Rybakina wint prestigieuze Indian Wells-titel na titanengevecht tegen Sabalenka

  Indian Wells

  Elena Rybakina (7, crown10)
  Aryna Sabalenka (2, crown2)
  7
  13
  1
  6
  11
  6
  2
  4

  Jelena Rybakina (WTA-10) heeft Indian Wells gewonnen. Na meer dan twee uur kon ze Aryna Sabalenka (WTA-2) verslaan. Het is pas de eerste keer dat de Kazachse Rybakina een duel tegen Sabalenka kan winnen. Ze heeft zo meteen ook haar revanche voor de Australian Open beet. Daar verloor ze dit jaar nog de finale tegen de nummer 2 van de wereld.

  Sabalenka en Rybakina troffen elkaar vandaag voor de 5e keer. De vorige 4 duels gingen allemaal naar de Wit-Russin. En ook nu begon zij het best want Sabalenka pakte de eerste break in set een.

   

  Maar makkelijk zou het vandaag niet worden. Rybakina klampte stevig aan en bij 6-5 werkte ze zelfs nog een setpunt weg. Ze dwong Sabalenka tot een tiebreak en ook dat werd een nagelbijter. Het 6e setpunt was daarin pas het goeie en bij 13-11 was set 1 beslist.

   

  Set twee was opnieuw een felle strijd. Dit keer had Rybakina een break te pakken, maar werkte Sabalenka die weg. Maar de Kazachse pakte nog eens de opslag van haar concurrente af en die break was wel genoeg om de tweede set en de match binnen te halen.

   

  Na meer dan twee uur had Rybakina zo haar revanche beet voor de verloren Australian Open. Indian Wells is haar eerste titel op WTA-1000 niveau, het niveau net onder de grandslams.

  Bekijk enkele punten uit de partij