Milos Raonic (l) en Cam Norrie.
Milos Raonic (l) en Cam Norrie.

Milos Raonic mept liefst 47 aces voorbij Cameron Norrie, een record in een wedstrijd naar 2 gewonnen sets

 ma 17 juni 2024 21:43
Cinch Championships
Milos Raonic (177)
Cameron Norrie (42)
einde
66
set 1
78
6
set 2
3
711
set 3
69

De Canadees Milos Raonic heeft zich met dank aan een bombardement aan aces geplaatst voor de 2e ronde op het ATP-toernooi van Queen's in Londen. Met zijn 47 aces vestigde Raonic een record.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Milos Raonic staat al langer bekend als een opslagkanon, maar maandag tegen de Brit Cameron Norrie draaide de service van de Canadees wel heel erg vlot.

 

Norrie kreeg op het toernooi van Queen's liefst 47 aces om de oren van Raonic. Dat is een record voor een wedstrijd waarin gespeeld wordt naar 2 winnende sets. Raonic won de driesetter door de tiebreak van set 3 te pakken.

 

"Mijn opslag is altijd al mijn belangrijkste wapen geweest. Dit record is wel bijzonder. Dat wil toch iets zeggen", reageerde de Canadees.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het record in een wedstrijd naar 3 winnende sets werd ook op Britse bodem gevestigd. Tennisliefhebbers herinneren zich wellicht nog de legendarische vijfsetter tussen John Isner en Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010.


In die partij sloeg Isner liefst 113 aces, waarmee hij recordhouder is. Mahut is de nummer 2 in het lijstje: hij had in diezelfde wedstrijd 103 aces.


Die bewuste wedstrijd was overigens goed voor nog wel meer records. Het is de langste tennismatch aller tijden, zowel qua tijd (11u en 5 minuten) als qua gespeelde games (183). De 5e set alleen al duurde meer dan 8 uur en eindigde op 70-68 voor Isner.