Ga naar de inhoud

Australian Open

Novak Djokovic heeft flink wat moeite met Amerikaan Fritz, maar staat wel voor 11e keer in halve finales

 di 23 januari 2024 11:50
Australian Open
Novak Djokovic (1, 1)
Taylor Fritz (13, 12)
einde
77
set 1
63
4
set 2
6
6
set 3
2
6
set 4
3

Novak Djokovic heeft zich voor de 11e keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De nummer 1 van de wereld versloeg de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 12) na vier sets. Vooral de start van de Serviër verliep erg moeizaam.

Na 3 uur en 48 minuten haalde Novak Djokovic opgelucht adem.   

 

Tegen Taylor Fritz wist hij in de tiebreak nog wel set 1 in de wacht te slepen na twee setpunten voor de Amerikaan. Maar in de tweede set nam de Fritz de bovenhand in de lange rally's.

 

Na veel zwoegen en zweten - en vooral: met al ruim 2,5 uur tennis op de klok - wist dat Djokovic een stevige klant voor zich had. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar dan zette de beste tennisser van het moment orde op zaken. Djokovic antwoordde met een snelle break in de derde set en dreef daarna het ritme op.

 

Het topreekshoofd won vervolgens vlot met 6-2 en 6-3. Een knuffel en gezellige babbel met gelegenheidscommentator Nick Kyrgios deelde hij met de lach.

 

De 36-jarige Djokovic speelt in de halve finale, zijn 48e al op een grandslam, tegen de winnaar van de partij tussen de Italiaan Jannik Sinner (ATP 4) en de Rus Andrej Roebljov (ATP 5). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.