Ga naar de inhoud
Elise Mertens en Su-Wei Hsieh
Elise Mertens en Su-Wei Hsieh staan in de finale van het dubbelspel.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh halen dubbelfinale op WTA Finals

 wo 17 november 2021 07:08
WTA Finals
Shuko Aoyama (248)
Ena Shibahara
Hsieh Su-Wei (278)
Elise Mertens
einde
2
set 1
6
2
set 2
6

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh hebben zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de WTA Finals. Het Belgisch-Taiwanese duo rekende in de halve finales af met het Japanse koppel Aoyama/Shibahara.

Shuko Aoyama en Ena Shibahara waren het tweede reekshoofd in Mexico, maar het Japanse duo was in de halve finales duidelijk niet opgewassen tegen Elise Mertens en Su-Wei Hsieh.

Mertens en Hsieh stoomden dankzij twee breaks door naar een 5-1-voorsprong in set 1. De Japanse dames konden in het 7e spelletje nog de eerste twee setpunten wegwerken, maar Mertens en Hsieh maakten het in de volgende game toch af. Na ruim een halfuur stond er 6-2 op het scorebord.

Ook in set 2 moesten Aoyama en Shibahara al vroeg twee breaks incasseren, al snoepten de Japanners tussendoor ook een opslag af van de tegenstander. Maar Mertens en Hsieh waren baas over de wedstrijd en lieten hun prooi niet meer glippen.

Het eerste matchpunt was meteen het goede. Na de opslag van Hsieh plofte de Japanse return in het net. Mertens en Hsieh mogen zich nu opmaken voor de finale tegen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Het Tsjechische duo was in de groepsfase nog te sterk. Tijd voor revanche?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.