerde na sterke voorbije weken in de top 100 terug en kreeg een wildcard voor Washington.

Mertens had problemen met de opslag: ze sloeg liefst 11 dubbele fouten en moest 6 breaks toestaan.

Ze verloor haar opslag meteen in het eerste spel, maar kon meteen rebreaken. Raducanu was evenwel te sterk in set 1: 6-2.

In de tweede set had Mertens aan 1 break genoeg om op gelijke hoogte te komen: 3-6. Set 3 was een breakfestival. Mertens kwam 1-3 achter, maar kreeg bij 3-3 5 breakkansen om op en over Raducanu te gaan.

De Britse hield echter haar opslag en maakte er 4-3 van, de volgende 3 games waren allemaal breaks. Het eerste matchpunt was meteen het goeie voor Raducanu: 6-4.

Raducanu: "Had nog wat last van jetlag"

Raducanu weet haar moeizame match aan het late aanvangsuur en een jetlag. "Ik kwam hier donderdagavond aan, dus heb nog wat last van de jetlag. Het is niet leuk om rond middernacht te spelen."

"Al speelde ik bij momenten goed tennis. Vooral in de eerste en bij momenten in de derde set. In de tweede set verloor ik de focus een beetje."

Op het einde moest ze knokken om in de match te blijven: "Ik zei tegen mezelf: dit gebeurt niet, ik ga niet naar huis, je verliest deze match niet."

Mertens was de enige Belgische op de hoofdtabel in Washington, ze doet er niet mee aan het dubbelspel. Het was Mertens' eerste wedstrijd op hardcourt sinds Wimbledon, ze verkoos om de Olympische Spelen in Parijs te laten passeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.