Ga naar de inhoud
" "
Van Uytvanck in actie eerder deze week tegen Kvitova.

Van Uytvanck en Minnen kennen in dubbel wel succes op Australian Open, net als Zimmermann

 do 19 januari 2023 13:13
Australian Open
Eri Hozumi (189)
Tamara Zidanšek
Anhelina Kalinina (32)
Alison Van Uytvanck
einde
64
set 1
77
3
set 2
6

In de 1e ronde van het enkelspel was Petra Kvitova te sterk, maar Alison Van Uytvanck heeft haar eerste dubbelduel in Melbourne wel gewonnen. Samen met de Oekraïense Anhelina Kalinina klopte ze een Japans-Sloveens duo. Greet Minnen, die de kwalificaties niet overleefde, is ook door met de Hongaarse Anna Bondar. Ook Kimberly Zimmerman gaat een ronde verder.

Alison Van Uytvanck en Kalinina namen in 2 sets afstand van Eri Hozumi en Tamara Zidansek met 7-6 (7/3), 6-3.

In de tweede ronde spelen ze tegen de Kazachse Anna Danilina en de Indiase Sania Mirza, de 8e reekshoofden, of de Hongaarse Dalma Galfi en de Amerikaanse Bernarda Pera.

In het enkelspel werd Alison Van Uytvanck (WTA-68) maandag in de openingsronde uitgeschakeld door de Tsjechische topper Petra Kvitova (WTA-15).

Australian Open
Anna Bondár (95)
Greet Minnen
Alicja Rosolska (45)
Erin Routliffe
einde
6
set 1
4
6
set 2
1

Minnen klopt 14e reekshoofden

Greet Minnen, gekoppeld aan de Hongaarse Bondar, haalde het met 6-4, 6-1 vlot van  de Poolse Alicja Rosolska en de Nieuw-Zeelandse Erin Routliffe, de 14e reekshoofden. 

Minnen en Bodnar komen in hun volgende wedstrijd uit tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Roemeense Monica Niculescu. Dat duo schakelde de Roemeense Jaqueline Cristian en de Duitse Tamara Korpatsch uit met 2 keer 4-6.

In het enkelspel werd Greet Minnen (WTA-223) vorige week uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde.

Australian Open
Alexandra Bozovic (299)
Lizette Cabrera
Nadiia Kichenok (290)
Kimberley Zimmermann
einde
4
set 1
6
3
set 2
6

Kimberley Zimmermann zegeviert ook

Met Kimberley Zimmermann gaat er nog een Belgische door in het dubbel. Samen met haar Oekraïense partner Nadija Kitsjenok won ze met 6-4, 6-3 van de Australische wildcardtandem Alexandra Bozovic/Lizette Cabrera.

In de tweede ronde wachten de Poolse Magda Linette en de Chinese Xiyu Wang of de Japanners Shuko Aoyama en Ena Shibahara, de tiende reekshoofden.

De 27-jarige Zimmermann is het nummer 39 van de wereld in het dubbelspel, haar specialiteit. Ze is daarmee de derde Belgische na Elise Mertens (WTA-5) en Kirsten Flipkens (WTA-30).