Ga naar de inhoud
Mertens en Sabalenka
Elise Mertens feliciteert haar vriendin Aryna Sabalenka op hartelijke wijze voor haar zege.
WTA klassement
naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4075
8
Karolína Muchová
3651
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Elise Mertens verliest kansloos in 3e ronde Australian Open tegen voormalig dubbelpartner Sabalenka

 za 21 januari 2023 08:15
Australian Open, 3e ronde
Aryna Sabalenka (2, 5)
Elise Mertens (29, 26)
einde
6
set 1
2
6
set 2
3

Met Elise Mertens is ook de laatste Belgische tennisser (m/v) uitgeschakeld in het enkelspel van de Australian Open. De Wit-Russische Aryna Sabalenka liet tegen haar ex-dubbelpartner geen enkele set liggen, zoals ze al het hele jaar doet.

Twee jaar geleden wonnen Elise Mertens en Aryna Sabalenka samen het dubbelspel van de Australian Open, deze keer vochten ze tegen elkaar voor een plek in de 1/8e finales.

Dat was de voorbije 3 jaar telkens het eindstation voor Mertens, maar nu sneuvelt ze dus een ronde eerder. Geen schande tegen de nummer 5 van de wereld. Bovendien is Sabalenka in bloedvorm.

De Wit-Russische won in de aanloop naar de Australian Open het toernooi van Adelaide, zonder daarbij een set te laten liggen. Ook in de eerste twee rondes in Melbourne legde Sabalenka een vlekkeloos parcours af.

Aan die statistiek zou Mertens niets kunnen veranderen. Dat werd al duidelijk toen Sabalenka in het 4e spelletje op "love" door de opslag van 26e reekshoofd Mertens ging. Een tweede break was voldoende voor setwinst.

Weinig verandering in het spelbeeld van de 2e set, met Sabalenka die Mertens met haar eigen wapens bekampte, zij het met iets meer vuurkracht. Een snelle break werd wel nog ongedaan gemaakt, maar dat lukte niet meer bij een tweede break naar het einde van de set toe.

Mertens: "Aryna was fenomenaal, kan mij niets verwijten"

"Ik was reekshoofd, maar dit waren zeker drie van de moeilijkste rondes die ik al heb gekend", zegt Elise Mertens terugblikkend op haar Australian Open.

 

"Mijn eerste twee rondes (tegen Muguruza en Davis) waren allesbehalve eenvoudig, maar nu botste ik op een van de speelsters die het meest in vorm is. Er viel weinig tegen te beginnen."

 

"Het is niet dat ik slecht speelde of mijn opslag niet draaide. Ik kan mezelf niets verwijten. Aryna was fenomenaal."

 

"Mentaal heeft ze ook stappen gezet, ze is veel stabieler. Je mag haar geen cadeaus geven. Ik heb geprobeerd aan te klampen in de tweede set maar ik had moeite om mijn opslag te behouden. Ik had wat meeval nodig, maar zij was te sterk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.