Ga naar de inhoud
" "
Alison Van Uytvanck (archief speelt nu tegen het eerste reekshoofd in Lyon., Caroline Garcia.

Alison Van Uytvanck triomfeert in breakfestival in Lyon en mag nu tegen 1e reekshoofd

 wo 1 februari 2023 15:54
Open 6ème Sens
Alison Van Uytvanck (299)
Tamara Korpatsch (84)
einde
6
set 1
2
6
set 2
4

Alison Van Uytvanck heeft zich in de eerste ronde in Lyon voor de derde keer in evenveel ontmoetingen de betere getoond van de Duitse Tamara Korpatsch. Onze nummer 76 van de wereld had 1,5 uur en 2 sets nodig tegen de nummer 78: 6-2, 6-4. Ze treft nu het eerste reekshoofd op het Franse 250-hardcourttoernooi.

Makkelijk ging het nochtans niet voor Van Uytvanck, die moeite had om haar eigen opslag te behouden. Gelukkig deed Korpatsch op dat vlak niet beter.

In de eerste set slaagde Van Uytvanck erin om 3 keer door de opslag van de Duitse te gaan, één eigen serviceverlies woog dan niet door: 6-2.

In de tweede set regende het breaks: de eerste 3 servicegames van Korpatsch gingen naar onze landgenote, die evenwel zelf ook haar eerste 2 opslagspelletjes uit handen gaf. Korpatsch brak nog eens, waardoor het bij 4-4 nog alle kanten op kon.

Een 4e break van Van Uytvanck meteen daarop opende de weg naar de overwinning: 6-4.

In de 1/8e finales zal Van Uytvanck uit een ander vaatje moeten tappen: met thuisspeelster Caroline Garcia wacht het eerste reekshoofd en nummer 5 van de wereld.

Garcia wipte de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-87) met 6-4, 7-6 (7/4). Ze speelde 3 keer eerder tegen de Belgische nummer 2, het staat 2-1 voor de Française. Twee duels waren in Lyon: in 2020 won Van Uytvanck, in 2022 Garcia.

Met Maryna Zanevska zit er nog een Belgische in de tweede ronde, onze WTA-93 bekampt de Chinese Zhang Shuai (WTA-23), het tweede reekshoofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.