Maryna Zanevska knokt zich naar halve finales in Lyon

  Open 6ème Sens

  Anastasia Potapova (26, crown5)
  Maryna Zanevska (78)
  6
  1
  3
  1
  2
  6
  2
  3
  6

  Maryna Zanevska (WTA-93) blijft op dreef in Lyon. Ze heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA 250-toernooi. Ze kreeg in haar kwartfinale het Russische vijfde reekshoofd Anastasia Potapova (WTA-43) op de knieën in drie sets.

  De 29-jarige Zanevska maakte in haar achtste finale in Lyon al indruk door overtuigend de Chinese titelverdedigster Zhang Shuai te kloppen. Vandaag had ze het wel wat lastiger tegen Potapova.

   

  In de eerste set moest ze drie keer haar opslag afgeven en ging ze met 6-3 onderuit. Maar daarna knokte ze terug. Ze won set 2 met 1-6 en in set 3 ging ze door op haar elan. Het tweede matchpunt was bingo.

   

  De partij duurde maar liefst 2 uur en 9 minuten. "Het was vandaag een intens gevecht", vertelde Zanevska. "De uitslag geeft niet echt het spelverloop weer. Ook al won ik de tweede en derde set met 6-1 en 6-2, om elk punt werd fel gestreden. Ons niveau was zeer gelijkwaardig, maar ik heb de belangrijke momenten zonder twijfel beter afgewerkt."

   

  Zanevska neemt het in de halve finales op tegen de Amerikaanse Alycia Parks (WTA-79). "Ik heb nog nooit tegen haar gespeeld. Ze heeft veel progressie gemaakt de laatste maanden. Haar opslag is zeer sterk en ze speelt agressief vanaf de baseline. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar in deze fase van een toernooi zijn er geen eenvoudige matchen meer. Ik heb er in elk geval veel zin in."