Elise Mertens (archief).

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11285
2
Coco Gauff
8173
3
Aryna Sabalenka
7061
4
Elena Rybakina
6376
52
Jasmine Paolini
5518
61
Jessica Pegula
4665
71
Zheng Qinwen
4055
81
Maria Sakkari
3925
92
Danielle Collins
3702
1022
Barbora Krejcíková
3573

Elise Mertens sneuvelt na 2 sets in Dubai tegen Zwitserse lucky loser

 di 15 februari 2022 13:27
Dubai Duty Free Tennis Championships
Elise Mertens (34)
Jil Teichmann (211)
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Elise Mertens (WTA-22) heeft zich op het WTA-toernooi in Dubai niet naar de tweede ronde kunnen tennissen. In haar eerste partij ging ze onderuit tegen Jil Teichmann (WTA-35), de Zwitserse die werd opgevist als lucky loser. Vorig jaar bereikte Mertens nog de halve finales in Dubai.  

Teichman versloeg in de kwalificaties eerst Kirsten Flipkens (WTA-324), maar verloor daarna haar tweede partij. Uiteindelijk werd ze toch opgevist voor de hoofdtabel. En daar maakte ze het Elise Mertens meteen moeilijk.

 

Onze landgenote gaf meteen haar opslag uit handen en raakte moeilijk weer in de wedstrijd. Het eerste setpunt voor de Zwitserse was - op de opslag van Mertens - meteen voldoende.

 

De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste, met een vroege en een late break, maar Mertens bood wel iets meer weerwerk en brak ook een keer terug door de opslag van Teichmann. Maar de wedstrijd kantelen lukte niet meer.


Mertens moet zo na twee sets en 1 uur en 23 minuten al inpakken. In het enkelspel dan toch, want ze speelt ook nog mee in het dubbelspel.

"Een van mijn slechtste wedstrijden"

"Ik heb geen goede wedstrijd gespeeld", zei Elise Mertens na haar nederlaag. "Vooral in de eerste set heb ik heel veel directe fouten gemaakt. Ik had de indruk dat ik maar weinig controle had."

 

"Dat komt misschien door het feit dat ik uit Sint-Petersburg kom en maar twee dagen had om me aan te passen. Maar ik wist dat de spelomstandigheden hier moeilijk zijn, omdat de ballen veel opspringen. Ik heb toch hard gevochten in de tweede set, maar het tennis was er niet vandaag, helaas."

 

"Het is een van mijn slechtste wedstrijden in een jaar, of misschien zelfs enkele jaren denk ik, maar dat kan gebeuren", zei ze nog. "Het is natuurlijk jammer, maar ik ga proberen hieruit te leren en goed te blijven trainen."

 

"Ik had soms met wat minder risico kunnen spelen, vooral omdat ik de bal niet goed voelde. Ik heb geprobeerd de situatie om te draaien, maar ik had geen controle in mijn slagen. Er was niet veel dat werkte, soms heb je zulke dagen..."