Elise Mertens en Su-Wei Hsieh buigen hoofd in finale WTA Finals

  WTA Finals

  Hsieh Su-Wei (278)Elise Mertens 
  Barbora Krejcíková (23)Katerina Siniaková 
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  De logica is gerespecteerd in de finale van de WTA Finals in Guadalajara. Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, de eerste reekshoofden in Mexico, zetten onze landgenote Elise Mertens en haar Taiwanese partner Su-Wei Hsieh, als derde geplaatst, in twee sets opzij: 6-3, 6-4 voor de olympische kampioenen uit Tsjechië.

  Elise Mertens verliest dubbelfinale op de WTA Finals

  Verlies in 2 sets

  Net als in het enkelspel waren ook in het dubbelspel de beste 8 duo's van 2021 aanwezig op de afsluitende WTA Finals in Mexico. Krejcikova (WTA 3 dubbel) en Siniakova (WTA 2 dubbel) verloren geen partij op het hardcourt.

  Mertens (WTA 4 dubbel) en Hsieh (WTA 1 dubbel) moesten snel breakpunten wegwerken, maar waren toch als eerste hun opslag kwijt (4-2), dat konden ze meteen rechtzetten, maar een derde opslagspelletje dat van kant wisselde werd hen fataal: 6-3 in 34 minuten.

  In de tweede set waren Mertens (25) en Hsieh (35), dit jaar samen de beste in Wimbledon en Indian Wells, meteen op achtervolgen aangewezen. Dat moesten ze een hele set doen. Op het eind kregen ze nog enkele breakkansen, maar die werkten de winnaars van Roland Garros vakkundig weg. Na 46 minuten was ook de tweede set voor hen: 6-4.

  Mertens kon de eerste Belgische worden die het dubbeltoernooi van de WTA Finals won. In het enkelspel staan Kim Clijsters (2002, 2003, 2010) en Justine Henin (2006, 2007) op de erelijst.

   

  "Dit is geweldig", reageerde Siniakova, die het jaar als nummer 1 van de dubbelranking zal afsluiten. "We moesten agressief zijn en waren dat ook."

  De WTA Finals waren enkel dit jaar in Mexico, vanaf 2022 keren ze terug naar Shenzhen in China.

  Siniakova en Krejcikova.

  Elise Mertens: "We mogen trots zijn"

  "Het was een moeilijke wedstrijd. Zij hebben heel goed gespeeld en gaven ons niet veel kansen", reageert Elise Mertens na het verlies tegen de olympisch kampioenen.

  "We speelden al tegen hen in de poulefase (6-3, 6-1 verlies) en ik vind dat we dit keer een beter spelniveau toonden. We begonnen agressiever aan de wedstrijd, zaten beter in de match, maar dat volstond niet."

  "Zij hadden nog niet verloren en straalden veel vertrouwen uit. Het is een duo dat al lang samenspeelt, kennen elkaar heel goed. Wij maakten dan weer enkele fouten en dat heeft voor het verschil gezorgd."

  Voor Mertens zit het seizoen er nu op. "Het was een vol jaar en ik ben blij dat ik kon afsluiten met een finale op de WTA Finals", klinkt het. "We mogen trots zijn. Uiteraard wilden wij winnen, maar ze hebben een ongelofelijke week achter de rug. Het was prettig om voor zo'n enthousiast publiek te spelen en hopelijk kunnen we terugkeren naar Mexico."

  Tweets over de finale: