Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Kirsten Flipkens pakt dubbeltitel in Hobart: "2023 begonnen zoals we 2022 afsloten"

 za 14 januari 2023 12:01
Hobart International
Kirsten Flipkens (293)
Laura Siegemund
Viktorija Golubic (83)
Panna Udvardy
einde
6
set 1
4
7
set 2
5

Enkelen doet Kirsten Flipkens niet meer sinds Wimbledon, maar aan het dubbelen beleeft onze 37-jarige landgenote nog veel plezier. Samen met de Duitse Laura Siegemund stak Flipkens de dubbeltitel in Hobart (hardcourt/259.303 dollar) op zak. "We verloren geen set, het is super om zo naar een grandslamtoernooi te gaan."

Flipkens en Siegemund vormden het eerste reekshoofd in de Australische tennisstad, ze kregen heel wat weerwerk van het Zwitser-Hongaarse duo Viktorija Golubic/Panna Udvardy. Maar na 1,5 uur stond er toch 6-4, 7-5 op het bord.

Flipkens schakelde in de halve finales Kimberley Zimmermann en de Oekraïense Nadija Kitsjenok uit.

Het is de zevende dubbeltitel voor Flipkens, die de kroon op haar verjaardagsweek zette. Dinsdag is ze 37 geworden.

Haar vorige titel was ook met Siegemund in Cluj-Napova vorig jaar in oktober. Voordien was ze de beste in Seoel (in 2016 met de Zweedse Johanna Larsson), in 's-Hertogenbosch (in 2017 met de Slovaakse Dominika Cibulkova), in Linz (in 2018 met Larsson), in Lugano (in 2018 met Elise Mertens) en in Mallorca (in 2019 met Larsson).

In 2019 schopte ze het in Hobart ook tot in de dubbelfinale, maar toen verloor ze aan de zijde van Larsson.

Flipkens: "We waren heel constant en agressief op de sleutelmomenten"

Flipkens was natuurlijk dolblij met de trofee: "Het is super om het jaar te beginnen, zoals we het vorige afgesloten hebben: met een titel."

"De omstandigheden waren natuurlijk totaal anders: hier spelen we outdoor en is het was. Met de felle wind was het niet evident, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn over de kwaliteit van ons tennis."

"Laura had wat last met haar service, maar we hebben oplossingen gevonden. Onder meer bij 5-4 in de tweede set. We waren heel constant en agressief op de sleutelmomenten."

"Dat we naar een grandslamtoernooi kunnen zonder deze week een set te verliezen, is altijd mooi. Ik hoop dat we er reekshoofd zijn, we mogen optimistisch zijn."

Wij zijn twee goede dubbelspeelsters en compatibel op het terrein.

Kirsten Flipkens

Het klikt goed met Siegemund, die drie jaar jonger is. "We zijn goede dubbelspeelsters en we zijn compatibel op het terrein. Dit is nog maar ons derde toernooi samen en we zitten al aan twee titels, (van WTA-250, red). Daarnaast was er nog een halve finale in WTA-500."

"Naast het veld zijn we twee heel verschillende persoonlijkheden, we zijn een beetje als yin en yang, maar op het veld loopt het wonderwel. Dat is het belangrijkste."

Tweets over de dubbelfinale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Qualifier Lauren Davis pakt na 6 jaar 2e titel

In het enkelspel toonde Lauren Davis (WTA-84) zich de beste: de Amerikaanse kwalificatiespeelster, die in de tweede ronde te sterk was voor Ysaline Bonaventure, versloeg in de finale de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto (WTA-67): 7-6 (7/0) en 6-2.

Voor de 29-jarige Davis was het haar 5e WTA-finale, de eerste in iets meer dan 4 jaar. Enkel in Auckland 2017 kon ze de eindstrijd ook winnen, dit is dus haar 2e titel.