Ga naar de inhoud

Elise Mertens spoelt teleurstelling van US Open door: vlotte winst in Tokio

Toray Pan Pacific Open

Wang Qiang (283)
Elise Mertens (29)
0
1
6
3
2
6

Elise Mertens (WTA-44) is door de eerste ronde gevlogen van het WTA-toernooi in Tokio. Ze klopte de Chinese Qiang Wang (WTA-92) met 6-0, 6-3 in 1 uur en 22 minuten. Tokio is het eerste toernooi van Mertens sinds ze op de US Open in de eerste ronde uitgeschakeld werd. Ze had daar last van een beenblessure.

Voor het eerst sinds 2018 haalde Elise Mertens eens niet minstens de derde ronde van een grandslamtoernooi. De Roemeense Irina-Camelia Begu stopte die statistiek.

Onze landgenote nam 3 weken rust en die heeft haar blijkbaar goed gedaan. Al sloeg ze wel liefst 7 dubbele fouten, Wang kon daar nooit van profiteren om te breaken, ze kreeg zelfs maar 1 breakkans. In de 2e ronde wacht de winnares van het Amerikaanse duel tussen Claire Liu (WTA-81) en Alison Riske-Amritraj (WTA-23).

Mertens is met de Russin Veronika Koedermetova ook actief in het dubbelspel in Japan. De twee zijn het eerste reekshoofd. Mertens is de enige Belgische in Tokio.

Mertens: "Ik maak vooruitgang"

"Voorlopig gaat alles goed", verklaarde Mertens. "Na de US Open heb ik anderhalve week gerust voor ik de trainingen hervatte. Voor een eerste wedstrijd was het niveau aanvaardbaar. Uiteraard kan het nog beter maar ik voel dat ik vooruitgang maak en dat is het belangrijkste."    

 

"Ik begon heel goed. We begonnen onder een open dak waarna de match na een kwartier werd onderbroken wegens de regen. Maar ik voelde dat ik de bovenhand had. Ik heb mij aan het wedstrijdplan gehouden, viel haar aan op de tweede bal en trachtte mijn kansen te grijpen." 

 

"De omstandigheden waren iets moeilijker met het gesloten dak. Het verliep wat trager, maar ik slaagde erin mijn opslag te houden (ondanks zeven dubbele fouten, red) en haar een keer te breken in de tweede set. Dat volstond voor de zege."