Ga naar de inhoud
" "
Elise Mertens en haar nieuwe dubbelpartner Veronika Koedermetova.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Elise Mertens staat in dubbelfinale Miami: "Speelden een briljante supertiebreak"

 za 2 april 2022 10:18
Miami Open
Veronika Kudermetova (19)
Elise Mertens
Coco Gauff (3)
Caty McNally
einde
6
set 1
4
3
set 2
6
1
set 3
0

Elise Mertens en haar Russische dubbelpartner Veronika Koedermetova hebben de dubbelfinale van het WTA-toptoernooi in Miami bereikt.  De eerste reekshoofden hadden tegen de Amerikaanse tandem Cori Gauff/Caty McNally wel een supertiebreak nodig, maar daarin waren ze oppermachtig: 6-4, 3-6, 10-2.

Mertens en Koedermetova spoelden in Miami hun ontgoocheling van Indian Wells door, toen ze er verrassend al in de eerste ronde uitgingen.

 

Mertens, die vorig jaar nog het dubbeltoernooi in Indian Wells won, en haar nieuwe partner Koedermetova gingen meteen door de opslag van Gauff/McNally en die break volstond voor set 1.

In de 2e set waren er breakkansen over en weer, maar waren het de thuisspeelsters die de break lukten: 3-6. 

Een supertiebreak moest beslissen en daarin stond er geen maat op het Belgisch-Russische duo. Van 3-0 ging het naar 9-1 en 10-2.

Mertens en Koedermetova kunnen zondag een tweede dubbeltitel vieren dit jaar: in februari waren ze de besten in Dubai. Tegenstanders zijn de Duitse Laura Siegemund en de Russin Vera Zvonareva.

(lees reactie Mertens onder foto)

Elise Mertens.

Mertens: "Dubbelen met Veronika gaat heel goed"

Elise Mertens was natuurlijk tevreden met de finaleplaats: "We hebben een briljante supertiebreak gespeeld."

"Een slecht opslagspel van mijn kant kostte ons de tweede set. Het was moeilijk om terug te breken. Vooral de opslag van Gauff is erg fors. Maar in de supertiebreak zijn we vol voor de overwinning gegaan en liep alles op rolletjes."

In 2019 won Mertens al eens in Miami, toen aan de zijde van Aryna Sabalenka. "Ik ben erg blij dat ik hier opnieuw in de finale sta, nu met een nieuwe partner. Het gaat heel goed met Veronika. Ze is een erg leuk en sympathiek meisje."

"We motiveren elkaar, staan open voor de suggesties van de ander en zijn een echt team geworden. Ze heeft krachtige slagen en een uitstekende service. Dat laat me toe meer naar het net te komen."

Wat brengt de finale? "Zvonareva en Siegemund hebben heel wat ervaring. Sowieso zullen we proberen ons eigen spel op te leggen. Alles we dan spelen zoals in de supertiebreak, is er veel mogelijk."