Ga naar de inhoud

Alison Van Uytvanck strandt in de 1/8e finales van het dubbelspel op de Australian Open

 ma 23 januari 2023 07:11
Australian Open
Anhelina Kalinina (27)
Alison Van Uytvanck
Chan Hao-Ching (12)
Yang Zhaoxuan
einde
3
set 1
6
5
set 2
7

De derde ronde is het eindstation voor Alison Van Uytvanck op de Australian Open. Onze landgenote moest in twee sets (3-6 en 5-7) samen met de Oekraïense Anhelina Kalinina het onderspit delven tegen de Chinese Yang Zhaoxuan en de Taiwanese Chan Hao Ching. Elise Mertens blijft zo als enige Belgische in Melbourne over.

Alison Van Uytvanck was in het dubbelspel bij de vrouwen in 6 pogingen nog nooit voorbij de 1e ronde geraakt. Aan de zijde van Anhelina Kalinina, nochtans geen hoogvlieger, lukte het dit weekend plots wel. En ook in de tweede ronde wurmde het relatief nieuwe duo zich voorbij de ervaren tandem Anna Danilina/Sania Mirza.

 

Maar een nieuwe stunt naar de kwartfinales was net te hoog gegrepen.  Samen met de Oekraïense Anhelina Kalinina moest onze 28-jarige landgenote in twee sets het hoofd buigen voor de Chinese Yang Zhaoxuan en de Taiwanese Chan Hao Ching, de elfde reekshoofden in Melbourne.

 

Van Uytvanck en Kalina begonnen aarzelend aan de partij en waren zodoende de volledige wedstrijd op achtervolgen aangewezen. De eerste set eindigde al snel op 3-6. Het duo knokte in de tweede set weerbarstig terug, maar ook die draaide uit op een 5-7-sisser.

 

Elise Mertens is nu de enige overgebleven Belgische in het toernooi. Zij neemt het later op de dag samen met de Australische Storm Hunter in de derde ronde op tegen de Zwitserse Viktorija Golubic en de Roemeense Monica Niculescu. Mertens en Hunter vormen het vierde reekshoofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.