Van Uytvanck vs. Mertens III, na hardcourt en gravel nu gras: "Heb niks te verliezen"

Libéma Open

Alison Van Uytvanck (99)
Elise Mertens (28, crown8)
6
1
2
6
2
3

De tweede ronde in het grastoernooi presenteert een Belgisch duel: 8e reekshoofd Elise Mertens neemt het - wellicht morgen - op tegen Alison Van Uytvanck. In de onderlinge duels staat het 1-1.

Fase per fase

  1. 08 uur 42. Tegen een speelster van het kaliber van Elise Mertens heb ik niets te verliezen. Ik ga proberen goed te recupereren, want heb heel wat wedstrijden in de benen, en hopelijk kunnen we er dan een mooie wedstrijd van maken. Alison Van Uytvanck won vorige week het ITF-grastoernooi in Surbiton.
  2. 08 uur 41. Alison heeft vorige week al veel wedstrijden op gras gespeeld. Dat kan in haar voordeel spelen. Maar als ze echt moe is, is het natuurlijk een nadeel. Zelf ben ik best tevreden over mijn eerste wedstrijd op gras. De laatste twee sets tegen Storm waren bemoedigend. Ik moet alleen proberen nog wat agressiever te zijn. Elise Mertens.
  3. 08 uur 39. Van Uytvanck vs. Mertens: na hardcourt en gravel nu gras. De tweede ronde in het grastoernooi presenteert een Belgisch duel: 8e reekshoofd Elise Mertens neemt het - wellicht morgen - op tegen Alison Van Uytvanck. De 28-jarige Van Uytvanck (WTA-46) staat lager gerangschikt dan de 2 jaar jongere Mertens (WTA-29). In de onderlinge duels staat het 1-1. Van Uytvanck won in 2017 op hardcourt het eerste treffen, Mertens herstelde een jaar later op gravel het evenwicht. Van Uytvanck: "Het is leuk dat het nu op gras is. Ik denk dat het een leuke match kan worden." .