Ga naar de inhoud
Nick Kyrgios
Een ontgoochelde Nick Kyrgios duikt weg in zijn pet.
Nick Kyrgios
Zaterdag trainde Nick Kyrgios nog op de terreinen van de Australian Open.

Publiekslieveling Nick Kyrgios moet geblesseerd afzeggen voor Australian Open: "Ben er kapot van"

 ma 16 januari 2023 06:48
australian open: eerste ronde
Denis Kudla (163, 19)
Roman Safiullin (39)
einde
3
set 1
6
7
set 2
5
78
set 3
66
6
set 4
3

De Australian Open moet meteen een van zijn grootste attracties schrappen. Thuisspeler en enfant terrible Nick Kyrgios (27) kan niet in actie komen op het grandslamtoernooi. De Australische tennisspeler sukkelt met zijn knie.

In de aanloop naar het grandslamtoernooi speelde Nick Kyrgios nog een demonstratiematch tegen Novak Djokovic. Nu moet hij afmelden voor het echte werk.

 

"Uiteraard ben ik er kapot van", sprak hij de journalisten toe in Melbourne. "Dit is een van de belangrijkste toernooien in mijn carrière."

 

Kyrgios moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Rus Safioelin. Een blessure aan zijn linkerknie gooit roet in het eten. De Australiër moet onder het mes.

 

Vorig jaar strandde Kyrgios in de tweede ronde na een wedstrijd tegen de Russische topper Medvedev. Daarna amuseerde hij zich in het dubbelspel met Thanasi Kokkinakis. De twee jeugdvrienden wonnen zelfs het toernooi.

 

Later op het jaar speelde Kyrgios de finale van Wimbledon.

Ik ben er kapot van. Dit is een van de belangrijkste toernooien in mijn carrière.

Nick Kyrgios
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige week speelde Nick Kyrgios nog een demonstratiematch met Novak Djokovic

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.