Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4035
71
Maria Sakkari
3980
81
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
10
Jelena Ostapenko
3318

Jelena Rybakina stopt Elise Mertens af in Miami: "Te veel hoogtes en laagtes"

 di 28 maart 2023 00:02
Miami Open
Elena Rybakina (4, 10)
Elise Mertens (27)
einde
6
set 1
4
6
set 2
3

Op het WTA-toernooi van Miami is Elise Mertens (WTA-39) er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Ze verloor in twee sets van Jelena Rybakina (WTA-7), winnares van Wimbledon en verliezend finaliste op de Australian Open. 

Elise Mertens stak haar hand uit naar setwinst na een break in het 7e spelletje, maar Jelena Rybakina stelde meteen orde op zaken en toen Mertens bij 5-4 onder druk stond, benutte de Kazachse een derde setbal. 

 

In set 2 leverde Mertens meteen haar opslagspel in (goed voor 9 dubbele fouten in totaal) en die achtervolging kon ze ondanks meerdere breakkansen niet tot een goed einde brengen. 

 

Rybakina serveerde de match uit bij haar vierde matchbal: 6-4 en 6-3.

 

De Kazachse is in bloedvorm. De winnares van Indian Wells boekte al haar 11e zege op een rij.

 

Mertens kan zelf terugblikken op een geslaagde passage in Miami, waar ze nog actief is in het dubbelspel. Volgende week zou ze weer de top 30 in het enkelspel moeten induiken. 

"Speelde agressief, maar met te veel fouten"

Onze landgenote was niet te ontgoocheld. "Ik wist dat het moeilijk zou worden", vertelde ze. "Rybakina speelt constant op een hoog niveau, ik kende te veel hoogtes en laagtes om het haar lastig te maken."

"Ze serveerde ook heel goed op de belangrijke punten, domineerde op haar opslag. Ik heb alles geprobeerd wat ik kon, maar haar service is heel moeilijk te lezen."

"Ik ben niet ontevreden met mijn prestatie, maar weet dat bepaalde zaken beter moeten. Ik probeerde agressief te spelen, maar maakte daar te veel fouten voor. De intentie was er wel, dat is ook al positief."

Het toernooi zit er nog niet op voor Mertens. Met de Australische Storm Hunter zit ze nog in de kwartfinales van het dubbelspel. "Daar zal ik me eerst nog op concentreren en dan begint het gravelseizoen. Het zal deugd doen om eens van ondergrond te veranderen. Het is bijna een jaar geleden dat ik op gravel speelde en vorig jaar deed ik dat door mijn dijblessure nauwelijks. Ik kijk er dus wel naar uit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.