Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Weer alarm rond Rafael Nadal na hinder aan heup in Brisbane: "Ben niet 100% zeker van Australian Open"

 vr 5 januari 2024 15:37
Brisbane International
Rafael Nadal (244)
Jordan Thompson (33)
einde
7
set 1
5
66
set 2
78
3
set 3
6

Geen halve finale voor Rafael Nadal in Brisbane. Tegen thuisspeler Jordan Thompson botste de Spanjaard in de derde set - zijn eerste sinds de comeback - toch wat op zijn limieten. Ook een medische time-out voor hinder aan de heup deed de zorgen richting Australian Open opnieuw toenemen. Achteraf verklaarde Nadal "niet 100% zeker te zijn" van deelname aan de eerste Grand Slam. 

Rafael Nadal maakte de voorbije dagen een uitstekende indruk in zijn eerste wedstrijden sinds zijn comeback. Het fenomeen vloerde Dominic Thiem (ATP 98) en Jason Kubler. Nadal verzekerde achteraf ook dat hij weer pijnvrij op de tennisbaan stond.

Vrijdag ging Nadal wel onderuit tegen Jordan Thompson (ATP 102). Nadal won nochtans de eerste set door op het cruciale moment toe te slaan en in set twee kreeg de Spanjaard zelfs drie matchpoints. Alleen werkte de Australiër die allemaal weg.


In de beslissende derde set werd duidelijk dat het Nadal toch nog wat aan matchritme ontbreekt in lange wedstrijden. In de vierde game brak Thompson de service van Nadal.

 

Bij een 4-1 voorsprong voor de Australiër ging Nadal met een medische time-out korte tijd van de baan. "Ik heb een klein beetje last", zei Nadal tegen zijn entourage, terwijl hij naar zijn vervloekte heup gebaarde.

Het enige probleem is dat het op dezelfde plek is - dan heb je iets meer schrik.

Rafael Nadal

Het zorgde voor bezorgde blikken bij heel wat fans. Of was het toch eerder een tactische keuze om wat te kunnen recupereren?


"Het was op een vergelijkbare plaats als vorig jaar (toen Nadal zich blesseerde op de Australian Open en bijna een jaar aan de kant stond, red.)", zei de Spanjaard achteraf.

 

"Maar het is wel anders. Ik voel gewoon dat de spier vermoeid is, terwijl ik toen meteen iets ergs voelde. Het enige probleem is dat het op dezelfde plek is - dan heb je iets meer schrik."

 

"Er kunnen veel dingen gebeuren met een lichaam als je een jaar geen tennis gespeeld hebt. Een spier kan dan overbelast zijn. Als dat het geval is, is alles perfect in orde."

 

Door de hinder durfde Nadal, die zijn achterstand niet meer kon goedmaken, wel niet verzekeren dat hij over 9 dagen aan de Australian Open zal meedoen.

 

"Ik hoop dat ik volgende week kan trainen en meespelen in Melbourne. Maar eerlijk? Ik ben momenteel niet 100% zeker."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.