Ga naar de inhoud

Elise Mertens haalt setverlies op tegen Daria Kasatkina in Miami

 do 23 maart 2023 18:28
Miami Open
Elise Mertens (27)
Daria Kasatkina (13, 8)
einde
4
set 1
6
6
set 2
2
6
set 3
2

Elise Mertens (WTA-39) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het prestigieuze WTA-toernooi van Miami. Ze klopte met Daria Kasatkina de nummer 8 van de wereld. 

Daria Kasatkina had de eerste ronde mogen skippen in Miami, maar ze geraakte aanvankelijk niet in haar ritme.

 

Elise Mertens forceerde twee breaks en liep 3-0 uit, maar de Russin sloeg toe en kwam op 3-4. Uiteindelijk trok ze de eerste set naar zich toe met 4-6.

 

Maar Kasatkina voelde zich duidelijk niet kiplekker. In de tweede en derde set leverde ze meteen haar opslag in, Mertens was heel wat efficiënter.

 

In elke set voegde ze er nog een break aan toe: met twee keer 6-2 staat ze in de derde ronde. 

"Deze zege kan me vertrouwen geven"

"Het was een heel moeilijke wedstrijd. Ze is een speelster die veel ballen terugbrengt, dat wist ik voordat ik op het veld kwam", zei Mertens. 

 

"Ik zat goed in de wedstrijd en ging in de eerste set aan de leiding, maar gaf die toch nog weg. Ik wilde iets te agressief spelen, te direct en daardoor maakte ik te veel fouten."

 

"In de tweede en derde set was ik wat geduldiger en bouwde ik mijn punten beter op. En mijn tennis kwam er beter uit.

 

Mertens versloeg voor het eerst een speelster uit de top 10 sinds ze in mei 2021 in Madrid Simona Halep over de knie legde. 

 

"Het is zeker een hele mooie overwinning. Het is lang geleden dat ik een speelster heb verslagen die veel hoger is gerangschikt dan ik", aldus de Belgische nummer 1.

 

"Het is een mooie zege die me vertrouwen kan geven, maar me ook mentaal kan helpen."