Medvedev smeert Djokovic zijn eerste nederlaag van het seizoen aan

  Dubai Duty Free Tennis Championships

  Novak Djokovic (2, crown1)
  Daniil Medvedev (5, crown3)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic is tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In de halve finales van het toptoernooi in Dubai moest hij zijn meerdere erkennen in 's werelds nummer 7 Daniil Medvedev.

  In 2021 speelden Novak Djokovic en Daniil Medvedev de finale van de US Open. Medvedev pakte uit met een overwinning in 3 sets, daarna verloor hij elke confrontatie met Djokovic. Tot vandaag.

   

  De Serviër moest in twee sets (6-4 en 6-4) het hoofd buigen. Voor Djokovic was het zijn eerste nederlaag in 2023. Hij was bezig aan een reeks van 20 ongeslagen wedstrijden.

   

  Dubai was Djokovic' eerste toernooi na zijn eindwinst op de Australian Open. Voordien won hij ook al het ATP-toernooi in Adelaide.

   

  Voor man in vorm Medvedev wordt Dubai zijn derde finale in evenveel weken. De 27-jarige Rus won de voorbije weken de toernooien in Rotterdam en Doha.

  Daniil Medvedev heeft Novak Djokovic nog eens te grazen kunnen nemen.

  In de finale komt Daniil Medvedev uit tegen zijn landgenoot Andrej Roeblev. Hij rekende in de halve finales in twee sets (6-3 en 7-6) af met de Duitser Alexander Zverev.